Τρίτη 28 Απριλίου 2020

Γονείς σε απόγνωση: Και τα 3 τους παιδιά διαγνώστηκαν με σπάνιο καρκίνο στα μάτια



        Το να μαθαίνει ένας γονιός ότι το παιδί του έχει καρκίνο, αποτελεί από μόνο του τραγωδία. Για τον Aaron και την Angie Rush, όμως, ο εφιάλτης δεν θα μπορούσε να είναι πιο τρομακτικός, αφού και τα 3 αγόρια της οικογένειας διαγνώστηκαν με την ίδια σπάνια μορφή καρκίνου στα μάτια.

Η οικογένεια, η οποία έχει ανταπεξέλθει σε αστρονομικά χρηματικά ποσά για την θεραπεία των παιδιών, δημοσιεύουν την ιστορία τους, με την ελπίδα αφενός να ενημερώσουν τον κόσμο και αφετέρου να συγκεντρώσουν χρήματα για την σωτηρία των παιδιών τους.

Η περιπέτεια της οικογένειας Rush ξεκίνησε το 2015, όταν η διάγνωση έγινε στον πρωτότοκο γιο τους Tristen: Ρετινοβλάστωμα.


Τα νέα δεν τους εξέπληξαν απόλυτα, βέβαια, καθώς και η Angie ως παιδί είχε διαγνωστεί με την ίδια ασθένεια και έχασε εξαιτίας αυτής το ένα της μάτι. Πριν αποκτήσει παιδιά, όμως, την είχαν ενημερώσει, ότι έχει 50% πιθανότητα να μεταφέρει το γονίδιο αυτό και στα παιδιά της.

Ωστόσο, το ζευγάρι δεν περίμενε στα χρόνια που θα ακολουθούσαν, ότι θα άκουγαν την ίδια διάγνωση δύο ακόμα φορές, το 2017 όταν γεννήθηκε ο γιος τους Caison και το 2019 όταν γεννήθηκε ο Carter.


Όπως λέει η ίδια: «Νιώθω τρομερές ενοχές γνωρίζοντας πως αυτό είναι κάτι που εγώ τους μετέδωσα. Νιώθω, όμως, και τρομερά ευλογημένη.»

Το Ρετινοβλάστωμα είναι μια μορφή καρκίνου που ξεκινά στον αμφιβληστροειδή χιτώνα, στο πίσω μέρος, δηλαδή, του ματιού.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι η πιο συχνή μορφή καρκίνου του ματιού στα παιδιά, ενώ 1 στα 3 τον εμφανίζουν ήδη από την γέννησή τους. Αυτό συνέβη στα δύο πρώτα αγόρια της οικογένειας Rush. Στην περίπτωση του τρίτου αγοριού, του Carter, τα πράγματα ήταν λίγο διαφορετικά: Το μωρό γεννήθηκε χωρίς κάποια ένδειξη, όμως διαγνώστηκε τελικά 6 μήνες μετά.

Ο μεγάλος κίνδυνος αυτού του καρκίνου, σύμφωνα με τη μητέρα, είναι «ότι οι όγκοι που αναπτύσσονται μπορούν να καλύψουν εντελώς το μάτι. Στην περίπτωση, αυτή, το μάτι πρέπει να αφαιρεθεί, για να μην επεκταθεί ο καρκίνος.»

Αν δεν υπάρξει η κατάλληλη θεραπεία, το ρετινοβλάστωμα μπορεί να είναι και θανατηφόρο, γι’αυτό η έγκαιρη παρέμβαση είναι απαραίτητη.

Η οικογένεια αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζει μια κατάσταση που τους αποστραγγίζει, τόσο συναισθηματικά, όσο και σωματικά μα και οικονομικά. Για τον λόγο αυτό έχουν ανοίξει μέσω της σελίδας GoFundMe έναν λογαριασμό, για να συγκεντρώσουν  χρήματα, εν προκειμένω για τον Carter που πρέπει να κάνει χημειοθεραπείες για 6 μήνες και έπειτα θεραπείες με laser στο μάτι, με την ελπίδα να διακοπεί η ανάπτυξη των όγκων στο μάτι του.

Για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στα τεράστια έξοδα, οι γονείς αναγκάστηκαν να πουλήσουν το σπίτι τους και πλέον ζουν με τους παππούδες.


Μέχρι στιγμής η οικογένεια έχει συγκεντρώσει 52 χιλιάδες δολάρια, από τα 60 χιλιάδες που είναι ο στόχος, ευγνωμονώντας τον κόσμο για την αγάπη και την υποστήριξή του:

«Το γεγονός ότι τα παιδιά μας είναι χαρούμενα στο μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους είναι ευτυχές για όλους μας. Είναι πραγματικοί μαχητές! Πηγαίνουν συχνά στο νοσοκομείο, τα "τρυπάνε" διαρκώς, τους βάζουν σταγόνες στα μάτια… και τα υπομένουν όλα, σαν πραγματικοί μαχητές!»



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου