Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017

Προσέλαβαν σκύλο εργασίας για να βοηθάει τα παιδιά με καρκίνο σε Νοσοκομείο Παίδων


 Ο χώρος ενός νοσοκομείου είναι τρομακτικός για ένα παιδί. Ειδικά στις περιπτώσεις που το παιδί έρχεται σε επαφή με δυσάρεστες εξετάσεις και την πιθανότητα να νοσηλευτεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, ανάμεσα σε αγνώστους.

Στο νοσοκομείο Παίδων του Hershey της Πενσυλβάνια, μόλις προσέλαβαν τον ειδικό, που βοηθάει τα παιδιά να αντιμετωπίσουν το άγχος τους κατά την παραμονή στον άγνωστο και ανοίκειο χώρο των εξεταστικών δωματίων. 
Η Kaia, είναι ένα labrador retriever εργασίας 20 μηνών και η καθημερινή της ενασχόληση με τα παιδιά, που έρχονται για δυσάρεστες εξετάσεις όπως αξονικές και μαγνητικές τομογραφίες ή ακτινολογικές εξετάσεις είναι ευεργετική.


Στο νοσοκομείο λειτουργεί τμήμα για παιδιά που υποφέρουν από διάφορες μορφές καρκίνου και το ακτινολογικό του τμήμα, είναι το μέρος, που τα περισσότερα παιδιά τρομοκρατούνται στη θέα των μηχανημάτων.


Η Kaia τα βοηθάει να καθίσουν ακίνητα κατά τη διάρκεια των εξετάσεων και λειτουργεί καταπραϋντικά για τους φόβους τους, όπως στην περίπτωση ενός παιδιού που έκλαιγε γοερά και δεν ήθελε να μπει στον τομογράφο. Και μόνο που η Kaia κάθισε στο πλευρό του ήταν αρκετό για να ηρεμήσει και να περάσει την εξέταση χωρίς να κλάψει ξανά.

Αυτή τη στιγμή στην Αμερική υπάρχουν κάπου 30 νοσοκομεία παίδων, που έχουν «προσλάβει» σκύλους εργασίας για διάφορους σκοπούς. Στην περίπτωση του Penn State Children’s Hospital, το 20 μηνών Labrador λειτουργεί ως ο καλύτερος συνδετικός κρίκος μεταξύ γιατρών και παιδιών.


Οι γιατροί όλοι συμφωνούν πως η Kaia γέμισε ένα κενό στην φροντίδα των ασθενών και τα παιδιά δεν τους φοβούνται πλέον τόσο. Δυστυχώς το έργο τους παραμένει στενάχωρο, καθώς οι περισσότεροι ασχολούνται με την φροντίδα παιδιών με πολύ σοβαρές παθήσεις, αλλά η παρουσία της Kaia βοηθάει και τους ίδιους να αντιμετωπίζουν τις ψυχολογικές επιπτώσεις του έργου τους.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί:




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου