Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Θεσσαλονικείς δίνουν ελπίδα σε παιδάκια με καρκίνο... με ένα κούρεμα




Χαμόγελο και ελπίδα σε μικρά παιδιά που έχουν χάσει τα μαλλιά τους από καρκίνο, χαρίζουν εδώ και λίγους μήνες, δωρητές μαλλιών από την Θεσσαλονίκη που σπεύδουν σε συνεργαζόμενα κομμωτήρια, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Μελίνας – Λιουντμίλα Κωνσταντίδη.

Ένα  από τα κομμωτήρια που συνεργάζεται με τον οργανισμό, είναι αυτό της Παναγιώτας Χρυσικού, στην Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης, που δωρίζει μαλλιά από πελάτες της και τους κουρεύει δωρεάν αν ανταποκριθούν και αυτοί με τη σειρά τους στο κάλεσμα της Μελίνας.

Όπως εξηγεί η  Παναγιώτα που διατηρεί κομμωτήριο στην Ηλιούπολη στην οδό Κ. Κωνσταντινίδη 19 εδώ και 15 χρόνια, μόλις είδε στο διαδίκτυο, την δράση αυτή ανταποκρίθηκε αμέσως.

“ Μόλις το είδα στο ίντερνετ, είπα θα το κάνω  και εγώ. Θεώρησα ότι είναι το ελάχιστο που μπορώ να κάνω για αυτά τα παιδιά. Το κάνω εθελοντικά και κουρεύω δωρεάν όποιον αποφασίσει να δωρίσει τα μαλλιά του για αυτό τον σκοπό. Μάλιστα σε λίγο καιρό θα το προωθήσω ακόμα περισσότερο μέσω της σελίδας μου στο facebook” δηλώνει, η 42χρονη κομμώτρια.

Την δράση την ξεκίνησε η Παναγιώτα πριν 2 βδομάδες και εκτός από τους πελάτες της, που ενημερώνονται για την δωρεά, έρχεται και κόσμος από μόνος του και δωρίζει τα μαλλιά του, αγκαλιάζοντας αυτή την προσπάθεια.

“ O κόσμος έχει αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια. Εκτός από τους πελάτες που τους ενημερώνω και δέχονται αμέσως, έρχεται και από μόνος του κόσμος για να προσφέρει τα μαλλιά του” προσθέτει η κ. Χρυσικού

Μία 25χρονη από την περιοχή, η Κατερίνα Τσιακαλά, αποφάσισε από μόνη της να δωρίσει τα μαλλιά της θεωρώντας όπως δηλώνει στο thestival ότι με αυτό τον τρόπο θα μπορέσει να ευαισθητοποιήσει κι άλλους να προβούν σε αυτή την κίνηση εκτός από το να βοηθήσει τα μικρά παιδιά.


“ Το είδα στην τηλεόραση και έμαθα ότι το κομμωτήριο της κ. Χρυσικού συνεργάζεται με τον οργανισμό. Δεν το σκέφτηκα και πολύ. Θεωρώ πως μόνο ψυχολογικά η βοήθεια που θα προσφέρεις σε αυτά τα παιδιά είναι αρκετή, αλλά πιστεύω πως με αυτή την κίνηση θα βοηθήσω να ευαισθητοποιηθούν και άλλοι” τονίζει η Κατερίνα και προσθέτει πως θα συνεχίσει να το κάνει συστηματικά και πως το επόμενο κούρεμα θα ξανά δωρίσει τα μαλλιά της για αυτόν τον σκοπό.

Εθελόντρια εδώ και πολλά χρόνια, η 22χρονη Κατερίνα Χρυσικού φοιτήτρια Φυσιοθεραπείας, αποφάσισε να δωρίσει τα μαλλιά της, στο κομμωτήριο όταν το έμαθε από την Γιώτα. Όπως μας εξηγεί στην αρχή ήταν διστακτική παρόλα αυτά όταν έμαθε για ποιο σκοπό προορίζονται χωρίς αναστολές αποφάσισε να τα δωρίσει.

“Δεν το ήξερα από την πρώτη στιγμή. Μόλις μου εξήγησε η Γιώτα περί τίνος πρόκειται, δέχτηκα αμέσως και χωρίς αναστολές. Άλλωστε ασχολούμαι ενεργά με τον εθελοντισμό εδώ και χρόνια αρχικά στον «Άγιο Παντελεήμονα και τώρα στο καταφύγιο αδέσποτων ζώων. Έτσι αποφάσισα να τα δωρίσω και μάλιστα θα το κάνω συστηματικά κάθε φορά που θα κουρεύομαι”, δηλώνει η Κατερίνα

Ο οργανισμός
H Μελίνα-Λιουντμίλα Κωνσταντινίδη, η συντονίστρια της καμπάνιας, είναι 24 χρονών και μένει στην Θεσσαλονίκη. Το Σεπτέμβριο του 2013 έκοψε και δώρισε τα μαλλιά της για τον οργανισμό “Wings for kinds” στο Οhio της Αμερικής. Ως αρθρογράφος έγραψε 2 άρθρα σχετικά με την διαδικασία και τις προϋποθέσεις για την δωρεά μαλλιών. Παράλληλα δημιούργησε μια ανοιχτή ομάδα στο facebook Δωρεά μαλλιών – Μπορείς κι εσύ να βοηθήσεις  με σκοπό την ενημέρωση των Ελλήνων. Η ανταπόκριση ήταν απίστευτη. Ήδη αυτή τη στιγμή η ομάδα τύχει την αποδοχή παραπάνω 19.500 μελών.

Η χώρα μας όπως εξηγεί στο site του οργανισμού, “είναι από τις ελάχιστες ανεπτυγμένες χώρες που ο θεσμός της δωρεάς μαλλιών δεν υφίσταται. Έτσι απλά γεννήθηκε το όραμα της ίδρυσης ενός αντίστοιχου οργανισμού στην Ελλάδα. Συνοδοιπόροι στον αγώνα που ξεκίνησε για την υλοποίηση αυτού του οράματος φίλοι, αλλά και άνθρωποι άγνωστοι σ’ εκείνη που έχουν τη διάθεση να βοηθήσουν.


Έργο του οργανισμού/συλλόγου θα είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού για την δωρεά μαλλιών και στη συνέχεια η δημιουργία περουκών για παιδιά που τις έχουν ανάγκη (παιδιά πάσχοντα από καρκίνο, αλωπεκία κ.ά.).

Σήμερα επίσημα, οι δωρητές έχουν ξεπεράσει τους 350. Έχουμε βρει κομμωτήρια που κουρεύουν δωρεάν για το σκοπό αυτό, την εταιρεία που θα κατασκευάζει αφιλοκερδώς τις περούκες καθώς επίσης και την εταιρεία ταχυμεταφορών που θα μεταφέρει τα μαλλιά από κάθε άκρη της Ελλάδος. Δικηγόρους που εθελοντικά προσφέρουν τη βοήθειά τους για τη σύσταση του οργανισμού μας, ενώ αναζητάμε παράλληλα και τον χώρο μας.

“Σας χρειαζόμαστε δίπλα μας, αρωγούς στην προσπάθεια μας έτσι ώστε η Καμπάνια Δωρεάς Μαλλιών στην Ελλάδα και το σύνθημα μας “Δωρίζουμε τα μαλλιά μας-Δωρίζουμε την αγάπη μας!” να διαδοθεί σε όλη την Ελλάδα.

Κάθε βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη και αναγκαία!”.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε και το site του οργανισμού http://donatehair.gr  ή στο  https://www.facebook.com/DonateHairGreece




 Τα συνεργαζόμενα κομμωτήρια στην Θεσσαλονίκη είναι:
1. Hair 2 Her  Aνθή Αμπαζίδου Δαβάκη 48 Καλαμαριά – Θεσσαλονίκη 2310488591
2. Bicons Eύα Μπάμπη  Κολοκοτρώνη 29 Εύοσμος 2 – Θεσσαλονίκη 2310744488
3. Tres Coiffure Jolie  Eυφημία Φερλαχίδου Μελενίκου 23 – Θεσσαλονίκη 2310247070
4. Viv-Art  Παγίδου Παρασκευή Δ.Τσέλιου 45 Άνω Τούμπα – Θεσσαλονίκη 2311201500
5. Le tif Kατσαμπούκας Στράτος Κερασούντος 75 Καλαμαριά – Θεσσαλονίκη 2310423873
6. Σουσού Γεωργοπούλου Ελισσάβετ Στρατηγού  Γενναδίου 76 Χαριλάου – Θεσσαλονίκη 2310313073
7. Κομμωτήριο Χρυσικού Χρυσικού Παναγιώτα  Κ. Κωνσταντινίδη 19 – Ηλιούπολη – Θεσσαλονίκη 2310658351
8. Lena’s Kasimidou Eλένη Κασιμίδου  Βασ.Γεωργίου 29 – Ωραιόκαστρο – Θεσσαλονίκη 2310696995 & 2310697564
9. Μauve by Vana  Aλεξοπούλου Βαΐα Γρ. Λαμπράκη 16 – Εύοσμος – Θεσσαλονίκη 2310608488

Πηγή: http://www.thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου