Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Καρκίνος πέρασε από τη μητέρα στο μωρό;

Πέρασε από τη μητέρα στο μωρό;


Ο καρκίνος στα μωρά είναι σχετικά σπάνιος, καθιστώντας ένα νέο περιστατικό στο Φοίνιξ των ΗΠΑ, ιδιαίτερα συγκινητικό. Ωστόσο το μωρό πολεμά με μια ακόμα πιο ασυνήθιστη κατάσταση - ο καρκίνος πέρασε σε αυτό από τη μητέρα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Το κοριτσάκι είναι το ένατο καταγεγραμμένο περιστατικό από το 2003, που μια μητέρα περνά τον καρκίνο στο παιδί της.

Λίγες εβδομάδες μετά τη γέννηση του μωρού, η μητέρα διαγνώστηκε με μεταστατικό μελάνωμα σταδίου IV.

Σύμφωνα με την American Cancer Society, το μελάνωμα σταδίου IV αντιμετωπίζεται πολύ δύσκολα, καθώς συχνά εξαπλώνεται σε άλλες περιοχές του οργανισμού.

Ο πατέρας του μωρού δήλωσε ότι οι γιατροί τον ενημέρωσαν ότι δεν ήταν δυνατό να εμφανίσει καρκίνο το μωρό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Λίγο μετά τη γέννηση του μωρού οι γονείς έμαθαν μια είδηση που ποτέ δεν περίμεναν να ακούσουν. Ο καρκίνος της μητέρας είχε περάσει στο μωρό της. Το μωρό είχε καρκίνο σταδίου IV, που εξαπλώθηκε στον εγκέφαλο, την καρδιά, το ήπαρ και άλλα όργανα.

Αναποδογύρισε ο κόσμος μας, δήλωσε ο πατέρας. ‘Πρώτα παίρνεις μια βαθιά αναπνοή, μετά βρίζεις και στη συνέχεια προχωράς.’

Η μητέρα έχασε τη μάχη με τον καρκίνο στις 12 Φεβρουαρίου 2012. Τώρα η οικογένεια και οι φίλοι χρησιμοποιούν το γεγονός για να αυξήσουν την εγρήγορση σχετικά με το μελάνωμα.


Ο πατέρας θεωρεί ότι πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερη πληροφόρηση. ‘Οι άνθρωποι θα πρέπει να καταλάβουν ότι δεν πρόκειται μόνο για σπίλους στο δέρμα’, δήλωσε και ενθαρρύνει τους ανθρώπους να φορούν αντηλιακό και καπέλο και να υποβάλλονται τακτικά σε έλεγχο.

Οι γιατροί του νοσοκομείου στο Φοίνιξ έλαβαν ειδική έγκριση από τον FDA να χορηγήσουν στο μωρό χάπι χημειοθεραπείας που έχει φανεί υποσχόμενο στην επιβράδυνση ή το σταμάτημα ορισμένων όγκων. Ωστόσο η πρόγνωση είναι περίπου 18 μήνες. 

Πηγή: www.iatronet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου