Τρίτη 11 Απριλίου 2017

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου, είναι κάθε μέρα!


4 Φεβρουαρίου,  είναι η  μέρα, που έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου και έχει ως σκοπό της την ευαισθητοποίηση του κόσμου σχετικά με τον καρκίνο αλλά και την ενθάρρυνση της έγκαιρης πρόληψης, διάγνωσης και θεραπείας του. Δυστυχώς  ... δεν μια μέρα αλλά κάθε μέρα, γιατί έχει μπει πλέον στη καθημερινότητά μας.

Η  Ημέρα αυτή έχει, επίσης, ως σκοπό την μείωση της παραπληροφόρησης όσον αφορά την ασθένεια και την εξάλειψη του στίγματος κατά των ατόμων που πάσχουν από αυτήν.


Κάθε χρόνο, παγκοσμίως, λαμβάνουν τόπο χιλιάδες ενέργειες υποστήριξης όσων πάσχουν από καρκίνο. Μια από αυτές είναι οι λεγόμενες #NoHairSelfie, ένα διεθνές κίνημα όπου οι συμμετέχοντες ξυρίζουν τα κεφάλια τους, είτε κυριολεκτικά είτε πλασματικά, αναδεικνύοντας το κουράγιο των ατόμων που λαμβάνουν θεραπεία για την ασθένεια.


Ο καρκίνος είναι μια ασθένεια που δεν γνωρίζει όρια και μας έχει ή θα μας επηρεάσει όλους, άμεσα ή έμμεσα, κατά τη διάρκεια της ζωής μας.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, η συγκεκριμένη ασθένεια ευθύνεται για 8,2 εκατομμύρια θανάτους κάθε χρόνο.


Πάνω από 1/3 αυτών των θανάτων μπορούν να αποτραπούν και πως πολλοί καρκίνοι είναι θεραπεύσιμοι, αν ανιχνευθούν αρκετά νωρίς. Εκεί εισέρχεται η σωστή ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κόσμου, οι οποίες μπορούν να ενισχύσουν τις προσπάθεια για πρόληψη και θεραπεία της νόσου, με αποτέλεσμα την αποφυγή εκατομμυρίων μάταιων θανάτων κάθε χρόνο!

Προβλέπεται ότι μέχρι το 2025 τα ετήσια νέα περιστατικά καρκίνου θα αυξηθούν στα 19,3 εκατομμύρια, από 14,1 εκατομμύρια που ήταν το 2012.


Οι ενέργειες που γίνονται από κάθε άτομο, οργανισμό και κυβέρνηση θα βοηθήσουν στη μείωση των αρνητικών επιπτώσεων που έχει ο καρκίνος. Ο στόχος είναι να επιτευχθεί μείωση στους πρόωρους θανάτους από μη μεταδιδόμενες ασθένειες (όπου ανήκει και ο καρκίνος) κατά 25% μέχρι το 2025.

Να τους αγαπάς λοιπόν, πολύ όλους αυτούς που «παλεύουν»  μαζί του, γιατί είναι η δύναμή τους. Μην σκεφτείς ποτέ απαισιόδοξα,  γιατί ο καρκίνος δεν είναι αήττητος...  "δεν ξορκίζεται,  αλλά αντιμετωπίζεται"  και στο τέλος εσείς και μόνο θα είστε οι ΝΙΚΗΤΕΣ.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου