Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018

Δύο μικροί ήρωες ο Deany και ο Χριστόφορος μας από Ελλάδα μας στέλνουν το πιο δυνατό μήνυμα αγάπης, δύναμης, θάρρους και αλληλεγγύης

Στην παρακάτω φωτογραφία βλέπουμε τον Deany Benavidis (Μπεναβίδης) και τον Χριστόφορο μας, από Ελλάδα, και είναι πραγματικά εκπληκτική η δύναμη και η αγάπη των μικρών παιδιών που αγωνίζονται για το αυτονόητο , για την ίδια ζωή.



Μία από τις πιο συγκινητικές φωτογραφίες που έχουμε δει. Η φωτογραφία τραβήχτηκε μία μέρα μετά την θεραπεία από τον πατέρα του Deany. Είναι η μέρα εκείνη όπου τα περισσότερα  παιδιά φοβούνται. Όχι την  ίδια την θεραπεία αλλά την επόμενη μέρα....γιατί τα παιδιά αισθάνονται  τον περισσότερο πόνο. Αμέτρητοι επίδεσμοι, αφαίρεση των τσιρότων από τα ηλεκτρόδια που συνδέονται στην συσκευή αντλία  τα οποία τις περισσότερες φορές ερεθίζουν πολύ το δέρμα, αφαίρεση βελόνων και άλλα πολλά που εμείς οι ενήλικες δεν αντέχουμε μόνο στην σκέψη...

Αυτός είναι ο Deany και ο φίλος του ο Χριστόφορος από Ελλάδα, ο δικός μας Χριστόφορος. Ο Deany μόλις αφαίρεσε όλους τους επιδέσμους και τις βελόνες του. Αμέσως μετά πήγε στο διπλανό δωμάτιο εκεί βρισκόταν ο φίλος  του... Ο Deany πήρε μια καρέκλα, κάθισε και κράτησε το χέρι του φίλου του. Και ενώ η νοσοκόμα αφαιρούσε τους  επιδέσμους του Χριστόφορου, ο Deany συνέχισε να κρατάει το χέρι του φίλου , να τον στηρίζει και να του λέει ότι όλα θα πάνε καλά. Μαζί ο ένας για τον άλλο, μαζί σε όλα!

Αυτά τα παιδιά είναι κυριολεκτικά αληθινοί μαχητές. Δίνουν  τις δικές τους μάχες, συμπαραστέκονται και βοηθάνε ο ένας τον άλλον. Για μας τους ενήλικες είναι ένα μάθημα ζωής, μάθημα συμπόνιας και αγάπης.

Αυτό που αντιμετωπίζουν τα παιδιά είναι πολύ σκληρό και κανένα παιδί δεν θα έπρεπε να το περνάει όλο αυτό, παρόλα αυτά όμως αντιμετωπίζουν το "ταξίδι της θεραπείας" με πολύ δύναμη και χαμόγελο.


Να σας υπενθυμίσουμε ότι ο Χριστόφορος σε ηλικία μόλις  5 ετών διαγνώστηκε με έναν σπάνιο και πολύ δύσκολο παιδικό όγκο εγκεφάλου Γλοίωμα Εγκεφαλικού Στελέχους” ή  Diffuse Intrinsic Pontine Glioma - D.I.P.G. όπως ονομάζεται διεθνώς ο οποίος εμφανίζεται σε παιδιά ηλικίας 4-10 ετών χωρίς δυνατότητα εγχείρησης και με τις συμβατικές θεραπείες αναποτελεσματικές.


Ο Χριστόφορός μέσα σε 5 μόλις μέρες άρχισε να μην περπατάει καλά, να μην πιάνει καλά, να μην μπορεί να μιλήσει όπως μιλούσε. Μέσα σε λίγες μέρες έκανε επέμβαση για να αφαιρεθεί το υγρό από το κεφαλάκι του. 

Η οικογένεια μετά από πολύ έρευνα και επικοινωνία με διάφορα κέντρα αναφοράς σε όλο τον κόσμο κατάφεραν να βρούν μια ελπίδα, ένα φώς, μια πρωτοποριακή θεραπεία για το DIPG, σε εξειδικευμένο ογκολογικό κέντρο στην πόλη Monterrey του Μεξικού (Institutode Oncología Intervencionista). Μία θεραπεία (ενδοαρτηριακός χημειοεμβολισμός σε συνδυασμό με ανοσοθεραπεία) με πολύ καλά και ελπιδοφόρα μέχρι τώρα αποτελέσματα. 

Με την συγκινητική οικονομική υποστήριξη όλου του κόσμου η οικογένεια βρίσκεται στο Mεξικό και ο Χριστόφορος ανταποκρίνεται πολύ καλά στις θεραπείες του.

Πιστεύουμε με όλη την δύναμη της ψυχής μας ότι ο Χριστόφορος μας θα γράψει ιστορία ενάντια στο DIPG τον επιθετικό αυτό παιδικό όγκο εγκεφάλου και ότι θα βγει νικητής και θα εμπνεύσει πολλά άλλα παιδιά μας λένε οι γονείς του Χριστόφορου!

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Χριστόφορο μπορείτε να επισκεφθείτε την σελίδα που δημιουργήθηκε στο facebook.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου