Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Η συγγραφέας ΛΕΝΑ ΜΑΝΤΑ πάλεψε με τον καρκίνο και ΝΙΚΗΣΕ!

Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΑΛΕΨΕ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΚΑΙ ΝΙΚΗΣΕ- Λένα Μαντά: «Με τον άνδρα μου, λέγαμε, γάλα για τα παιδιά ή τον λογαριασμό της ΔΕΗ»;


Στην εκπομπή της Κιμ Κίλιαν, «Magazino live», φιλοξενήθηκε η πιο διαβασμένη και αγαπημένη σχεδόν σαν ποπ σταρ, συγγραφέας Λένα Μαντά , που έδωσε με γλυκό, πάντα γελαστό και όλο ελπίδα.... τρόπο, ένα μήνυμα αισιοδοξίας. Είπε φορώντας ένα πολύ στιλάτο τυρμπάν στο κεφάλι, πως δεν δέχτηκε κατά την περίοδο της θεραπείας της ενάντια στον καρκίνο του στομάχου, να φορέσει περούκα κοροϊδεύοντας στην ουσία τον εαυτό της, αλλά παραδέχτηκε πως τα μαλλιά είναι σύμβολο στη γυναίκεια αυταρέσκεια.

«Όταν όμως είναι πρώτη η επιβίωση και η μάχη, τα μαλλιά είναι μικρό κόστος», είπε, τόσο μοντέρνα και κομψή με το μαύρο, μπορντό τυρμπάν σαν να βγήκε από editorial μόδας. Είπε ακόμη πως ανακάλυψε την ασθένεια της τυχαία, όταν πήρε μια αντιβίωση που την πείραξε και έτσι το έψαξε. Νωρίς διαγνώστηκε ο καρκίνος και βγήκε νικήτρια.

«Οι γιατροί μου είπαν πως έπεσες από ένα ουρανοξύστη και στάθηκες όρθια και χωρίς πρόβλημα στα πόδια σου. Σαν γάτα» εξήγησε για τη σπάνια μορφή της νόσου που τη βρήκε, αλλά και τη δύναμή της να τη νικήσει. Και δεν είναι η μόνη της, άλλωστε νίκη.

Η συγγραφέας από την Κωνσταντινούπολη, που σπούδασε νηπιαγωγός, ζει στο Καπανδρίτι με τον άνδρα της και τα παιδιά της, έγραφε τα έργα και επώαζε κουκλοθέατρο, πριν βγάλει το πρώτο της βιβλίο που δεν γνώρισε επιτυχία. «Υπήρξαν στιγμές» είπε, «που με τον άνδρα μου, λέγαμε «τώρα; Τι θα κάνουμε; Θα πληρώσουμε τον λογαριασμό της ΔΕΗ ή θα πάρουμε γάλα για τα παιδιά;». Η επιμονή της, το βλέμμα της στον κόσμο, την έκαναν να γράψει και ειδικά με το «Σπίτι δίπλα στο ποτάμι» απογειώθηκε σε πωλήσεις και επιτυχία, καθιστώντας την, στην ουσία, φαινόμενο στα ελληνικά συγγραφικά δεδομένα.

Και είναι τόσο ξεχωριστή η ύπαρξή της, που περιγράφοντας τη σχέση με τον άνδρα της, με τον όποιο είναι ζευγάρι από τα 18 της, είπε πως δεν χωρίζουν ποτέ, ούτε για να πάνε στο περίπτερο ή στο σούπερ μάρκετ και τα κάνουν όλα μαζί, παρέα, ενώ δεν τον είχε ερωτευτεί όταν τον είχε γνωρίσει, στην ουσία μετρά τα γενέθλιά της, την ύπαρξη της, τον εαυτό της, από την ημερομηνία της γνωριμίας τους.

Μια γυναίκα λοιπόν, που ξεκίνησε να γράφει ιστορίες που η ίδια ήθελε να διαβάσει και που αξίζει να ακούς τον λόγο της, δημόσια, εκτός από το να τον διαβάζεις, στο φως του πορτατίφ σου…

Α.Τ.


Πηγή : egionews.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου