Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Ο 6χρονος Αλέξανδρος χρειάζεται επειγόντως δότη μυελού των οστών


Ο μικρός Αλέξανδρος μας χρειάζεται για να ζήσει  


Δεν βρέθηκε συμβατός δότης από τις παγκόσμιες τράπεζες αίματος.

Έτσι γίνεται μια τεράστια προσπάθεια στην Κύπρο και όχι μόνο για να βρεθεί συμβατό δείγμα μυελού των οστών και ο μικρούλης να κερδίσει τη μάχη για τη ζωή.

Αν είσαι από 18 μέχρι 45 ετών, μπορεί να είσαι εσύ ο άνθρωπος που θα χαρίσει στο 6χρονο αγγελούδι τη ζωή.

Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να αποταθεί στο Καραϊσκάκειο Ίδρυμα, στο τηλέφωνο: 2277 27 00 μεταξύ των ωρών 08:00-16:00
 



Μητέρα Αλέξανδρου: Καλούμε νέους δότες για να έχει μια ελπίδα το μωρό μας!

Όπως μας είπε η μαμά του μικρού, Στέλλα Γεωργίου Τούρκοβα, το αιματολογικό πρόβλημα εμφανίστηκε τον περασμένο Μάιο και από τότε δοκιμάστηκαν διάφορες θεραπείες, όπως χημειοθεραπείες και κορτικοειδή, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Γι' αυτό πάρθηκε η απόφαση να γίνει μεταμόσχευση μυελού των οστών ως τελευταία λύση και ελπίδα μαζί.

Η μαμά του μας είπε πως αρχικά έγιναν εξετάσεις στην οικογένεια του, δηλαδή στους γονείς και τα δύο του αδέρφια. Το ένα μάλιστα είναι η δίδυμη αδερφή του, όμως πάλι δεν υπήρξε συμβατότητα.

Ούτε ανάμεσα στα 27 εκατομμύρια εγγεγραμμένους δότες σε όλο τον κόσμο.

Την κατάσταση δυσκολεύει ακόμη περισσότερο το γεγονός ότι η συγκεκριμένη μορφή της ασθένειας χρειάζεται δότη υψηλής συμβατότητας.

Ο μπαμπάς του μικρού κατάγεται από τη Τσεχία και έτσι έχουν κινητοποιηθεί και άνθρωποι από το εξωτερικό.

Με αυτή την ευκαιρία, η κα Στέλλα κάνει έκκληση και σε όσους ζουν ή έχουν συγγενείς εκτός Κύπρου να απευθυνθούν στην πλησιέστερη τράπεζα αίματος.

"Προς το παρόν δεν έχει βρεθεί λύση, γι' αυτό μόνη ελπίδα για να σωθεί το μωρό μας είναι από τους νέους δότες", λέει η μητέρα του, η οποία μέσα από το ant1iwo θέλει να πει ένα μεγάλο ευχαριστώ από την ίδια αλλά και όλη την οικογένεια στον κόσμο που έχει ευαισθητοποιηθεί για να βοηθήσει το γιο της. 


Για όσους θέλουν να δηλώσουν Εθελοντές Δότες Μυελού των Οστών μπορούν να απευθύνονται στα Κέντρα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Πάτρα.

Για την Ελληνική Περιφέρεια, όπου δεν υπάρχει αντίστοιχο Κέντρο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, η καταγραφή των εθελοντών δοτών γίνεται στις Αιμοδοσίες των Νοσοκομείων της περιοχής τους. Οι Αιμοδοσίες, μετά από επικοινωνία με τα ανωτέρω εργαστήρια, ορίζουν με ποιο εργαστήριο θα έχουν συνεργασία και θα αποστέλλουν τα ληφθέντα δείγματα για τυποποίηση. Καλό είναι οι εθελοντές δότες που απευθύνονται στις αιμοδοσίες να πληροφορούνται σε ποιο εργαστήριο θα σταλεί το δείγμα τους και συνεπώς σε ποιο Κέντρο Δοτών θα ανήκουν.

Όλοι οι εθελοντές δότες οφείλουν να αναφέρουν στο Κέντρο Δοτών στο οποίο ανήκουν οποιαδήποτε αλλαγή στα στοιχεία επικοινωνίας τους, έτσι ώστε να διευκολύνεται η ανεύρεσή τους, σε περίπτωση που βρεθούν συμβατοί με κάποιον ασθενή.

Στην Αθήνα :
· ΓΝΑ "Γ.Γεννηματάς Αθηνών" - Τμήμα Ανοσολογίας - Εθνικό Κέντρο Ιστοσυμβατότητας (τηλ. 210-7711914)
· ΓΝΑ "Ευαγγελισμός" Αθηνών - Τμήμα Ανοσολογίας - Ιστοσυμβατότητας (τηλ. 213-2043166)
· Νοσοκομείο "Έλενα Βενιζέλου" Μαιευτήριο Αθηνών - Ανοσοβιολογικό Τμήμα (τηλ. 210-6453759)
· Νοσοκομείο Παίδων "Αγία Σοφία" Αθήνας - Τμήμα Ανοσολογίας και Ιστοσυμβατότητας (τηλ. 213-2013763/64)

Στη Θεσσαλονίκη :
· ΓΝΑ "Ιπποκράτειο" Θεσσαλονίκης - Τμήμα Ανοσολογίας - Περιφερικό Κέντρο Ιστοσυμβατότητας (τηλ. 2310-892607 ή 2310-892650)

Στη Λάρισα :
· Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας - Τμήμα Ανοσολογίας και Ιστοσυμβατότητας (τηλ. 2413-502579 ή 2413502173)

Στη Πάτρα :
· Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου Πατρών - Τμήμα Ανοσολογίας - Κέντρο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών Πανεπσιτημίου Πατρών (τηλ. 2610-969872 ή 2613-603255)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου