Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

13χρονη νίκησε τον καρκίνο αλλά αυτοκτόνησε μετά από το ανελέητο bullying που της έκαναν οι συμμαθητές της.


Όταν η Bethany Thompson ήταν μόλις 3 ετών, οι γιατροί ανακάλυψαν έναν όγκο στον εγκέφαλό της, ο οποίος μπορεί να της στοίχιζε τη ζωή της. Ευτυχώς, το κοριτσάκι υποβλήθηκε σε ραδιοθεραπείες και κατάφερε να νικήσει τη μάχη με τον καρκίνο από το 2008. Όμως, όλες εκείνες οι θεραπείες είχαν σαν αποτέλεσμα την νευροπαράλυση της μιας πλευράς του προσώπου της.

Όπως ήταν επόμενο, κι επειδή όλοι ξέρουμε πόσο σκληροί είναι οι άνθρωποι καμιά φορά, το κοριτσάκι έγινε θύμα bullying για εκείνο το λοξό χαμόγελο στο πρόσωπό της. Κι όταν το σχολείο της στάθηκε ανίκανο να τη στηρίξει, πήρε την κατάσταση στα χέρια της.


Για μήνες, η μητέρα της, Wendy Feucht, προσπάθησε να βοηθήσει την κόρη της κάνοντας παράπονα και συμβουλεύοντας τους φίλους της να την στηρίζουν. Αλλά μετά από μια αρκετά επώδυνη μέρα στο σχολείο, όπου το κορίτσι και η κολλητή της είχαν φτιάξει ένα πόστερ κατά του bullying και το οποίο απορρίφθηκε από τη διεύθυνση του σχολείου, το κοριτσάκι δήλωσε στη φίλη της ότι δεν άντεχε άλλο.

Μόλις πήγε σπίτι, η Bethany βρήκε ένα από τα όπλα του μπαμπά της που ήταν κρυμμένο και έδωσε τέλος στη ζωή της. “Ένα κομμάτι μας χάθηκε, την είχαμε στη ζωή μας για 12 χρόνια και τώρα έφυγε. Τίποτα δεν είναι σε θέση να καλύψει αυτό το κενό” δηλώνουν συντετριμμένοι οι γονείς.



Ήταν η πριγκίπισσά μου, το κοριτσάκι μου” λέει ο Paul Thompson, πατέρας της άτυχης μικρής. Τώρα οι δυο γονείς μοιράζονται την ιστορία τους για να βοηθήσουν και να προλάβουν παρόμοιες καταστάσεις.

Κάτι πρέπει να αλλάξει επιτέλους, το σύστημα είναι σάπιο και υπάρχουν χιλιάδες τρόποι που θα μπορούσαμε να το χειριστούμε. Να καλείτε συνέχεια στο σχολείο, ακόμα και κάθε μέρα αν χρειάζεται, μέχρι να βαρεθούν και να αναγκαστούν να σας ακούσουν, μέχρι να αναγκαστούν να δράσουν επιτέλους.”

Είμαι η Bethany. Όσοι έχουν περάσει κάτι τέτοιο είναι η Bethany,” λέει η μητέρα της. 

Αν ήξερε ότι ο θάνατός της θα ήταν ο τελευταίος από παρόμοια περιστατικά, θα ήταν τόσο χαρούμενη.


Σκεφτείτε πώς θα νιώθατε αν ήταν το δικό σας παιδί…





Για να μην ξεχνιόμαστε:

Αρχές Ιουνίου  2016,  10χρονο αγοράκι που πάσχει από καρκίνο, δέχτηκε επίθεση από ομάδα παιδιών σε δημοτικό σχολείο της Αθήνας  με σκοπό να  του  αφαιρέσουν τη μπαντάνα  που είχε στο κεφαλάκι του για να κρύψει την έλλειψη μαλλιών από τις θεραπείες  του μόνο και μόνο για να γελάσουν με ένα «φαλακρό παιδί»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου