Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018

Η 8χρονη «λεοντόκαρδη» ομογενής Λουλού Δημητρίου που αψηφά τον καρκίνο



«Δεν έχω λόγια να περιγράψω την αντοχή, την αποφασιστικότητα και το κουράγιο της όλα αυτά τα χρόνια της ιατρικής περίθαλψης. Μερικοί άνθρωποι ποτέ δεν συναντούν τον ήρωα της ζωής τους. Εγώ τον γέννησα», ήταν τα συγκινητικά λόγια της μητέρας της

Μεγάλο περίσσευμα γενναιότητας διαθέτει η 8-χρoνη ομογενής Lulu Demetriou, η οποία παρά το ότι σχεδόν σε όλη της τη ζωή υποφέρει από καρκίνο αρνείται να εγκαταλείψει τη μάχη.

Η νεαρή ομογενής διαγνώστηκε με το 4ο στάδιο της ασθένειας του νευροβλαστώματος όταν ακόμη ήταν οκτώ μηνών. Στη σύντομη ζωή της έχει υποβληθεί σε τόσο καταπονητικές θεραπευτικές αγωγές, που οι περισσότεροι ενήλικες ούτε καν μπορούν να φανταστούν.



Η περιπέτειά της έχει απασχολήσει συχνά τα μέσα ενημέρωσης, ενώ προ διετίας είχε βρεθεί στην  αγκαλιά του Malcolm Turnbull όταν εκείνος είχε επισκεφθεί ιατρικό ερευνητικό κέντρο στο Σίδνεϊ.

Η ιστορία της μικρής έρχεται ξανά στην επιφάνεια με αφορμή τον μήνα του Σεπτεμβρίου που είναι αφιερωμένος στην ενημέρωση της κοινής γνώμης για τον Παιδικό Καρκίνο.

«Νιιώσαμε απόλυτη συντριβή όταν οι γιατροί μας είπαν ότι βρήκαν όγκο στην κοιλιακή χώρα, μεγέθους ενός grape fruit. Κανένας γονιός δεν θέλει να ακούσει ότι το παιδί του έχει καρκίνο. Όταν μας το ανακοίνωσαν ο καρκίνος είχε προχωρήσει μέχρι τον μυελό των οστών», είπε η μητέρα της μικρής, Josi Δημητρίου.

Για τα επόμενα τρία χρόνια η οικογένεια ζούσε στο Νοσοκομείο Παίδων του Randwick, καθώς η μικρή υποβάλλονταν σε αλλεπάλληλες χημειοθεραπείες.



Επιπλέον, η Λουλού Δημητρίου έχει υποβληθεί σε αρκετές χειρουργικές επεμβάσεις, σε μεταμόσχευση αυτόλογων βλαστικών κυττάρων, σε ακτινοθεραπεία και σε δοκιμαστική ανοσοθεραπεία. Παρ’ όλα αυτά όμως, η μάχη της με τον καρκίνο δεν τελείωσε.

«Δεν έχω λόγια να περιγράψω την αντοχή, την αποφασιστικότητα και το κουράγιο της όλα αυτά τα χρόνια της ιατρικής περίθαλψης. Μερικοί άνθρωποι ποτέ δεν συναντούν τον ήρωα της ζωής τους. Εγώ τον γέννησα», ήταν τα συγκινητικά λόγια της μητέρας.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι πάνω από 950 παιδιά ετησίως διαγιγνώσκονται με καρκίνο και από αυτή την ασθένεια πεθαίνουν περισσότερα παιδιά από οποιαδήποτε άλλη αρρώστεια.
Με αφορμή την εκστρατεία ενημέρωσης αυτόν τον μήνα η κυρία Δημητρίου είπε ότι απαιτούνται επειγόντως ασφαλέστερες, πιο αποδοτικές και λιγότερο τοξικές θεραπευτικές αγωγές, ώστε να βελτιωθούν τα ποσοστά επιβίωσης και να έχουν αυτά τα παιδιά, όπως η Λουλού, ένα καλύτερο μέλλον.

«Πιστεύω ότι είμαστε κοντά σε θεραπεία. Αλλά χρειάζεται η οικονομική ενίσχυση από το κοινό ώστε να συνεχισθούν οι έρευνες στο Ινστιτούτο Παιδικού Καρκίνου-Children’s Cancer Institute», ανέφερε η κυρία Δημητρίου, στο μήνυμά της υπέρ αυτού του Ινστιτούτου, που  είναι το μοναδικό στην Αυστραλία με στόχο την εξάλειψη του παιδικού καρκίνου.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου