Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2015

Μια παιδική χαρά στη μνήμη του μικρού Άγγελου



Τα εγκαίνια της παιδικής χαράς Angel's Playground, που είναι αφιερωμένη στη μνήμη του μικρού Άγγελου Γκιώνη πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Κυριακή 20 Δεκεμβρίου, παρουσία συγγενών, φίλων και γνωστών του μικρού ήρωα.

Η παιδική χαρά βρίσκεται στην κεντρική πλατεία του χωριού Καλαβαρδών της Ρόδου, και οι χορηγοί  αλλά και οι εθελοντές που βοήθησαν ώστε να υλοποιηθεί αυτό το έργο ήταν δεκάδες.



Ο μικρός Άγγελος Γκιώνης, που έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό από το γενναίο αγώνα που έδωσε με τον καρκίνο, είχε ευαισθητοποιήσει φορείς, εθελοντές καθώς και ολόκληρη την τοπική κοινωνία που έδινε το παρών σε κάθε κάλεσμά του.


Οι γονείς του Άγγελου κα Ροδίτη Κατερίνα και κος Μάκης Γκιώνης κατά τη διάρκεια των εγκαινίων αναφέρθηκαν στην αγάπη του παιδιού της τόσο προς το χωριό, όσο και για την ανάγκη που εξέφραζε το παιδί όταν είχε αρρωστήσει, να παίζει ανέμελα, γεγονός που τους έδωσε αφορμή να φτιάξουν την παιδική χαρά από την αρχή.


«Γεια σας, η παρουσία όλων εσάς εδώ σήμερα, αποτελεί ιδιαίτερη τιμή σε εμάς και την μνήμη του Άγγελου μας. Ο Άγγελος, για όσους δεν έτυχε να τον γνωρίζετε προσωπικά, αλλά και όσοι τον είχατε γνωρίσει, ήταν ένα παιδί που τις λίγες έως ελάχιστες φορές που του δινόταν η ευκαιρία να απολαύσει το παιχνίδι σε μια παιδική χαρά, τον έκανε να ξεχνά τις δυσκολίες που έπρεπε να αντιμετωπίσει και τον έκανε πραγματικά ευτυχισμένο. Το παιχνίδι αυτό που τόσο στερήθηκε ο Άγγελος, στάθηκε η αφορμή για να ξεκινήσει η κατασκευή της παιδικής χαράς, στο αγαπημένο του χωριό, τα Καλαβάρδα.

Δεν έχουμε λησμονήσει ποτέ ότι ένα ολόκληρο νησί φίλοι, γνωστοί αλλά και άγνωστοι στάθηκαν στο πλευρό μας, στον αγώνα μας με κάθε είδους εκδήλωση. Ξέρουμε ότι ο Άγγελος θα βρίσκεται στις καρδιές όλων σας αλλά και εσείς είστε στις δικές μας καρδιές. Αυτή λοιπόν η παιδική χαρά που φτιάχτηκε με την βοήθεια όλων αυτών των ανθρώπων στην μνήμη του Άγγελου, φτιάχτηκε για να κάνει τα παιδιά χαρούμενα. Τα παιδιά που η μόνη έννοια τους πρέπει να είναι το παιχνίδι, που τόσο στερήθηκε ο Άγγελος... 

"Angelman"

Αν ένα μήνυμα μπόρεσε να περάσει ο Άγγελος ήταν να μην φοβόμαστε τα δύσκολα, να έχουμε πείσμα και με χαμόγελο να αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες, όπως ακριβώς έκανε και ο ίδιος. Εύχομαι τα χαμόγελα του Αγγέλου όταν έπαιζε στην παιδική χαρά να συνεχίσουν να υπάρχουν μέσα από τα χαμόγελα των παιδιών που θα παίζουν εκεί. Η σημερινή εκδήλωση είναι αφιερωμένη στα παιδιά τα οποία ανυπομονούν να ξεκινήσουν το παιχνίδι. Μακάρι σήμερα όπως και κάθε φορά που θα έρχονται εδώ να το διασκεδάζουν και να νιώθουν όπως ένιωθε ο Άγγελος κάθε φορά που επισκεπτόταν μια παιδική χαρά και μας έλεγε ότι: "είναι η καλύτερη μέρα της ζωής μου"!!!   

Στην προσπάθεια μας αυτή θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους εκείνους που με την ανιδιοτελή προσφορά τους, ήταν δίπλα μας και μας στήριξαν. Χωρίς την βοήθεια όλων σας δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει καμία διαδικασία και η παιδική χαρά θα έμοιαζε με μακρινό στόχο!

Φυσικά δεν έχουμε λησμονήσει ποτέ ότι ένα ολόκληρο νησί  φίλοι, γνωστοί αλλά και άγνωστοι στάθηκαν στο πλευρό μας , στον αγώνα μας με κάθε είδους εκδήλωση. Ξέρουμε ότι ο Άγγελος θα βρίσκεται στις καρδιές όλων σας αλλά και εσείς είστε στις δικές μας καρδιές.

Σας ευχαριστούμε όλους μέσα από την καρδιά μας!
Καλώς ήρθατε στο Angel's Playground!»


Σε μια σχεδόν κατεστραμμένη παιδική χαρά, έχουν τώρα τοποθετηθεί εκ νέου το μπετόν και το δάπεδο ασφαλείας ευρωπαϊκών προδιαγραφών, ζωγραφιές με τους αγαπημένους ήρωες του Άγγελου, τσουλήθρα, κούνιες, τραμπάλα κ.λπ., ενώ την Κυριακή η μέρα ήταν αφιερωμένη στα παιδιά, πραγματοποιώντας δεκάδες δραστηριότητες για τα ίδια.


Πλήθος κόσμου έδωσε το “παρών” στα εγκαίνια της παιδικής χαράς που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή στο αγαπημένο χωριό του Άγγελου.

Παρόντες στα εγκαίνια της παιδικής χαράς ήταν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Θωμάς Σωτρίλης, η αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Μαρίζα Χατζηλαζάρου, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Δωδεκανήσου κ. Μιχάλης Χριστοδούλου, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος σε θέματα Πρασίνου κ. Στέφανος Κυριαζής, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Καλαβαρδών κ. Δημήτρης Χατζηνικόλας.


 




 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου