Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

Η Μαίρη Χρονοπούλου δώρισε το σπίτι της στο Χαμόγελο του Παιδιού

Σπουδαία πράξη προσφοράς
από τη μεγάλη Ελληνίδα ηθοποιό



Σε μια σπουδαία πράξης αλληλεγγύης και προσφοράς προέβη η μεγάλη πρωταγωνίστρια του κινηματογράφου και του θεάτρου Μαίρη Χρονοπούλου, η οποία έλαβε την απόφαση να χαρίσει το σπίτι της στην Παιανία στον οργανισμό «Χαμόγελο του Παιδιού».

O μοναδικός όρος που έθεσε η δημοφιλής ηθοποιός ήταν να μπορεί να παραμείνει σε αυτό όσο θα βρίσκεται εν ζωή.

Ο ιδρυτής του «Χαμόγελο του Παιδιού» Κώστας Γιαννόπουλος δήλωσε συγκινημένος από την πράξη της και μίλησε για τη φιλία με την οποία συνδέονται.

«Με τη Μαίρη μας συνδέει μια διαχρονική σχέση, που βασίζεται στην αληθινή αγάπη και την εκτίμηση».

«Δεν είναι η υλική αξία του σπιτιού αλλά η κατάθεση ψυχής και οι μνήμες της Μαίρης προς το Χαμόγελο και για αυτό την ευχαριστούμε πολύ. Είναι μια ηθική και πολιτική προσφορά και θα πρέπει να σας πω ότι το σπίτι θα παραμείνει ως έχει, δηλαδή ως μουσείο της Μαίρης Χρονοπούλου», εξήγησε.

«Η Μαίρη Χρονοπούλου θέλησε να μας στηρίξει οικονομικά και στιγμές που δεν είχε οικονομική άνεση. Κάποια στιγμή μάλιστα αρνήθηκα ένα μεγάλο ποσό που μας έδινε γιατί ήξερα την περιπέτεια με την υγεία της αλλά το μεγαλείο της δεν την άφηνε να φανεί. Η Μαίρη Χρονοπούλου ποτέ δεν το έβαλε κάτω και αυτή είναι η περιουσία που αποκτήσαμε από εκείνη! Είναι ο άνθρωπός μας, μέρος της οικογένειάς μας. Το σπίτι είναι ένα μικρό σπίτι μεν, αλλά μεγάλο σε πολιτισμό».

«Παρά την εμβέλεια που έχει σαν άνθρωπος με όλα αυτά που έχει κάνει και πόσο ο κόσμος την αγαπάει είναι ένας τόσο ταπεινός άνθρωπος. Δεν είναι τόσο το σπίτι που χάρισε, όσο η κατάθεση της ψυχής της και η ανωτερότητά της. Αυτά πρέπει να μαθαίνουν κάποιοι άλλοι μισαλλόδοξοι και άνθρωποι της προβολής» τόνισε ο ιδρυτής του «Χαμόγελο του Παιδιού».

«Στο κτήμα θα απασχολούνται σιγά σιγά τα παιδιά με διάφορες καλλιέργειες και ζωάκια και αν το επιτρέπει το μέρος θα βάλουμε και κάποια λυόμενα για να μένουν», αποκάλυψε ο Κώστας Γιαννόπουλος.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου