Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020

Εγκαίνια για το νέο Κέντρο Κυτταρικής και Γονιδιακής Θεραπείας για παιδιά και εφήβους της Ελπίδας!



To σπουδαιότερο έργο της «ΕΛΠΙΔΑΣ», μετά την ίδρυση της το 1990 και τη δημιουργία του πρώτου Ογκολογικού Νοσοκομείου για παιδιά στην Ελλάδα το 2010, αποτελεί το Κέντρο Κυτταρικής και Γονιδιακής Θεραπείας για παιδιά και εφήβους που εγκαινιάστηκε την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020.


Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα στη Μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ», δημιουργείται Κέντρο Κυτταρικής και Γονιδιακής Θεραπείας με στόχο να σώζονται 4 στα 4 παιδιά που προσβάλλονται από καρκίνο αφού η πρωτοποριακή αυτή μέθοδος αποτελεί την τελευταία ελπίδα στις περιπτώσεις εκείνες όπου οι συμβατικές θεραπείες δεν έχουν αποτέλεσμα.


Το Κέντρο Κυτταρικής και Γονιδιακής Θεραπείας αποτελεί σταθμό στην ιστορία της «ΕΛΠΙΔΑΣ» αλλά και στην ιστορία της Υγείας στην χώρα μας. Με μια επένδυση που ξεπερνά το 1 εκατομμύριο ευρώ η «ΕΛΠΙΔΑ» για ακόμα μια φορά πρωτοπορεί. Μετά τη δημιουργία της πρώτης Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών (1993), του πρώτου Ογκολογικού Νοσοκομείου Παίδων στην Ελλάδα (την Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ») (2010), του «Ξενώνα της ΕΛΠΙΔΑΣ» (1999) και την Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» (2014), η «ΕΛΠΙΔΑ» προσφέρει στην ελληνική κοινωνία και στα παιδιά που δίνουν τη μάχη με τον καρκίνο ένα από τα πιο σύγχρονα εργαστήρια διεθνώς.


To «παρών» στην εκδήλωση των εγκαινίων έδωσαν ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κύριος Παναγιώτης Πικραμμένος, η σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρία Σίσσυ Παυλοπούλου, ο Υπουργός Υγείας κύριος Βασίλης Κικίλιας, ο Υπουργός Εσωτερικών κύριος Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγ. Βρεττανίας κύριος Νικήτας, ο εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρίου Ιερωνύμου Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ρωγών Φιλόθεος, ο εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής κύριος Παύλος Χρηστίδης, ο Περιφερειάρχης Αττικής κύριος Γιώργος Πατούλης, ο Δήμαρχος Αθηναίων κύριος Κώστας Μπακογιάννης, μέλη του ΔΣ των Συλλόγων «ΕΛΠΙΔΑ» και «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» καθώς και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων.


«Όταν πριν από 30 χρόνια ξεκινήσαμε με την «ΕΛΠΙΔΑ» τον αγώνα κατά του παιδικού καρκίνου, ο στόχος ήταν ένας: να μην αφήσουμε ούτε ένα παιδί να χαθεί. Με τη βοήθεια της επιστήμης, του Θεού και ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας αυτή τη στιγμή 3 στα 4 παιδιά που δίνουν την μάχη με τον καρκίνο και νοσηλεύονται στην Ογκολογική μας Μονάδα, θεραπεύονται. Το Κέντρο Κυτταρικής και Γονιδιακής Θεραπείας που η «ΕΛΠΙΔΑ» προσφέρει στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων αποτελεί ένα άλμα στο μέλλον. Μέσα από αυτό το έργο μπορούμε πια να ελπίζουμε ότι 4 στα 4 παιδιά μας, ακόμα και εκείνα που δεν ανταποκρίθηκαν στις συμβατικές θεραπείες, θα γίνονται εντελώς καλά. 


Αυτό που πριν από 30 χρόνια έμοιαζε για την ανθρωπότητα και για ολόκληρη την οικογένεια της «ΕΛΠΙΔΑΣ» ακατόρθωτο μοιάζει περισσότερο από ποτέ να γίνεται πραγματικότητα. Και θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γιατρούς και τους νοσηλευτές αυτή της Μονάδας για τον μεγάλο αγώνα που δίνουν κάθε ημέρα στο πλευρό των παιδιών και των οικογενειών τους. Το έργο τους είναι εξαιρετικά δύσκολο και για τον λόγο αυτό άμεσος στόχος της «ΕΛΠΙΔΑΣ» είναι να βρούμε τρόπους να στηρίξουμε γιατρούς και νοσηλευτές και να τους συμπαρασταθούμε στον μεγάλο αγώνα που δίνουν» είπε συγκινημένη η Πρόεδρος του Σωματείου ΕΛΠΙΔΑ κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη στην τελετή εγκαινίων του Κέντρου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου