Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Κέρδισε την αθανασία πριν από την ... ευθανασία





Έφυγε από τη ζωή μετά από μάχη δεκαετιών με τον καρκίνο ο Λορέντζο Σόνμπαρτ,  η συγκλονιστική ιστορία του οποίου έχει ξεπεράσει τα βελγικά σύνορα και συγκίνησε φιλάθλους  σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Στα 41 του χρόνια ο φίλαθλος της Κλαμπ Μπριζ  επέλεξε ότι δεν αντέχει άλλο να κρατιέται στη ζωή σε καθημερινή μάχη με την καρκινική νόσο και αποχώρισε από τη ζωή μέσω ευθανασίας.


Έχοντας πάρει την τρομερή αυτή απόφαση πριν από αρκετό καιρό έκρινε προηγούμενα σκόπιμο όμως να  αναβάλει για λίγα 24ωρα την διαδικασία αυτή για εκούσια  εγκατάλειψη των εγκοσμίων για να μπορέσει να κάνει ένα τα ύστατο όνειρο ζωής πραγματικότητα. Να παρακολουθήσει από κοντά για τελευταία φορά έναν αγώνα της  λατρεμένης του ομάδας.


Συνοδευόμενος από τη λατρεμένη του 7χρονη κορούλα Ντίνα, ο  41χρονος περπάτησε στον αγωνιστικό χώρο του "Γιαν Μπρέιντελ" πριν από τη σέντρα της αναμέτρησης με την Μουσκρόν και αποθεώθηκε από τους περίπου 20.000 θεατές.


«You'll never walk alone, Lorre»  ήταν το μήνυμα σ’ ένα τεράστιο πανό που είχαν ετοιμάσει οι φίλοι της  γηπεδούχου.  «Η τελευταία μου επιθυμία έγινε πραγματικότητα. Τώρα μπορώ να πεθάνω ήσυχος. Θα πανηγυρίζω για την ομάδα μου από τον παράδεισο»  ήταν τα λόγια του Σόνμπαρτ που έπειτα από 37 χειρουργικές επεμβάσεις, αποφάσισε πως θα ήταν καλύτερο να  συναντήσει πρόωρα τον θάνατο προκειμένου να ηρεμήσει ο ίδιος και τα αγαπημένα του πρόσωπα.


Και ενώ πλέον  δεν βρίσκεται ανάμεσά μας και ιδιαίτερα μεταξύ των χιλιάδων φίλων της αγαπημένης του ομάδας  κατόρθωσε όμως αναμφίβολα να κερδίσει την αθανασία  ανάμεσα τους και όχι μόνον φυσικά.

 
«Δεν υπάρχουν λόγια για τη χθεσινή συνάντηση με τον Λορέντζο. Οι σκέψεις μας σε εκείνον και τα αγαπημένα του πρόσωπα», έγραψε ο τερματοφύλακας της Μπριζ Μάθιου Ράιαν που ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφία μαζί με τον πλέον εκλιπόντα φίλαθλο που είδε με τεράστια χαρά την ομάδα του να κερδίζει 3-0 την Μουσκρόν και να διατηρείται στην κορυφή της βαθμολογίας του βελγικού πρωταθλήματος με έναν βαθμό διαφορά από την Άντερλεχτ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου