Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Η αδελφική αγκαλιά είναι από τα καλύτερα φάρμακα...!



Η Σοφία Γκάτσου με την αδελφή της Φωτεινή στο νοσοκομείο

 
Μια μητέρα εξηγεί πως η αδελφική αγάπη είναι «η καλύτερη θεραπεία», όταν μία από τις δίδυμες κόρες της διαγνώσθηκε με προχωρημένο καρκίνο των νεφρών.

Η Φωτεινή Γκάτσου ήταν έξι ετών, όταν ένας όγκος βρέθηκε στο αριστερό νεφρό της.

Υπόμεινε εννέα μήνες την θεραπεία του νεφροβλαστωμάτος, που περιλαμβάνει χειρουργική επέμβαση, χημειοθεραπεία και ακτινοθεραπεία και ήταν η δίδυμη αδερφή της, Σόφια η οποία της έδωσε το «κουράγιο για να επιβιώσει», λέει η μητέρα τους Σίσσυ.

Η Σόφια παρακολούθησε κάθε ραντεβού και ήταν εκεί σε κάθε θεραπεία της Φωτεινής.

Η Φωτεινή είναι τώρα σε ύφεση και τα κορίτσια μπορούν να απολαύσουν τη ζωή μαζί.

Η κα Γκάτσου, η οποία είναι νοσοκόμα παραδέχθηκε ότι η ίδια και ο σύζυγός της Δημήτρης, σεφ στο επάγγελμα «δεν πίστευαν ότι επρόκειτο να είναι ευτυχής η κατάληξη».

Δεν είχαν υπάρξει κάποια εμφανή συμπτώματα, όταν παρατήρησε ένα εξόγκωμα στο στομάχι της Φωτεινής και την πήγε στα επείγοντα. Εκείνο το βράδυ η οικογένεια, η οποία έχει μετακομίσει από την Ελλάδα στο Γκρίνουιτς του Λονδίνου εδώ και  δύο χρόνια, έμαθε τη διάγνωση

Η Φωτεινή χειρουργήθηκε και έγινε αφαίρεση του αριστερού νεφρού της, του όγκου και των λεμφαδένων και ακολούθησαν μήνες θεραπείας.

Η κα Γκάτσου μας λέει: «Οι πρώτες εβδομάδες ήταν πραγματικά δύσκολες. Νομίζαμε ότι θα τη χάσουμε εμείς δεν θα μπορούσαμε  να το περάσει όλο αυτό μόνοι μας. Τα κορίτσια έγιναν αχώριστα στο δικό τους μικρόκοσμο, όπου εκεί δεν μιλάνε για τον καρκίνο.

"Ήμασταν ειλικρινείς από την αρχή για το τι ήταν λάθος και οι δίδυμες το πέρασαν μαζί. Και οι δύο γνώριζαν όλη αυτή την απίστευτη δυσκολία των θεραπειών  και η Σοφία πέρασε όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο με την αδελφή της στο νοσοκομείο. Η εμπειρία έφερε τις δίδυμες πιο κοντά. Εξακολουθούν να είναι αχώριστες. Η Φωτεινή ήταν πολύ γενναία και είχε πάντα θετική στάση. Παρά το γεγονός ότι δεν ένιωθε καλά, ποτέ δεν έχασε το χαμόγελό της και το θάρρος της ».

Οι δίδυμες βρέθηκαν σήμερα στην εκδήλωση των Μικρών Αστεριών του Cancer Research UK στο Λονδίνο για να γιορτάσουν το θάρρος των παιδιών που αντιμετωπίζουν τον καρκίνο.

Διάσημοι αστέρες συμπεριλαμβανομένου και του αρχηγού της ποδοσφαιρικής ομάδας της Αγγλίας Γουέιν Ρούνεϊ ήταν εκεί για να τιμήσουν τον αγώνα των παιδιών, όπως η Φωτεινή καθώς τα στοιχεία δείχνουν ολόενα και περισσότερα παιδιά επιβιώνουν στη μάχη με τον καρκίνο.

Πηγή: http://www.standard.co.uk/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου