Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020

Ο Δημήτρης Πελέκης ήταν ο Συμβατός Δότης του 8χρονου Γιώργου από το Κερατσίνι και όχι μόνο αυτό!

 

Ο Δημήτρης Πελέκης, εργάζονταν ως προπονητής ποδοσφαίρου στην Κίνα για λογαριασμό της μεγάλης κυρίας του Ιταλικού ποδοσφαίρου Γιουβέντους μέχρι και πριν λίγους μήνες.

Όλα ξεκίνησαν από ένα τηλεφώνημα που δέχτηκε ενώ βρισκόταν στην Κίνα το 2017.

Ενημερώθηκε ότι ένα 8χρονο παιδί από το Κερατσίνι χρειαζόταν την βοήθεια του προκειμένου να συνεχίζει να ζει. Απόλυτα συνειδητοποιημένος δέχτηκε αμέσως κι από τότε ξεκίνησε ένας αγώνας ζωής με το Δημήτρη Πελέκη να κρατά το τιμόνι της ελπίδας και της Αλληλεγγύης.

Χωρίς δεύτερη σκέψη βρέθηκε στη Γερμανία προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία της μεταμόσχευσης μυελού των οστών .

Τελικά όλα κύλησαν ομαλά και ο Δημήτρης Πελέκης “γέννησε” ξανά μια ζωή με τα αιμοποιητικά του κύτταρα, ενώ βοήθησε και οικονομικά την οικογένεια προκειμένου να αποκατασταθεί πλήρως η υγεία του μικρού Γιώργου, ο οποίος μετά από τις δυνατές χημειοθεραπείες είχε ένα πρόβλημα στη βάδιση και έπρεπε να νοσηλευθεί σε ειδικό κέντρο της Γερμανίας. 

Για την πράξη του αυτή και για την έμπρακτη ανθρωπιά του, ο Δημήτρης Πελέκης βραβεύτηκε από τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης με τιμητική πλακέτα.

Στο πλευρό του Δημήτρη και η Εθελοντική δράση «Η ΣΥΡΟΣ ΑΓΚΑΛΙΑΖΕΙ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» (ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΡΙΝΤΕΖΗ, ΑΛΙΚΗ ΛΕΟΝΤΑΡΙΤΗ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΛΤΟΥΒΑΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΟΛΑΡΗΣ).

Επειδή όλοι εμείς διαλέγουμε πόσο σπουδαία θέλουμε να είναι η ζωή μας, ο Δημήτρης Πελέκης είναι υπόδειγμα τέτοιας σημαντικής προσωπικής επιλογής!

Δημήτρη, συμβατέ δότη, θερμά συγχαρητήρια!

Δείτε το video της βράβευσης:





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου