Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Το μητρικό γάλα δρα ενάντια στην παιδική λευχαιμία



Έχετε ή πρόκειται να αποκτήσετε άμεσα μωράκι; Τότε θα πρέπει να διαβάσετε τα αποτελέσματα της παρακάτω έρευνας, αφού καταδεικνύεται η σημαντικότητα που μπορεί να έχει ο θηλασμός για την μετέπειτα υγεία του παιδιού σας.
 
Ισραηλινή μελέτη λοιπόν που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο JAMA Pediatrics αναφέρει ότι ο θηλασμός, ακόμα και για σύντομο χρονικό διάστημα, μπορεί να μειώσει τον μετέπειτα κίνδυνο εκδήλωσης λευχαιμίας στο παιδί σας.

Πολύ σημαντικό αν σκεφτούμε ότι πρόκειται για αιματολογικό καρκίνο, που αναλογεί στο 30% των παιδιατρικών καρκίνων...

Συγκεκριμένα επιστημονική ομάδα της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου της Χάιφα, στο Ισραήλ, με επικεφαλής τον Δρ Εφρατ Αμιταϊ, διαπίστωσε ότι τα παιδιά που είχαν θηλάσει τουλάχιστον έξι μήνες είχαν μικρότερο κίνδυνο λευχαιμίας, συγκριτικά με εκείνα που δεν είχαν θηλάσει ποτέ ή είχαν θηλάσει λιγότερους μήνες.

Οι ερευνητές μελέτησαν στοιχεία από 18 ήδη δημοσιευμένες μελέτες στις οποίες συνολικά είχαν συμμετάσχει περισσότερα από 10.000 παιδιά με λευχαιμία και περισσότερα από 17.500 υγιή και διενεργώντας μια ξεχωριστή ανάλυση 15 άλλων ερευνών προέκυψε ότι ο θηλασμός μείωνε τον κίνδυνο παιδικής λευχαιμίας κατά 11%.

"Το μητρικό γάλα είναι μια ολοκληρωμένη φυσική τροφή που παρέχει στο νεογνό όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται τους πρώτους μήνες της ζωής του. Είναι ένας ζωντανός οργανισμός που περιέχει αντισώματα τα οποία παράγει η μητέρα και άλλα μοναδικά χαρακτηριστικά που προάγουν την καλή εντερική χλωρίδα του νεογνού και επηρεάζουν την ανοσοποιητική εξέλιξη του παιδιού", σχολιάζει ο Δρ Αμιταϊ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου