Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023

«Μπόρα είναι θα περάσει» - Συγκινεί η Ραφαέλα για την πορεία της υγείας της (video)

 

Η Χανιώτισσα Ραφαέλα Πιτσικάλη, 20 ετών (γεννηθείσα τον Ιανουάριο του 2003), δοκιμάζεται από μία σπάνια μορφή καρκίνου τα τελευταία τρία χρόνια. Η πρώτη διάγνωση έγινε τον Ιούνιο του 2020 και αφού η 17χρονη, τότε, Χανιώτισσα είχε εισαχθεί στο Νοσοκομείο Αττικόν με έντονους πόνους και μικρή απόκριση στα αναλγητικά. Η διάγνωση άλλαξε όλη της τη ζωή: Σάρκωμα Ewing.

Έκτοτε δίνει με θάρρος και την αμέριστη στήριξη της οικογένειάς της, μια πολύ δύσκολη «μάχη». Χημειοθεραπείες, νοσηλεία – διαμονή για μεγάλο χρονικό διάστημα στο Ογκολογικό Νοσοκομείο «Ελπίδα», εγχείρηση στην Ελλάδα για την απομάκρυνση του όγκου.

Τον Οκτώβριο του 2021 υπήρξε η πρώτη υποτροπή, που αντιμετωπίστηκε με δεύτερη επέμβαση και με ακτινοβολίες.

Τον Μάιο του 2023, υπήρξε, δυστυχώς, δεύτερη υποτροπή. Η οικογένεια τής Ραφαέλας Πιτσικάλη, μετά την απόφαση των θεραπόντων γιατρών ότι δεν μπορεί να γίνει νέα επέμβαση στην Ελλάδα, όπου πλέον το νεαρό βρίσκεται σε  εξειδικευμένο νοσοκομείο, στο Χιούστον των ΗΠΑ.

Με μεγάλη δύναμη και γεμάτη αισιοδοξία συνεχίζει η Χανιώτισσα Ραφαέλα Πιτσικάλη τον αγώνα που δίνει για να καταπολεμήσει τον καρκίνο.

Η νεαρή κοπέλα νοσηλεύεται στο αντικαρκινικό νοσοκομείο της MD Anderson στο Χιούστον των ΗΠΑ.

Η ίδια κατά καιρούς ενημερώνει μέσω των κοινωνικών δικτύων τους διαδικτυακούς της φίλους, για την καθημερινότητά της και την πορεία της υγείας της.

Με νέα ανάρτηση που έκανε στο TikTok εξήγησε πως με την άφιξή της στην Αμερική και μετά τις πρώτες εξετάσεις που έγιναν, οι γιατροί εντόπισαν όγκους και σε άλλα σημεία του σώματός της .

Η Ραφαέλα όμως δεν το βάζει κάτω και συνεχίζει να δίνει γενναία τη μάχη της με την ασθένεια. «Δεν πειράζει… Εστιάζουμε στα θετικά και συνεχίζουμε έτσι… Γιατί όπως λέω, μπόρα είναι θα περάσει και θα βγει το ουράνιο τόξο…», λέει στους διαδικτυακούς της φίλους και συγκινεί.

 



Πηγή: https://www.zarpanews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου