Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Νοσοκομείο Παίδων εγκαθιστά “πειρατή” αξονικό τομογράφο

Νοσοκομείο Παίδων εγκαθιστά “πειρατή” αξονικό για να κάνουν την ιατρική εξέταση λιγότερο τρομακτική.


Όχι, δεν είναι ένα υπέροχο παιδικό δωμάτιο! Είναι σε ογκολογικό Νοσοκομείο Παίδων στη Νέα Υόρκη.



Γιατί ο παιδικός καρκίνος είναι τρομαχτικός από μόνος του. Ας είναι τουλάχιστον λιγότερο τρομαχτική η διαδικασία αντιμετώπισής του. Οι υπεύθυνοι του Νοσοκομείου εγκατέστησαν ένα "πειρατικό" αξονικό τομογράφο και μετέτρεψαν το χώρο σε ένα δωμάτιο βγαλμένο από τα παραμύθια, για να μειώσουν το άγχος και το φόβο των παιδιών που προσέρχονται για εξετάσεις. 

Τα παιδιά ξαπλώνουν σε μια σανίδα, η οποία στη συνέχεια θα περάσει στο σαρωτή,  ο οποίος είναι ένα στεφάνι σε σχήμα τιμόνι πλοίου. Ζώα πειρατές διακοσμούν τους τοίχους για να αποσπούν την προσοχή των παιδιών από την εξέταση.


Η εταιρεία GE, που κατασκεύασε τον αξονικό τομογράφο  για το  Νοσοκομείο New York-Presbyterian Morgan Stanley Παίδων έδωσε στο νοσοκομείο δύο επιλογές για ένα παιδικό θέμα διακόσμησης στον περιβάλλοντα χώρο - ψάρια ή πειρατές - προκαλώντας μια έντονη συζήτηση μεταξύ του προσωπικού.


Ο Dr Carrie Ruzal-Shapiro, επικεφαλής του νοσοκομείου παιδιατρικής ακτινολογίας, δήλωσε ότι οι πειρατές κέρδισαν επειδή σαν θέμα  «ήταν χαριτωμένο» και ο αξονικός τομογράφος είχε εγκατασταθεί νωρίτερα τον Αύγουστο.


Και μέχρι στιγμής η αντίδραση ήταν θετική. Η νοσοκόμα Naomi Hawkins είπε  ότι η καλύτερη απάντηση έχει που πάρει από ασθενή είναι η εξής: «Γρήγορα να βγω για να πάω να παίξω»

Παρόλο που η εξέταση διαρκεί μόνο ένα λεπτό, η προετοιμασία διαρκεί περίπου 10 με 15 λεπτά, η οποία μπορεί να είναι αγχωτική. 

«Επιτρέπει στο παιδί να φανταστεί όλα τα είδη των πραγμάτων, δήλωσε ο Dr Ruzal-Shapiro στην New York Daily News. «Γι 'αυτό δεν φαίνεται σαν μια φρικτή τρομακτική αγγαρεία».

Διαδικασία: Ο ασθενής έχει τοποθετηθεί στο τραπέζι που μοιάζει με σανίδα και στη συνέχεια εισέρχεται στο σαρωτή, που έχει σχήμα τιμόνι από πλοίο.


Η διακόσμηση του δωματίου βοηθά τα παιδιά να βγάλουν από  το μυαλό τους την ενδοφλέβια θεραπεία και το άγχος της αξονικής.



Οι έφηβοι εστιάζουν στη γάτα με το μάτι-μπάλωμα και τον ιπποπόταμο γοργόνα ενώ αλλά ζώα όπως πίθηκοι και τίγρεις, που κοσμούν τους τοίχους βοηθούν τους ασθενείς να χαλαρώσουν.



Ο αξονικός τομογράφος του νοσοκομείου διεξάγει περίπου πέντε έως 10 αξονικές σαρώσεις στο δωμάτιο κάθε μέρα, σε ασθενείς που κυμαίνονται από βρέφη έως 21 ετών. 



Και μακάρι η ιστορία του κάθε παιδιού να έχει ευτυχισμένο τέλος!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου