Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Οι stars που νίκησαν τον καρκίνο του μαστού



Η πρόληψη σώζει ζωές και οι διάσημες που επιβίωσαν από τον καρκίνο του μαστού, αποτελούν ζωντανό παράδειγμα.


Cynthia Nixon - Σιωπηλή μάχη


Η Cynthia Nixon, πασίγνωστη ως Miranda από το Sex & The City, κάνοντας την προγραμματισμένη μαστογραφία της ανακάλυψε ότι έχει έναν κακοήθη όγκο στο δεξί στήθος το 2006, σε ηλικία 40 ετών. Η μητέρα της είχε επίσης νικήσει τον καρκίνο του μαστού. Η ίδια κράτησε κρυφή τη μάχη της, λόγω της δημοσιότητας που είχε εκείνη την περίοδο η σειρά: «Δεν ήθελα παπαράτσι στο νοσοκομείο» είπε στη New York Daily News όταν αποκάλυψε την περιπέτειά της πέντε μήνες μετά την ακτινοβολία και την αφαίρεση του όγκου.

Melissa Etheridge - Πηγή έμπνευσης


Η Melissa Etheridge που είχε χάσει την θεία της, τη γιαγιά της και τον πατέρα της από καρκίνο, βρήκε ένα κακοήθη όζο κάνοντας μόνη της ψηλάφιση στο στήθος της, το 2004 στα 43 της χρόνια. Μετά από χημειοθεραπεία και ακτινοβολία, κατέληξε να αφαιρέσει τον όζο με εγχείρηση. Η όλη διαδικασία την ενέπνευσε να γράψει το τραγούδι «I Run For Life» για τη μάχη της με τον καρκίνο, ενώ η εμφάνισή της χωρίς μαλλιά στη σκηνή των Grammys το 2005, αποθεώθηκε για το κουράγιο και θάρρος της.

Jaclyn Smith - Ο Άγγελος της ζωής


Η Jaclyn Smith, πρώην Άγγελος του Τσάρλι, διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού το 2002, στα 56 της χρόνια όταν έκανε τις καθιερωμένες εξετάσεις της. Ακολούθησε αφαίρεση του όγκου και ακτινοβολία και πλέον μιλά δημόσια στηρίζοντας τη δύναμη της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού.

Kylie Minogue - Η σωτήρια διαίσθηση


Λίγο έλειψε να χάσει τη ζωή της, η Kylie Minogue όταν μία λάθος διάγνωση την έβγαλε απολύτως υγιή. Η ίδια αποφάσισε να κάνει και άλλες εξετάσεις, στις οποίες βρήκε έναν όζο στο αριστερό της στήθος το 2005, στα 36 της χρόνια. Το αντιμετώπισε με μερική μαστεκτομή, χημειοθεραπεία και ακτινοβολία και συμβούλευσε τις γυναίκες να εμπιστεύονται περισσότερο το ένστικτό τους, όταν πηγαίνουν στον γιατρό.

Sheryl Crow - Η δύναμη της πρόληψης

Η Sheryl Crow μπόρεσε να αποφύγει τη χημειοθεραπεία γιατί η μαστογραφία της έπιασε αλλοιώσεις και στα δύο της στήθη καρκίνο σε πολύ πρώιμο στάδιο, το 2006 στα 44 της χρόνια. Ακύρωσε την τουρνέ της, μπήκε στο χειρουργείο, έκανε ακτινοβολία και συνόδευσε τη θεραπεία της με βότανα και βελονισμό. Σε αντίθεση με τις περισσότερες σταρ, η Sheryl Crow δεν είχε κανένα ιστορικό καρκίνου του μαστού στην οικογένειά της.

Εdie Falco - Δεν άντεχε το ενδιαφέρον

Η Εdie Falco, πρωταγωνίστρια της σειράς The Sopranos, δεν είχε πει σχεδόν σε κανέναν από τους συντελεστές της σειράς ότι της διέγνωσαν καρκίνο του μαστού το 2003, σε ηλικία 40 ετών, μετά από μαστογραφία. Ο λόγος δεν ήταν η δημοσιότητα που θα έπαιρνε το θέμα, αλλά δεν άντεχε να την αντιμετωπίζουν διαφορετικά και να την ρωτούν συνεχώς πώς αισθάνεται. Έκανε χημειοθεραπεία και ακτινοβολία και επέστρεψε χωρίς καρκίνο το 2004, με κοντύτερα μαλλιά και ψηλά το κεφάλι.
Christina Applegate - Γενναία απόφαση

Με βεβαρημένο οικογενειακό ιστορικό, μιας και η μητέρα της είχε νικήσει δύο φορές τον καρκίνο του μαστού, η Christina Applegate διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού το 2008, στα 36 της χρόνια. Επέλεξε να κάνει διπλή μαστεκτομή, όταν οι εξετάσεις της έδειξαν μετάλλαξη του γονιδίου BRCA-1 (όπως και η Jolie) για να μειώσει τις πιθανότητες μετάστασης και επανεμφάνισης του καρκίνου. Αργότερα ίδρυσε το Right Action for Women, που προσφέρει οικονομική βοήθεια σε γυναίκες που ανήκουν στην ομάδα υψηλού κινδύνου για καρκίνο του μαστού.
Πηγή: peoplegreece.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου