Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019

Η καλύτερη είδηση: 7.000 βιβλία συγκεντρώθηκαν για τους ασθενείς των αντικαρκινικών νοσοκομείων



 Το πρωί της Παρασκευής 13 Δεκεμβρίου ο Σταθμός Μετρό Κεραμεικός μεταμορφώθηκε σε μια απέραντη βιβλιοθήκη.

Όταν το Win Cancer απεύθυνε έκκληση να χαρίσουμε παλιά βιβλία σε αντικαρκινικά νοσοκομεία, η ανταπόκριση του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία: Μέσα σε ένα πρωί, της Παρασκευής 13 Δεκεμβρίου, το σημείο συγκέντρωσης των βιβλίων, ο Σταθμός Μετρό Κεραμεικός, μεταμορφώθηκε σε μια απέραντη βιβλιοθήκη, καθώς οι δωρεές έφτασαν τους 7.000 τίτλους.

Σύμφωνα με στοιχεία του Win Cancer, γονείς με παιδιά, ηλικιωμένοι, εργαζόμενοι που έτρεχαν να προλάβουν τη δράση στο κλείσιμο του ωραρίου τους, σύλλογοι, φορείς, εταιρείες, ιδρύματα, ακόμα και οι ίδιοι οι συγγραφείς των βιβλίων έγιναν ένα τεράστιο κύμα αλληλεγγύης για τους ανθρώπους που περνούν μια μεγάλη δοκιμασία, γεμίζοντάς τους με δύναμη καθώς, όπως είχε πει και ο Γκυστάβ Φλωμπέρ, «Διάβαζε για να ζήσεις».


Να σημειωθεί ότι οι δωρεές θα ενισχύσουν τις βιβλιοθήκες των τεσσάρων αντικαρκινικών νοσοκομείων της χώρας, τον Άγιο Σάββα στην Αθήνα, το «Μεταξά» στον Πειραιά, τους «Αγίους Αναργύρους» στην Κηφισιά και το Θεαγένειο στη Θεσσαλονίκη. Αν υπερκαλυφθούν οι ανάγκες των παραπάνω νοσοκομείων, βιβλία θα προσφερθούν και σε 20 νοσοκομεία σε όλη την Ελλάδα που έχουν ογκολογικά τμήματα.

 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου