Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Επιτυχημένη μια πολύ δύσκολη εγχείριση αφαίρεσης όγκου κάτω από την καρδιά στο ΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ του Νοσοκομείου «Αγία Σοφία»




Με απόλυτη επιτυχία αντιμετωπίσθηκε στο Καρδιοχειρουργικό Τμήμα του Γ. Ν. Παίδων ¨Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ¨ μία μοναδική περίπτωση κοριτσιού ηλικίας 6 ετών με ευμεγέθη όγκο στον αριστερό νεφρό με επέκταση στην κάτω κοίλη φλέβα και στον δεξιό κόλπο της καρδιάς.

Το παιδί αντιμετωπίσθηκε ταυτόγχρονα με αφαίρεση του όγκου – Αρ. Νεφρεκτομή από την κοιλιά και ακολούθησε με χρήση εξωσωματικής κυκλοφορίας και βαθιά υποθερμία η ολική αφαίρεση του όγκου από την κάτω κοίλη φλέβα και από την καρδιά (δεξιός κόλπος).

Η μετεγχειρητική πορεία του παιδιού είναι εξαιρετική το παιδί ήδη έχει εξέλθει της Καρδιοχειρουργικής Μονάδας από εβδομάδας, έχει μεταφερθεί σε κοινό θάλαμο στο Τμήμα Ογκολογίας ( αν. Καθηγητής Αντ. Κατάμης) της Α΄ Πανεπιστημιακής Παιδιατρικής κλινικής.

Τα επανειλημμένα υπέρηχο καρδιάς καταδεικνύουν την πλήρη βατότητα του αγγείου κάτω κοίλη φλέβα και την εξάλειψη του όγκου από την καρδιά, η δε κλινική του εικόνα εξαιρετική.

Οι ιατροί που συμμετείχαν στην διαδικασία είναι: από την Καρδιοχειρουργική ομάδα: Α. Κουρτέσης Συντονιστής Διευθυντής, Ν. Αντωνόπουλος και Π. Σχορετσανίτης Επιμελητές του Κ/ Χτμήματος, από την Παιδοχειρουργική ομάδα: Διευθυντής Κ. Νίκα & Ν. Χριστόπουλος και από την αναισθησιολογική ομάδα: Προδρόμου Χ, Γαρίνη Ε και Κούνα Ν. Η μετεγχειρητική φροντίδα του παιδιού στην Καρδιοχειρουργική Μονάδα ήταν υπό την επίβλεψη της Διευθύντριας κ. Φ. Ανατολίτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου