Σάββατο 12 Ιουνίου 2021

«Άπλωσαν ευτυχία» για τα παιδιά με καρκίνο, μαθητές της Λεμεσού

 

Είκοσι Δημόσια Δημοτικά Σχολεία της Λεμεσού άπλωσαν την ”μπουγάδα” τους στον Μόλο της Λεμεσού , σκορπίζοντας χαμόγελα ευτυχίας και χαράς σε εκατοντάδες παρευρισκόμενους και αλλάζοντας την όψη της πόλης.

Το έργο του Συνδέσμου ενισχύθηκε επιπρόσθετα από την ΠΟΕΔ, που ανέλαβε τη χορηγία του αντίστοιχου επιτραπέζιου παιχνιδιού, το οποίο εξαντλήθηκε σε λίγες ώρες. Όλοι μαζί, τα παιδιά οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς συνεργάστηκαν και άλλαξαν το πρόσωπο του τόπου. Το έργο οραματίστηκε η Γεωργία Σολομού η οποία στα πλαίσια της δράσης «Απλώνω Ευτυχία» και όλοι οι δάσκαλοι έδωσαν χαρά, που τιμά κάθε Δημόσιο Σχολείο.

Συνολικά 2.300 φανέλες μαθητών και μαθητριών δημοτικών σχολείων της Λεμεσού κοσμήσαν το μόλο Λεμεσού, με την ολοκλήρωση της δράσης «Απλώνω ευτυχία», κατά τη διάρκεια της οποίας συγκεντρώθηκαν 25.000 ευρώ για το σύνδεσμο «Ένα Όνειρο μια Ευχή».

Στόχος των μαθητών να στείλουν μήνυμα ψυχικής ενδυνάμωσης σε μικρούς και μεγάλους και ειδικότερα στα παιδιά του Συνδέσμου «Ένα Όνειρο μια Ευχή», και να θυμίσουν σε όλους την αξία της προσφοράς και του εθελοντισμού.

Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδιού που γιορτάζεται την 1η Ιουνίου άπλωσαν τις "μπουγάδες τους" στο Μόλο της Λεμεσού.

Οι επισκέπτες μπορούσαν να αγοράσουν τα αστέρια των ευχών, φιλοτεχνημένα από τα παιδιά που συμμετείχαν στη δράση και να τα κρεμάσουν σε φανελίτσες της μπουγάδας εισφέροντας έτσι στον Σύνδεσμο "Ένα Όνειρο μια Ευχή".


Οι μαθητές και μαθήτριες ανέφεραν πως παραδίδουν την ευτυχία που μάζεψαν όλον αυτό τον καιρό, μέσα από δράσεις για συγκέντρωση των χρημάτων.

Τα παιδιά βοηθούσαν στις δουλειές του σπιτιού, έφτιαξαν γλυκά και λεμονάδες, που πώλησαν σε γείτονες και φίλους, δημιούργησαν κατασκευές, έπλυναν πιάτα, έβαψαν τα παπούτσια του μπαμπά και με τον τρόπο αυτό, όπως ανέφεραν, ανακάλυψαν ότι η ευτυχία είναι στα απλά και καθημερινά και στην προσφορά στο συνάνθρωπο μας.

«Ήρθε η στιγμή, την ευτυχία αυτή να την προσφέρουμε στους φίλους και φίλες μας, που μπορεί να μην γνωρίζουμε, αλλά ξέρουμε τι θα πει συμπαράσταση, ενσυναίσθηση, στήριξη και βοήθεια», ανέφεραν οι μαθητές και μαθήτριες του Κ’ Δημοτικού Αγίου Παντελεήμονα.

Ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαϊδης, ανέφερε ότι «τα παιδιά μας, στέλνουν μήνυμα ελπίδας και είμαστε τυχεροί που τα παιδιά μας είναι καλύτερα από εμάς».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης εκφράστηκε επίσης η άποψη όπως η δράση επεκταθεί Παγκύπρια και ακόμη και Πανελλήνια, για το άπλωμα της μεγαλύτερης μπουγάδας ευτυχίας στον κόσμο.


Πηγή:  https://app.alphanews.live

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου