Τρίτη 14 Απριλίου 2015

Η Google πατεντάρει βραχιόλι κατά του καρκίνου!



Σε 5 χρόνια η έγκριση




Οι εταιρίες τεχνολογίας αναλαμβάνουν τα ηνία ακόμα και στην ιατρική για να προσφέρουν λύσεις για όλα


Πολλές είναι οι προσπάθειες που μέχρι στιγμής έχουν γίνει για την καταπολέμηση του καρκίνου, παρόλα οι διαστάσεις που παίρνει όσο περνούν τα χρόνια παραμένουν τρομακτικές. Τα νέα που κυκλοφορούν κατά διαστήματα ίσως δεν προκαλούν πλέον το ενδιαφέρον, τι γίνεται όμως στην περίπτωση που ένας τεχνολογικός κολοσσός, όπως η Google, αποφασίσει να δώσει τη δική του μάχη ενάντια στον καρκίνο;

Ο γίγαντας της τεχνολογίας, κατοχύρωσε μία νέα πατέντα, ένα βραχιόλι σαν αυτά που φοράμε για να καταγράφουν την κίνησή μας και τα ζωτικά στοιχεία μας. Το βραχιόλι αυτό όμως έχει ως στόχο να κάνει πολλά περισσότερα. Για την ακρίβεια, να προλάβει την επέκταση ή ακόμα και να καταπολεμήσει τα καρκινικά κύτταρα αλλά ίσως ακόμα αυτά που προκαλούν τη νόσο του Πάρκινσον ή και το HIV!


Πως λειτουργεί



Η πατέντα αναφέρει ότι το βραχιόλι αυτό μπορεί να εντοπίζει τα καρκινικά κύτταρα. Χρησιμοποιείται μαζί με ένα ειδικό χάπι που δημιούργησε η Google το οποίο περιέχει μαγνητικά νανοσωματίδια. Αυτό που επιχειρείται είναι ότι τα νανοσωματίδια δημιουργούν ένα μαγνητικό πεδίο το οποίο προσελκύει τα «κακά» κύτταρα!

Θεωρητικά τουλάχιστον, τα νανοσωματίδια της… Google θα μπορούν να επιλέγουν τα κύτταρα-«στόχο» και είτε να τα μετατρέπουν σε ακίνδυνα, είτε να τα καταστρέφουν!

Σε πρώτη φάση, το βραχιόλι θα χρησιμοποιηθεί για να εντοπίζει απλά τα καρκινικά κύτταρα. Η φάση αυτή αναμένεται να πάρει την σχετική έγκριση από τον Αμερικανικό FDA μέσα στην προσεχή πενταετία.

Αν το σχέδιο της εταιρείας τεχνολογίας βέβαια προχωρήσει με γοργούς ρυθμούς, δεν είναι απίθανο αν περάσουμε σύντομα και στη δεύτερη φάση, δηλαδή στην καταστροφή τους, σύμφωνα με τους ειδικούς. Μάλιστα δεν είναι εκείνοι που προχωρούν την πατέντα ακόμα παραπέρα κάνοντας λόγο και για εντοπισμό των κυττάρων που είναι υπεύθυνα για τη νόσο του Πάρκινσον και του Aids.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου