Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Η ΠΡΟΛΗΨΗ ΔΙΝΕΙ ΖΩΗ


ΕΠΩΝΥΜΕΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ
Γυμνές για τον καρκίνο του μαστού


53 Ελληνίδες ανταποκρίθηκαν στη μεγάλη εκστρατεία του Life&Style για τον καρκίνο του μαστού, με σύνθημα «Η ΠΡΟΛΗΨΗ ΔΙΝΕΙ ΖΩΗ».


Με το θάρρος που χρειάζεται για την αντιμετώπιση της ασθένειας, έβγαλαν τις μπλούζες τους και φωτογραφήθηκαν γυμνές, παρακινώντας όλες τις γυναίκες να κάνουν μαστογραφία.

















Όταν η αλήθεια πάει χέρι χέρι με τη δύναμη


Kάθε φωτογραφία του David Jay είναι η νίκη της ζωής. Είναι η νίκη της προσπάθειας απέναντι στην παραίτηση. Ο αγώνας του να αποτυπώσει την προσπάθεια των γυναικών που έχουν διαγνωστεί με καρκίνο στο στήθος έγινε τέχνη και ταυτόχρονα διεθνής καμπάνια με το όνομα The Scar Project.


O David Jay είναι επαγγελματίας φωτογράφος μόδας. Η δουλειά του έχει δημοσιευτεί στα περισσότερα διεθνή περιοδικά μεγάλης κυκλοφορίας. Συγκινημένος από την περιπέτεια μίας φίλης του, που σε ηλικία 32 ετών διαγνώστηκε με καρκίνο στο στήθος  αποφάσισε να κάνει κάτι. 


Το Scar project είναι μία σειρά από πορτραίτα νέων γυναικών που έχουν εγχειριστεί. Φωτογραφίζει τον ανένδοτο αγώνα επιβίωσης μέσα από το μεγάλο ταξίδι της αλλαγής, που αφήνει η αρρώστεια στο σώμα και τις ψυχές των νέων γυναικών. Μέχρι τώρα έχει φωτογραφήσει 100 γυναίκες και η μικρότερη ήταν 18χρονών. 


"Το πορτραίτο της κάθε γυναίκας είναι η προσωπική της επιτυχία απέναντι στη φοβερή αυτή αρρώστεια. Διεκδικούν την μητρότητα, την θυληκότητα, τη σεξουαλικότητα και τη δύναμη λίγο χρόνο μετά την εγχείρηση, που τους "'έκλεψε ένα σημαντικό κομμάτι του εαυτού τους" σημειώνει ο David Jay στο site  του  Thescarproject.


Πηγή: The Scar project


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου