Παρασκευή 13 Απριλίου 2018

5χρονη έγραψε παραμύθι και προσέφερε €3000 σε παιδιά με καρκίνο



 Σε μια αξιοθαύμαστη πράξη προχώρησε η μόλις 5 χρονών, Αντριάνα από τη Λεμεσό, η οποία έγραψε και εικονογράφησε ένα παραμύθι. Τα 1000 αντίτυπα του πωλήθηκαν σε τρεις εβδομάδες. Το ποσό που εξασφαλίστηκε ανέρχεται στις €3,026 το οποίο η μικρή παρέδωσε στον Πρόεδρο του Συνδέσμου  για παιδιά με καρκίνο και συναφείς παθήσεις, «Ένα Όνειρο Μια Ευχή», Γιώργο Πενηνταέξ. 


Η μικρούλα είχε εκφράσει την επιθυμία στις 30 Ιανουαρίου να γράψει το δικό της βιβλίο καθώς λατρεύει τα βιβλία. 'Οπότε άρχισε να  εξιστορεί την ιστορία που είχε στο μυαλό της στη μητέρα της η οποία την έγραψε ,(έγινε 5 χρονών το Δεκέμβρη, οπότε δεν γράφει ακόμη), ζωγράφισε τις εικόνες που θεωρούσε απαραίτητες για την ιστοριούλα της και έτσι δημιουργήθηκε το παραμυθάκι που ήθελε. Στη συνέχεια αποφάσισε πως ήθελε να το διαβάσει όλος ο κόσμος, αλλά τα λεφτά που θα έπαιρνε δεν τα ήθελε για τον κουμπαρά της. Είχε αρκετά είπε το αξιοθαύμαστο παιδί ο κουμπαράς... Ήθελε λοιπόν, να δώσει τα χρήματα στα παιδάκια με καρκίνο καθώς τα μαλλιά της δεν ήταν αρκετά μακριά για να τα κόψει και να τα δωρίσει όπως έπραξαν άλλες συμμαθήτριες της.


Έτσι κι έγινε. Συγγενείς, φίλοι και γνωστοί έγιναν χορηγοί για να εκδοθεί το παραμυθάκι της Αντριάνας και κάλυψαν όλα τα έξοδα έκδοσης. Αφού έλαβαν την άδεια από τον κ. Πενηνταέξ, εξέδωσαν 1000 αντίτυπα που προωθήθηκαν προς πώληση €3 το ένα. 


Στην μικρή αλλά και στην οικογένεια της φυσικά αξίζει ένα τεράστιο μπράβο!



Άντρη Θρασυβούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου