Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

Εκπληκτικές φωτογραφίες με ιστορίες νεράιδων βοηθούν άρρωστα παιδιά να ζουν μαγικές στιγμές.



Μέσα από την επιχείρηση της, Fairyography, η φωτογράφος Leather Larkin ντύνει παιδιά με όμορφα φορέματα, κάνοντας τα να πιστέψουν και να ταυτιστούν, μέσα από τα κοστούμια που φοράνε, ότι είναι πριγκίπισσες , νεράιδες ή με κάποιο άλλο  χαρακτήρα  παραμυθιού.




Η Lexi Haas, 13 χρονών, διεγνώσθη με πυρηνικό ίκτερο, η οποία είναι μία βλάβη του εγκεφάλου που της προκλήθηκε νεογέννητη από το ίκτερο. «Τα παιδιά με kernicterus έχουν τυπικό ή άνω του μέσου όρου της λειτουργίας του εγκεφάλου, αλλά είναι παγιδευμένα σε φορείς που δεν λειτουργούν», είπε η μαμά της Lexi, η Suzan. "Δεν μπορεί να περπατήσει ή να μιλήσει, να καθίσει μόνη της, ή να κρατήσει κάτι, αλλά παρόλα αυτά είναι λαμπερή. Αγαπάει το διάβασμα, ιδιαίτερα τα βιβλία επιστημονικής φαντασίας, οπότε όλο αυτό ήταν ένας θαυμάσιος τρόπος διαφυγής σε έναν φανταστικό κόσμο γι 'αυτήν."

Μετά από τον θάνατο 2 πελατών της- το ένα περιστατικό με παιδιατρικό καρκίνο στον εγκέφαλο και το άλλο από κάποια καρδιακή πάθηση - η Γεωργία (βασικός φωτογράφος) συνειδητοποίησε ότι το μεγαλύτερο δώρο που θα μπορούσε να δώσει τις οικογένειες που αγωνίζονται κατά των παιδικών ασθενειών ή τραυμάτων ήταν ένα σύνολο φωτογραφιών όπου αντικατοπτρίζουν την ομορφιά και την αθωότητα των παιδιών τους.



Η Νατάσα Nolan έχει δύο κόρες - την Piper 4 ετών, και την Reese 2 ετών. Η Piper γεννήθηκε με σύνδρομο Down, και είχε αρκετές τρύπες στην καρδιά της, τις οποίες αντιμετώπισαν με εγχείρηση ανοικτής καρδιάς όταν ήταν μόλις 4 μηνών. "η Piper επιλέχθηκε (για μία φωτογράφιση Memorial Princess) από έναν φίλο και είμαστε τόσο ευγνώμονες για την εμπειρία», δήλωσε ο Nolan. «Η αδελφή της Piper εντάχθηκε στην φωτογράφηση και τα δύο κορίτσια μου αγάπησαν την εμπειρία - το να ντύνονται σαν μικρές πριγκίπισσες και να τρέχουν γύρω από τους βοτανικούς κήπους. Θα κρατήσω την εμπειρία αυτή για μεγάλο χρονικό διάστημα και θα φυλάξω τις όμορφες φωτογραφίες των δύο παιδιών μου  για πάντα. "

Έτσι η Larkin δημιούργησε το Sabina Hartley-Burke και Ava Jane Gibson Memorial Princess Sessions, έναν ετήσιο διαγωνισμό ώστε να βρίσκει οικογένειες και να τους δωρίζει τις εικόνες της. Κάθε Αύγουστο, φίλοι και μέλη οικογενειών επιλέγουν παιδιά που έχουν μια ιατρική ή γενετική πάθηση, ή έχουν υποστεί κάποιο τραύμα ή κακοποίηση, για να  φωτογραφηθούν και να πάρουν δωρεάν το πακέτο εκτύπωσης φωτογραφιών και βιβλίων φωτογραφιών, δωρεά από την Larkin στην μνήμη προηγούμενων πελατών της.




Ο Audrey Strickland έχει μια σπάνια μορφή πολυκυστικής νόσου των νεφρών που έχει δημιουργήσει στους γονείς της συνεχείς ανησυχίες σχετικά με τα νεφρά της και την ανάπτυξη του καρκίνου. "Κοιτάζω αυτές τις φωτογραφίες και βλέπω ένα ευτυχισμένο κοριτσάκι. Δεν βλέπω καμία ασθένεια", δήλωσε η μαμά της Audrey, Courtney. "στην Audrey δόθηκε η ευκαιρία να είναι ακριβώς αυτό που θα έπρεπε να είναι τώρα - ένα 4 χρονών κορίτσι χωρίς φόβους και ανησυχίες, μια μικρή νεράιδα-πριγκίπισσα".

 «Όταν η Sabina πέθανε, ήταν αποκαρδιωτικό για μένα. Παρακολούθησα την κηδεία της και έστειλα εικόνες (τις φωτογραφίσεις που είχα κάνει μαζί της) στους γονείς της για να τις χρησιμοποιήσουν. Μου έστειλαν ένα σημείωμα αργότερα όπου μου έγραψαν,« Δεν μπορείτε να καταλάβετε πόσο σημαντικές είναι αυτές οι εικόνες για μας - είναι το μόνο που μας έχει απομείνει από αυτήν, "είπε η Larkin. "Όσο σπαρακτικό ήταν για μένα - άλλο τόσο και χειρότερο ήταν για τους γονείς της και κατάλαβα ότι είναι χειρότερο για εκείνους τους ανθρώπους που περνούν από όλα αυτά και δεν έχουν κάτι να θυμούνται τις ευτυχισμένες στιγμές με τα παιδιά τους.»



η 8χρονη Chloe Akridge γεννήθηκε με σύνδρομο Down και διαγνώστηκε με λευχαιμία AML στην ηλικία των 2 ετών. Η Χλόη ήταν σε ύφεση για 5 χρόνια. «Η φωτογράφηση ήρθε την εποχή που χρειαζόταν έμπνευση. Είχαμε μόλις τελειώσει τους 6 μήνες παραμονής στο νοσοκομείο και άρχιζε μόλις να αποκτά τα μαλλιά της και πάλι», είπε η μαμά της Χλόης, Stacie Akridge. «Ήταν διασκεδαστικό για την Chloe να είναι μία πριγκίπισσα, την στιγμή που δεν ένιωθε σαν πριγκίπισσα."

Η κόρη της Rachele Gibson, η Ava Jane, τιμάται μέσω του Larkin του Memorial Princess Sessions. Η Gibson λέει η ότι η κόρη της υπέφερε από συγγενείς ανωμαλίες της καρδιάς, και πέθανε λίγους μήνες μετά την τρίτη ημέρα των γενεθλίων της.

Η κόρη της Rachel Gibson's, η Ava Jane, είναι ένα από τα δύο παιδιά που ενέπνευσε το Larkin για να αρχίσουν τις φωτογραφίσεις της για το Memorial Pricess. "Θα γινόταν 9 χρονών φέτος, και μου λείπει κάθε μέρα», είπε η Gibson. "Έχοντας αυτές τις όμορφες εικόνες της, μου δίνει ανακούφιση τις ημέρες εκείνες που μου λείπει περισσότερο."



"Πέθανε απρόσμενα και ξαφνικά, λίγο μετά τη λήψη των φωτογραφιών," είπε η Gibson. "Είμαι τόσο ευγνώμων για όλες τις φωτογραφίες που έχω και μου θυμίζουν το χαμόγελό της και το πονηρό της βλέμμα. Έχω (μία από τις φωτογραφίες) που κρέμεται στο δωμάτιό μου και την βλέπω κάθε μέρα, όταν ξαπλώνω για να κοιμηθώ και όταν ξυπνάω. "

Τον περασμένο Αύγουστο σηματοδότησε τον έκτο χρόνο του διαγωνισμού. Η Larkin ήταν πολύ αγχωμένη διότι έπρεπε να επιλέξει τον νικητή του μεγάλου βραβείου κάτι το οποίο δεν είναι ποτέ εύκολο. Εξαιτίας των πολλών συγκινητικών ιστοριών που γνώρισε κάθε χρόνο, χάρισε μία λήψη φωτογραφίας και μια εκτύπωση της σε κάθε μία από τις οικογένειες που πληρούν τις προϋποθέσεις.



"Η Hannah γεννήθηκε με μια σοβαρή ασθένεια, λαγώχειλο και ουρανίσκο. Αργότερα μάθαμε ότι η σχισμή της προκλήθηκε από μια σπάνια διαταραχή του εγκεφάλου που ονομάζεται holoprosenceplaly," λέει η Heather Matthews μητέρα της 8χρονης κόρη της. "Είμαστε ευλογημένοι ότι παρά τις δυσκολίες, αυτή τη στιγμή είναι πολύ καλά στην υγεία της. Το όμορφο χαμόγελό της είναι μοναδικό και είμαστε τόσο ενθουσιασμένοι που το αποτυπώσαμε με το φωτογραφικό φακό".

"Όσο και αν με αναστάτωνε το γεγονός ότι έπρεπε να αντιμετωπίζουν όλες αυτές τις δύσκολες καταστάσεις που περνάνε άλλο τόσο απολάμβανα να συναντώ την καθεμία τους" είπε η Larkin. «Δεν υπάρχει ένα παιδί που έχω γνωρίσει και να κλαψούριζε γι 'αυτό που περνάει. Ποτέ δεν γκρίνιαζαν « Γιατί εγώ; ». Είναι τόσο ευγνώμονα για ό, τι έχουν , για την αγάπη και για κάθε μικρό κομμάτι της ζωής τους. Έχουν τη μεγαλύτερη πίστη - δεν ξέρω πώς αυτά τα παιδιά έχουν τόσο μεγάλες καρδιές μετά από τόσο πόνο που έπρεπε να υπομένουν. "



Η Faith Fowler είναι τώρα 9 χρονών και γεννήθηκε με μια σπάνια μορφή χρωμοσώματος. "Δεν υπάρχει ειδική ονομασία γι 'αυτό και υπάρχουν πολλά αναπάντητα ερωτήματα σχετικά με αυτό ", δήλωσε η μητέρα της Faith, η Brandy. "Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η φωτογράφιση της Faith, Fairyography pictures, είναι τόσο ανεκτίμητες στην οικογένειά μου - μπορεί να μην γνωρίζουμε τι μας περιμένει αύριο, αλλά οι αναμνήσεις εκείνης της "Ηλιόλουστης" μέρας βρίσκονται κρεμασμένες στον τοίχους μας."

Η κόρη της Anna Terrell, η Marti Love, 12 ετών, διαγνώστηκε με όγκο στον εγκέφαλο σε ηλικία μόλις 6 ετών, και υποβλήθηκε σε 14 επεμβάσεις και εκτεταμένες θεραπείες ετών από την διάγνωση της. Επί του παρόντος είναι σε μια αναπηρική καρέκλα και υποφέρει από προβλήματα όρασης, λόγω του όγκου, η Terrell μας λέει ότι η κόρη της, εξακολουθεί να είναι η το πιο στοχαστικό, τρυφερό, χαρούμενο άτομο που γνωρίζει.



Η κόρη της Anna Terrell, η Marti Love, διαγνώστηκε με όγκο στον εγκέφαλο, στην ηλικία των 6 ετών. Τώρα είναι 12ετών και η  Marti Love υποβλήθηκε σε 14 χειρουργικές επεμβάσεις και εκτεταμένες θεραπείες για την μάχη του όγκου. «Σαν παιδί ο οποίος έχει αγωνιστεί σκληρά για τη ζωή της, η ευκαιρία αυτή ήταν μια μεγάλη στιγμή για εκείνη να είναι απλώς ένα χαρούμενο, ανέμελο παιδί", δήλωσε η Terrell.

Η Marti Love ήταν μια προσωρινή νικήτρια του Memorial Princess Session, γεγονός το οποίο η μαμά της το αποκαλούσε «απίστευτο δώρο."

"Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, προσωπικά για μένα, ήταν μια απόλαυση να παρακολουθώ την Marti Love να απολαμβάνει το στροβίλισμα τριγύρω και την  φρόντιζα και την περιποίηση ," είπε η Terrell. «Της άρεσε να ντύνεται, να βάζει make-up, και να φτιάχνει τα μαλλιά της, τόσο ώστε κάθε πτυχή της Fairyography ήταν συνολικά ένα δώρο για αυτήν και δεν θα μπορούσε να δοθεί σε αυτήν την καλύτερη στιγμή."



Η Magen Ferland, 12 ετών, γεννήθηκε με μια σπάνια χρωμοσωμική εξαιρετικά σπάνια και δύσκολη κατάσταση, και διαγνώστηκε με εγκεφαλική παράλυση, αυτισμό, αισθητηριακές διαταραχές και μη λεκτική επικοινωνία. "Δεν έχει σημασία πόσο πολλές προκλήσεις έχει να αντιμετωπίσει, την αγαπά τη ζωή», είπε η μητέρα της Magen, η Beth Ferland. "Έχει μια εξερχόμενη προσωπικότητα και προσπαθεί πάντα να γοητεύει. Πάνω απ 'όλα αγαπά να είναι μια πριγκίπισσα και μοιάζει σαν πριγκίπισσα ... Χάρη στην Heather, έχουμε όμορφες και αξέχαστες εικόνες από του Magen που δείχνουν την εσωτερική χαρά και την ευτυχία της."

Larkin λέει ότι αγαπά την σχολαστική περιποίηση των πελατών της, και σχεδιάζει να συνεχίσει να πραγματοποιεί τον ετήσιο διαγωνισμό της εφ 'όσον υπάρχει ανάγκη.



Η April Foust μας λέει ότι η κόρη της Gabby, 10 ετών, ένιωσε σαν πριγκίπισσα στην φωτογράφηση της. Η Gabby έχει μιτοχονδριακή πάθηση, δυσαυτονομία, αυτισμό, παγκόσμια αναπτυξιακή καθυστέρηση και μη λεκτική επικοινωνία. "Οι εικόνες συνέλαβαν το όμορφο πνεύμα της. Δεν περιμέναμε να βλέπει την κάμερα ή να παίρνει πόζα, αντ 'αυτού ήταν ακριβώς έτοιμη να είναι ο εαυτό της και το τελικό αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό», δήλωσε η Foust.

"Ο σκοπός είναι να κάνουμε τα παιδιά να αισθάνονται όμορφα και αγαπητά, δεν έχει σημασία τι περνάνε και δεν έχει σημασία ποιά είναι», είπε η Larkin. «Θέλουμε να τους περάσουμε το μήνυμα ότι ανεξάρτητα τι περνάνε είναι αγαπητά και επιθυμητά."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου