Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024

Ένα ταξίδι χαράς μετατράπηκε σε ταξίδι αγωνίας

 

Ο Φ., όπως και όλα τα παιδιά μας που βρίσκονται στα νοσοκομεία με σοβαρά προβλήματα υγείας, είναι σίγουρα μεγάλος μαχητής και τις επόμενες εβδομάδες υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μπορούμε να πούμε ότι νίκησε τον καρκίνο!

Γνωρίσαμε τον μικρό μας φίλο αρχές του τρέχοντος έτους. Έφηβος τότε, ήρθε τον Αύγουστο του 2022, μετά το τέλος του σχολικού του έτους, στο Ηράκλειο για να γνωρίσει την ανιψιά του, μιας και ο αδελφός του που μένει μόνιμα στην Ελλάδα τα τελευταία 12χρόνια, είχε πλέον δημιουργήσει την δική του οικογένεια. Λίγες μέρες πριν το ταξίδι της επιστροφής του στον μόνιμο τόπο διαμονής του, ο Φ., ο οποίος ένιωθε αδιαθεσία τις τελευταίες εβδομάδες, έχασε τις αισθήσεις του και μεταφέρθηκε στο εφημερεύον νοσοκομείο. 

Μετά από σειρά εξετάσεων ήρθε η διάγνωση της οξείας μυελογενούς λευχαιμίας. Ακολούθησε καταστολή και εισαγωγή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Νοσοκομείου, όπου και παρέμεινε για 2,5 μήνες, έως ότου βελτιωθεί η κλινική του εικόνα και ο οργανισμός του είναι έτοιμος να μπορεί να αντέξει τα σχήματα χημειοθεραπειών που θα ακολουθούσαν. 

Στο μεσοδιάστημα αυτό, κατά το οποίο o ανήλικος ήταν στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, οι γονείς του ήρθαν στην Ελλάδα, έχοντας να αντιμετωπίσουν πληθώρα οικονομικών και νομικών δυσκολιών, πέραν της αναπάντεχης κλινικής εικόνας του παιδιού τους. Στο σημείο αυτό, η διευθύντρια της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Παίδων μας έφερε σε επαφή και έκτοτε δεν έχουμε σταματήσει να είμαστε δίπλα στον Φ. και τους δικούς του ανθρώπους, ολιστικά.

Διασυνδέσαμε την οικογένεια με τον Δήμο Ηρακλείου, το ΚΕΠ, την 7η ΥΠΕ και την Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου, ώστε αφενός η οικογένεια να μπορέσει νομίμως να παραμείνει στην χώρα και αφετέρου ο ανήλικος να μπορέσει να συνεχίσει την θεραπεία του στο συγκεκριμένο νοσοκομείο.

Όταν τα παραπάνω δρομολογήθηκαν, ξεκινήσαμε να υποστηρίζουμε την οικογένεια με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, καλύψαμε τις ανάγκες σε ιατρικά αναλώσιμα, όπως αυτά μας ζητήθηκαν από το νοσοκομείο και τέλος συνεχίζαμε εβδομαδιαία μέχρι και πριν από μερικές εβδομάδες να διακομίζουμε με την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Νεογνών και Παίδων του Οργανισμού μας, τον ανήλικο από και προς το νοσοκομείο, ώστε να μπορεί με ασφάλεια να φτάνει στην κλινική και να λαμβάνει την θεραπεία του. 

Τη δεδομένη χρονική στιγμή συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε τον Φ., διακομίζοντάς τον, πλέον, κάθε 15 ημέρες για τις απαραίτητες εργαστηριακές και απεικονιστικές εξετάσεις, οι οποίες, σε λίγο καιρό θα μας επιτρέψουν να πούμε ότι όντως νίκησε οξεία μυελογενή λευχαιμία!




Πηγή: https://www.hamogelo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου