Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Νέα έρευνα ανακάλυψε ότι η θνησιμότητα από καρκίνο θα εκλείψει μέχρι το 2050 !

Σύμφωνα με βρετανική έκθεση, μέχρι το 2050 οι θάνατοι από καρκίνο θα εκλείψουν για όλους εκτός από τους ανθρώπους άνω των 80 ετών.


Νέα έρευνα ανακάλυψε ότι οι θάνατοι από καρκίνο θα εκλείψουν για όλους εκτός από τους ανθρώπους άνω των 80 ετών μέχρι το 2050.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, αν πρόσφατα κέρδη στην πρόληψη και την αγωγή συνεχιστούν, τότε είναι πιθανό να προληφθούν περαιτέρω θάνατοι.

Πρόσθεσαν ότι η Βρετανία είναι σε ‘’ιδιαίτερη ιστορική στιγμή’’ και θα μπορούσε να ξεκινήσει το φιλόδοξο σχέδιο για την απαλοιφή της θνησιμότητας που σχετίζεται με τον καρκίνο σε ανθρώπους κάτω των 80 ετών τα επόμενα 20 έως 30 χρόνια.

Ερευνητές του University College London και του King's College London, δήλωσαν ότι τα πτωτικά ποσοστά καπνίσματος, η πιο έγκαιρη διάγνωση και οι καλύτερες ραδιολογικές, χειρουργικές και φαρμακευτικές αγωγές, οδήγησαν σε 1% μείωση των ποσοστών θνησιμότητας από τον καρκίνο, κάθε χρόνο από το 1990.

Ωστόσο, οι ερευνητές δήλωσαν ότι η επένδυση στη φροντίδα του καρκίνου θα πρέπει να ενταθεί.
Στην έκθεση, (Overcoming Cancer in the 21st Century), ερευνητές σημείωσαν ότι 325.000 Βρετανοί θα διαγνωστούν φέτος με δυνητικά μοιραίο καρκίνο αλλά τα ποσοστά θνησιμότητας για τα περισσότερα είδη είναι χαμηλότερα κατά το ένα τρίτο σε σχέση με αυτά που καταγράφονταν 20 χρόνια πριν.

Τα ευρήματα επίσης, προβλέπουν ότι τεράστιο όφελος θα υπάρξει αν τα ποσοστά καπνίσματος συνεχίσουν να κινούνται πτωτικά, αν οι φαρμακευτικές αγωγές για τον προχωρημένο καρκίνο συνεχίσουν να βελτιώνονται και αν νόσοι όπως ο καρκίνος των εντέρων, που συχνά διαγιγνώσκεται αργά, συνεχισθούν να εντοπίζονται πιο έγκαιρα.

Πηγή: http://www.iatronet.gr/

 Δημοσίευση: 14 Ιανουαρίου 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου