Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015

19 Σεπτεμβρίου: Παγκόσμια Μέρα Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών.



Ένα Μεγάλο Ευχαριστώ στους 17.622 Δότες μας 


Η Διεθνής Ένωση Αρχείων Δοτών Μυελού των Οστών (WMDA) θέσπισε τη 19η Σεπτεμβρίου ως την «Παγκόσμια Μέρα Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών». Μέρα γιορτής και έκφρασης χιλιάδων ευχαριστώ σε όσους με ανιδιοτέλεια και ευαισθησία δηλώνουν έμπρακτα τη διάθεση τους να προσφέρουν ζωή σε ασθενείς που αναζητούν ένα συμβατό δότη.

Χιλιάδες συνάνθρωποι μας, ανάμεσα τους και μικρά παιδιά, διαγιγνώσκονται κάθε χρόνο από απειλητικά για την ζωή τους νοσήματα όπως λευχαιμίες, λεμφώματα, κληρονομικές ανοσοανεπάρκειες, μεσογειακή αναιμία κ.α.. Για κάποιους από αυτούς η μεταμόσχευση μυελού των οστών/αιμοποιητικών κυττάρων είναι «θεραπεία σωτηρίας», η μοναδική τους δηλαδή ευκαιρία να θεραπευτούν.

Αν και σήμερα οι εθελοντές δότες παγκόσμια έχουν ξεπεράσει τα 25.000.000 υπάρχουν ασθενείς που εξακολουθούν να μην βρίσκουν ένα συμβατό δότη με αποτέλεσμα να απειλείται σοβαρά η ζωή τους.

Η Τράπεζά μας με συστηματικές και συντονισμένες προσπάθειες από το Φεβρουάριο του 2014 προσπαθεί να αυξήσει τον μικρό αριθμό εθελοντών δοτών στη χώρα μας, ώστε να αυξηθούν οι πιθανότητες για όλους αυτούς τους ασθενείς να βρίσκουν ένα συμβατό μόσχευμα.

Στο αγώνα μας αυτό χιλιάδες Έλληνες συμπολίτες μας δήλωσαν έμπρακτα πως είναι δίπλα μας, για να διαδώσουν το μήνυμα μας, αλλά πάνω από όλα για να δώσουν ελπίδα ζωής σε όποιον τους χρειαστεί.

Το "ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ" από καρδιάς θέλει να εκφράσει 17.622 ευχαριστώ!

Ευχή μας, σύντομα να δοθεί και σε σας η ευκαιρία και νοιώστε τη χαρά της δωρεάς, όπως ήδη έχουν νοιώσει δυο από τους δότες μας που πρόσφεραν μόσχευμα, ένα δώρο ζωής, σε δυο συνανθρώπους μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου