Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Στηρίζοντας παιδιά που πάσχουν από καρκίνο



Η συλλογική χρηματοδότηση 2 ηλεκτροκίνητων κλινών για παιδογκολογικό τμήμα νοσοκομείου στην Θεσσαλονίκη.

Συνοπτικά
  • Γιατί κανένα παιδί δεν θα έπρεπε να σταθεί απέναντί σε μια τέτοια νόσο μόνο του.
  • Γιατί με μια συμβολική συμμέτοχή μπορούμε να δώσουμε ελπίδα και ζωή στα όνειρα δεκάδων παιδιών.
  • Αν το ποσό που θα συγκεντρωθεί είναι μικρότερο του στόχου, θα διατεθεί στο σύνολο του είτε για την αγορά μίας κλίνης (εάν επαρκεί) είτε για αγορά αναλωσίμων που χρήζει το εν λόγω τμήμα.

Εδώ και μερικά χρόνια φιλοξενείται πλέον στην Αθήνα ένα πρότυπο ογκολογικό νοσοκομείο για παιδιά, αποτέλεσμα της πολύχρονης προσπάθειας του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ». Ο διαρκώς ωστόσο αυξανόμενος αριθμός παιδιών που πάσχουν από καρκίνο, υποδεικνύει την ανάγκη λειτουργίας περιφερειακών μονάδων αντίστοιχης εξειδίκευσης και σε άλλα αστικά κέντρα της χώρας.

Η Θεσσαλονίκη διαθέτει ένα τέτοιο παιδογκολογικό τμήμα, που παρέχει υψηλού επιπέδου νοσηλευτικές υπηρεσίες σε παιδιά που πάσχουν από νεοπλασματικές νόσους και κακοήθεις αιματοπάθειες. Η προσπάθεια ωστόσο των ιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού που μάχονται χέρι-χέρι με αυτούς τους μικρούς ήρωες αλλά και του λοιπού προσωπικού που πλαισιώνει την πολύτιμη αυτή προσπάθεια, δυσκολεύει με το πέρασμα των χρόνων.
Αιτία, η οικονομική κρίση που έχει ωθήσει το μεγαλύτερο μέρος του Ελληνικού λαού στην δημόσια περίθαλψη, με αποτέλεσμα οι ανάγκες των νοσοκομείων να πολλαπλασιάζονται εκρηκτικά, την ώρα που τα αντίστοιχα κονδύλια μειώνονται με δραματικούς ρυθμούς. Αποτέλεσμα αυτού είναι να αυξάνεται ο χρόνος αναμονής για την εισαγωγή των νοσούντων παιδιών, που δεν μάχονται μόνον κόντρα σε έναν άσπλαχνο εχθρό αλλά και τον χρόνο!
Εναλλακτικός τρόπος συμμετοχής(χωρίς απαίτηση εγγραφής)
Μπορείτε να στηρίζετε την πρωτοβουλία αυτή με δωρεά στον παρακάτω τραπεζικό λογαριασμό:
Αριθμός Λογαριασμού: 863/470156-94
IBAN: GR 54 0110 8630 0000 8634 7015 694
Swift: ETHNGRAA
Παρακαλούμε συμπεριλάβετε την διεύθυνση του email σας και #7 κατά την συναλλαγή


Η προσπάθεια της ChangingGreece στοχεύει στην προμήθεια και δωρεά 2 υπερσύγχρονων-ηλεκτροκίνητων κλινών (συμπεριλαμβανομένων όλων των παρελκόμενων, όπως ορθοπεδικά στρώματα κ.τ.λ.) σε παιδογκολογικό τμήμα νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης. Το συμβολικό ποσό που απαιτείται για την συμμετοχή είναι ικανό να δώσει ζωή στα όνειρα δεκάδων παιδιών, αφού το εν λόγω τμήμα αποτελεί ορμητήριο ελπίδας για εκατοντάδες παιδιά σε ετήσια βάση.

Αν και υπάρχει συνεννόηση με το εν λόγω παιδογκολογικό τμήμα, δεν αναφέρεται το όνομα του νοσοκομείου, καθώς απαιτείται μεταξύ άλλων αποδοχή της δωρεάς που δεν μπορεί να είναι προγενέστερη της συλλογής του εν λόγο ποσού.

Λεπτομέρειες πρωτοβουλίας

Στοχευόμενο ποσό: 2400€ στόχος
Ποσό συμμετοχής: 3€ συμμετοχή
Σύνολο συμμετεχόντων: 9 συμμετεχόντες
Συνολικά ποσά που συλλέχθηκαν: 27€ από συμμετοχές και 1334€ από δωρεές
Μέρες που απομένουν: 3 μέρες απομένουν

Πηγή: http://www.changinggreece.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου