Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

4η Φεβρουαρίου - Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου





Είναι στο χέρι μας να μειώσουμε τους πρόωρους θανάτους από καρκίνο, αν ευαισθητοποιήσουμε και κινητοποιήσουμε τους συνανθρώπους μας και οδηγήσουμε τους κυβερνώντες να ενεργοποιηθούν στον αντικαρκινικό αγώνα.

Είναι στο χέρι μας να επιλέξουμε υγιεινές πρακτικές ζωής, να αυξήσουμε τα προγράμματα έγκαιρης διάγνωσης, να εξασφαλίσουμε ποιοτική θεραπεία για όλους και να βελτιώσουμε τη ζωή όσων ασθενήσουν.

Γι’ αυτό μαζευόμαστε στο σιντριβάνι της πλατείας Συντάγματος την Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου στις 3.30 μ.μ. για να δηλώσουμε μαζί με τους συμπολίτες μας από 155 χώρες πως ο καρκίνος είναι κάτι που μας αφορά και πως μπορούμε όλοι μαζί να τον νικήσουμε.



Ταυτόχρονα για τους ανθρώπους μας που έχασαν τη μάχη από την ασθένεια, η παρουσία μας δηλώνει ότι τιμούμε την μνήμη τους με το να είμαστε ενεργητικά παρόντες στον αντικαρκινικό αγώνα . 

Μια πρωτοβουλία της UICC (Union for International Cancer Control) και της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας








Κάθε χρόνο περίπου 41.000 Έλληνες διαγιγνώσκονται με καρκίνο

Ο «γολγοθάς» των καρκινοπαθών στην Ελλάδα, οι  λίστες αναμονής για ακτινοβολία που «ανοίγουν» μετά από 3 έως 5 μήνες, ουρές αναμονής στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ για την εξασφάλιση των φαρμάκων, Ιατρεία Πόνου που λειτουργούν σε εθελοντική βάση



«Ο καρκίνος είναι υπόθεση όλων μας»

 Με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρία θα πραγματοποιήσει, την Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου, και ώρα 12.30μμ, Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου, την κεντρική της εκδήλωση στην πλατεία Συντάγματος. Θα γίνει ενημέρωση καθώς και δωρεάν σπειρομετρικός έλεγχος.

Στις 15.30μμ το ΔΣ της Εταιρίας θα εκφωνήσει ομιλία και θα υψώσει πλακάτ με συνθήματα για τον καρκίνο όπως «Δεν ξορκίζεται! Αντιμετωπίζεται», «Ο καρκίνος είναι υπόθεση όλων μας», «Είναι στο χέρι μας να τον νικήσουμε». Στη συνέχεια με κεριά και λουλούδια γύρω από το συντριβάνι της πλατείας θα τιμηθεί η μνήμη όσων έχασαν πρώιμα τη μάχη με τον καρκίνο και θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή.

Παρόμοιες εκδηλώσεις θα διοργανωθούν και σε άλλα σημεία της χώρας από τα κατά τόπους παραρτήματα της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου