Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018

Μωρό κερκυραϊκής οικογένειας στο Μίσιγκαν χρειάζεται άμεσα μεταμόσχευση μυελού των οστών!

Άμεση είναι η ανάγκη μεταμόσχευσης μυελού των οστών για τον έξι μηνών Ηλία, που πάσχει από μια σπάνια ασθένεια, κι ο οποίος είναι γιος του Κερκυραίου Αντώνη Αργυροκαστρίτη, που κατοικεί στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Όπως αναφέρει το κείμενο του ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΥΡΗΚΑ:
Δραματική έκκληση για την σωτηρία του μόλις έξι μηνών γιου της, Ηλία -ο οποίος πάσχει από μια σπάνια ασθένεια που πλήττει το ανοσοποιητικό σύστημα του και πρέπει το γρηγορότερο δυνατόν να υποβληθεί σε μεταμόσχευση του μυελού των οστών- απεύθυνε μέσω του «Εθνικού Κήρυκα» η Έβελυν (Ευαγγελία) Αργυροκαστρίτη η οποία διαμένει στο Μάκομπ του Μίσιγκαν.


Ο Ηλίας, όπως επεσήμανε η Ευαγγελία είναι το δεύτερο τέκνο που έφερε στον κόσμο με τον Αντώνη Αργυροκαστρίτη στις 4 Ιουλίου 2017 ανήμερα της εθνικής μας γιορτής. Όπως και η μεγαλύτερη αδελφή του η Ελένη ήταν χαριτωμένος και μέχρι και την 20ή Οκτωβρίου μεγάλωνε φυσιολογικά και χωρίς ούτε το παραμικρό πρόβλημα υγείας.

Εκείνη την ημέρα ήταν αδιάθετος και οι γονείς του πήγαν για τις ενδεδειγμένες παιδιατρικές εξετάσεις χωρίς ποτέ τους να φανταστούν ότι οι ίδιοι και ο Ηλίας από εκείνη την ημέρα θα ανέβαιναν στον δικό τους Γολγοθά.

Το διάστημα που μεσολάβησε μέχρι τα Χριστούγεννα ο Ηλίας υποβλήθηκε σε πλείστες εξετάσεις και προ είκοσι περίπου ημερών διαγνώσθηκε ότι πάσχει από μια σπάνια ασθένεια που πλήττει το ανοσοποιητικό σύστημα του Ηλία και πρέπει το γρηγορότερο δυνατόν να υποβληθεί σε μεταμόσχευση του μυελού των οστών.
«Ο Ηλίας είναι αγωνιστής. Άντεξε όλες αυτές τις εξαντλητικές εξετάσεις και μάλιστα βγήκε νικητής και από την σπάνια μορφή πνευμονίας που προσβλήθηκε προ μερικών εβδομάδων. Είναι αγωνιστής και δίνει δύναμη και κουράγιο στην αδελφή του Ελένη, σε μένα, τον σύζυγό μου και όλους τους συγγενείς να κινήσουμε γη και ουρανό να βρούμε την ελάχιστη ποσότητα μυελού των οστών που απαιτείται και οποία θα του σώσει την ζωή», επεσήμανε η Έβελιν Αργυροκαστρίτη.

Λόγω της καταστάσεως της υγείας του ο Ηλίας παραμένει στο σπίτι και καθώς επικοινωνούσαμε με την μητέρα του χρειάστηκε να διακόψουμε αρκετές φορές την συζήτηση για να συμβουλέψει την Ελένη και τον Ηλία μιλώντας τους μόνο στα ελληνικά.

Ερωτηθείσα πώς μπορούν να βοηθήσουν οι ομογενείς η κ. Αργυροκαστρίτη επεσήμανε ότι ο καλύτερος τρόπος είναι να εγγραφούν στην τράπεζα εθελοντών δοτών μυελού των οστών είτε στον ελληνικό ιστότοπο του Συλλόγου Οράματος – Ελπίδας.

Αναφερόμενη στις πιθανότητες εύρεσης τέλειου μοσχεύματος επεσήμανε ότι μεγαλύτερες πιθανότητες υπάρχουν στην Ελλάδα, αλλά λόγω της ηλικίας του Ηλίας το μόσχευμα πρέπει να είναι απόλυτα συμβατό.

Η Έβελιν Αργυροκαστίτη έχει αναρτήσει την δραματική έκκληση και στην σελίδα της στo Facebook και σε μια από τις φωτογραφίες εικονίζεται ο Ηλίας μπροστά στον υπολογιστή της μητέρας της με την ένδειξη ότι προετοιμάζει το ενημερωτικό φυλλάδιο για τις εξετάσεις μυελού των οστών που θα διοργανώνουν το απόγευμα της Τετάρτης 7ης Φεβρουαρίου από τις 5-9 μ.μ. και της 10ης Φεβρουαρίου από τις 3-9 μ.μ. στο The Jagged Fork στην διεύθυνση 118 N. Adams Road, Rochester Hills, MI, 48309.


Στις εξετάσεις μπορούν να συμμετάσχουν υγιή άτομα ηλικίας 18 έως και 44 ετών. Ερωτηθείσα για τους συμπατριώτες μας στην Ελλάδα επεσήμανε ότι πρέπει να εγγραφούν στην Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Συλλόγου Όραμα Ελπίδας .

Οι εξ Ελλάδος εθελοντές δότες δεν πρέπει να ταξιδέψουν στην Αμερική, αλλά πρέπει να αποταθούν σε ένα από τα εγκεκριμένα νοσοκομεία και το μόσχευμα την ίδια μέρα θα κάνει το υπερατλαντικό ταξίδι για να χαρίσει το φιλί της ζωής στον μικρό Ηλία.






ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΑΡΟΣ ΖΩΗΣ 

(σύλλογος υποστήριξης οικογενειών με παιδιά που νοσούν από σοβαρές ασθένειες, μη αντιμετωπίσιμες στην Ελλάδα)

"Κάλεσμα Ζωής" , για το μικρό Ηλία με καταγωγή από την Κέρκυρα , από τον Σύλλογο Φάρος Ζωής, την Κυριακή 04/02 από τις 11 το πρωί έως τις 15:00 στην αίθουσα συνεδριάσεως στη Νομαρχία Κέρκυρας.


Όπως χαρακτηριστικά ενημέρωσε η πρόεδρος του συλλόγου κα Σοφία Ροζή: "Γνωρίζουμε πως γίνεται η διαδικασία αναζήτησης ΝΕΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΔΟΤΩΝ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ σε γρήγορους ρυθμούς, αλλά επείγει η κατάσταση του μικρού για να βρεθεί συμβατός δότης καθώς στην αναζήτηση της παγκόσμιας τράπεζας μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί. Καλούμε όλους εσάς που είστε από 18 έως 45 ετών σε καλή κατάσταση υγείας να αφιερώσετε 5 λεπτά από το χρόνο σας για να συμπληρώσετε το έντυπο και να γίνει η δειγματοληψία σάλιου. 

Όπως έχουμε ξαναπεί , η αναζήτηση της συμβατότητας είναι χρονοβόρα. Από τη στιγμή που γίνεσαι εθελοντής , χρειάζεται το διάστημα περίπου 4 μηνών για να βγουν τα αποτελέσματά της και να γίνει η καταχώρηση στην παγκόσμια τράπεζα εθελοντών δοτών.


Oταν αποφασίζεις να γίνεις εθελοντής, πρέπει να είσαι συνειδητοποιημένος ότι θα βοηθήσεις οποιονδήποτε ασθενή χρειαστεί μυελό. Στην Κέρκυρα δεν μπορεί να γίνει τεστ συμβατότητας παρά μόνο σε Νοσοκομεία της Αθήνας, Θεσσαλονίκης. Εδώ αυξάνουμε τις πιθανότητες όταν ενημερωθεί η παγκόσμια τράπεζα δοτών και ίσως βρεθείτε συμβατός και με άλλον ασθενή.
Ας μην περιμένουμε πάντα τελευταία στιγμή!

Λόγω έκτακτου Δ/Σ του Φάρου Ζωής παρακαλούμε τα ΜΜΕ, Φορείς, Πολιτιστικούς Συλλόγους, Κερκυραϊκά ειδησιογραφικά site να το κοινοποιήσουν ώστε να γίνει η δράση γνωστή στο κοινό. Αν χρειαστεί θα ανακοινωθούν και άλλες δράσεις όπου ο Φάρος Ζωής θα κάνει δειγματοληψία. Να Αναφέρουμε ότι στις 25/02 σε κάλεσμα της κοπής πίτας της Ομάδας Εθελοντών Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού & Μητρότητας Κέρκυρας θα είμαστε εκεί για Δότες στο ΚΔΑΠ SmartKids στις Αλυκές".

Ο μικρός Ηλίας 6 μηνών γεννημένος στην Αμερική από ομογενείς γονείς, την Έβελυν και τον Αντώνη Αργυροκαστρίτη διαγνώστηκε με σπάνια ασθένεια που πλήττει το ανοσοποιητικό σύστημά του και πρέπει το γρηγορότερο δυνατόν να υποβληθεί σε μεταμόσχευση του μυελού των οστών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου