Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2021

Αποχαιρετούμε τον Σεπτέμβρη 🎗μήνας αφιερωμένος στην ενημέρωση, στην ευαισθητοποίηση και την καταπολέμηση του Καρκίνου της Παιδικής Ηλικίας.

Ο Χρυσός Σεπτέμβρης είναι ο μήνας που τιμούμε τα παιδιά μας…τα στηρίζουμε κάθε μέρα όμως… 🎗

Στις Ηνωμένες Πολιτείες μέσα από διάφορες εκδηλώσεις οι γονείς (από το 2012) επιθυμούν να γίνει παγκόσμια γνωστός αυτός ο μήνας φορώντας χρυσή κορδέλα στα ρούχα, στο διαδίκτυο, φωτίζοντας τα ιστορικά μνημεία και κτίρια κάθε πολιτείας ,τιμώντας έτσι όλα τα παιδιά που έδωσαν μάχη  με τον καρκίνο και την έχασαν , τα παιδιά που συνεχίζουν να παλεύουν και τα παιδιά που τον νίκησαν!

Σκοπός τους η ευαισθητοποίηση των οικογενειών, φίλων, ογκολογικών παιδιατρικών κέντρων & ερευνών,  πολιτικών αλλά και απλών και διάσημων πολιτών ώστε να γίνει ευρύτερα γνωστό. Είναι αποφασισμένοι ο μήνας Σεπτέμβρης να γίνει αντίστοιχα γνωστός ,όπως ο μήνας Οκτώβρης που είναι αφιερωμένος στον Καρκίνο του μαστού με την ροζ κορδέλα. Εκείνοι τα καταφέρνουν…


Στην Ελλάδα είναι αλλιώς…. θυμάμαι το 2014 η σελίδα μας Καρκίνος στο Παιδί ήταν η πρώτη σελίδα που στην Ελλάδα κοινοποίησε τον Χρυσό Σεπτέμβρη… θυμάμαι λεκτικές επιθέσεις, αρνητικά σχόλια και κριτικές του τύπου «ο παιδικός καρκίνος είναι εδώ κάθε μέρα και όχι ένα μήνα τον χρόνο για να τον γιορτάζουμε!», «εμείς είμαστε δίπλα στα παιδιά και τα τιμούμε κάθε μέρα και όχι 1 μήνα τον χρόνο» και άλλα πολλά…εμείς συνεχίσαμε γιατί ο στόχος μας ήταν ένας, τα παιδιά... (ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Δημήτρη Μαργαρίτη που από την αρχή αγκάλιασε και στήριξε την προσπάθεια αυτή).

Εμείς παρόλα αυτά είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι γιατί καταφέραμε να μεταδώσουμε το μήνυμα του Χρυσού Σεπτέμβρη…. τελικά ακόμη και αυτοί που μας κατέκριναν στήριξαν τον Χρυσό Σεπτέμβρη έστω βάζοντας την χρυσή κορδέλα στο προφίλ τους και αυτό μας κάνει πολύ χαρούμενους … γιατί σκοπός μας είναι μόνο η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κοινού!

Στην Νέα Υόρκη η Times Square φωτίζεται κάθε χρόνο με το χρώμα του Χρυσού,  παρουσία όλων των γονέων , παιδιών, γερουσιαστών και τα μεγάλα Εθνικά Δίκτυα της Αμερικής να είναι δίπλα τους σε κάθε βήμα. Ζητούν την συμπαράσταση, την χρηματοδότηση ,την συνέχεια της έρευνας για τον μεγάλο στόχο, την ΘΕΡΑΠΕΙΑ του καρκίνου της παιδικής ηλικίας ο οποίος είναι η νούμερο ΕΝΑ ασθένεια στις Ηνωμένες πολιτείες.

Στην Ελλάδα είναι αλλιώς… όχι μόνο δεν φωτίστηκε κανένα κτίριο στα χρώματα του χρυσού αλλά λείπουν τα στοιχειώδη…. η κάθε πόλη που έχει νοσοκομείο, αδυνατεί και δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στην νοσηλεία όσων παιδιών νοσούν, με αποτέλεσμα οι οικογένειες να μετακινούνται στα νοσοκομεία της πρωτεύουσας με όποιο κόστος οικονομικό και ψυχολογικό. Αυτό και μόνο δεν είναι ένας από τους σοβαρούς λόγους που θα έπρεπε όλοι να γίνουμε ''χρυσοί'' τον Σεπτέμβρη;

Ίσως κάποια στιγμή στην χώρα μας γίνουμε πολλοί και ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να αποκτήσουμε μία φωνή και να στηρίξουμε όλοι μαζί τα παιδιά που παλεύουν με τον καρκίνο, γιατί τα παιδιά μας αξίζουν καλύτερα!



Ο Χρυσός Σεπτέμβρης είναι ο μήνας που τιμούμε τα παιδιά μας…τα στηρίζουμε κάθε μέρα όμως…

Ευχαριστούμε όσους υποστήριξαν την ιδέα του Χρυσού Σεπτέμβρη βάζοντας την «Χρυσή Κορδέλα» 🎗 στα προφίλ των κοινωνικών δικτύων, στα εξώφυλλα τους, είτε κοινοποιώντας μία δημοσίευση ώστε να ενημερωθούν όλοι για τον αγώνα που δίνουν τα παιδιά και οι γονείς... για την Ευαισθητοποίηση, την Ενημέρωση, την Καταπολέμηση, την Θεραπεία του Καρκίνου της Παιδικής Ηλικίας. 🎗


Πηγή : Καρκίνος στο Παιδί


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου