Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

Νικήθηκε από τον καρκίνο, ο 20χρονος Ντίλαν Τομπίδης ποδοσφαιριστής της Γουεστ Χαμ

Σε πένθος βυθίστηκε το Λονδίνο και η Γουέστ Χαμ. Ο ταλαντούχος ποδοσφαιριστής του συλλόγου, Ντίλαν Τομπίδης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 20 ετών, καθώς έχασε τη «μάχη» με τον καρκίνο.


Ο Ελληνοαυστραλός ποδοσφαιριστής Ντίλαν Τομπίδης, που ήταν παίκτης της Γουέστ Χαμ και ένα από τα μεγάλα ταλέντα του αυστραλιανού ποδοσφαίρου απεβίωσε έπειτα από τριετή μάχη με τον καρκίνο στους όρχεις και αφού προηγουμένως είχε παραδώσει ένα τεράστιο μάθημα ζωής.

Στον Τομπίδη ανακάλυψαν οι γιατροί το 2011 καρκίνο και παρά τη σκληρή μάχη που έδωσε επί τρία χρόνια, τελικά δεν τα κατάφερε.

Όλα ξεκίνησαν από έναν ιατρικό έλεγχο ρουτίνας μετά από ένα παιχνίδι όπου διαπιστώθηκε ότι έχει καρκίνο στους όρχεις.

Ο ελληνικής καταγωγής Αυστραλός επιθετικός ξεχώρισε στο ποδόσφαιρο από μικρή ηλικία και μόλις στα 15 του, υπέγραψε συμβόλαιο με την αγγλική Γουέστ Χαμ. Όμως λίγο πριν χτυπήσει την πόρτα της ανδρικής ομάδας, ήρθε η διάγνωση για τον καρκίνο.


Ο Ντίλαν Τομπίδης δεν το έβαλε κάτω και δεν εγκατέλειψε ποτέ το όνειρο του να παίξει με την πρώτη ομάδα της Γουέστ Χαμ. Και το 2012 το κατάφερε, κάνοντας ντεμπούτο στο ματς με την Γουίγκαν για το Λιγκ Καπ. Τα σημάδια από τις χημειοθεραπείες και τη μάχη που έδινε, ήταν εμφανή.

Το καλοκαίρι του 2013 φάνηκε να ξεπερνάει εντελώς το πρόβλημα του και σε συνέντευξη που έδωσε, ήταν αισιόδοξος για το μέλλον.

Ο ίδιος είχε λάβει μέρος σε αρκετές φιλανθρωπικές εκδηλώσεις για την καταπολέμηση του καρκίνου του προστάτη, υποστηρίζοντας καμπάνιες στο πλευρό προσωπικοτήτων όπως ο ηθοποιός Σάμιουελ Τζάκσον και ο άσος του σνούκερ Τζίμι Γουάιτ".

Η προσπάθειά του αυτή όμως, δεν ήταν αρκετή έτσι ώστε να κερδίσει και τη «μάχη», καθώς όπως ανακοίνωσε ο σύλλογος από το Λονδίνο, το πρωί της Παρασκευής 18ης Απριλίου, ο νεαρός παίκτης έφυγε από τη ζωή.

Ο Τομπίδης, ήταν Αυστραλός έχοντας όμως ελληνικές ρίζες. Ήταν από τα μεγάλα ταλέντα του αυστραλιανού ποδοσφαίρου, κάτι που φαίνεται και από το γεγονός ότι χρίστηκε διεθνής με τις μικρές ομάδες της χώρας. Η ανακοίνωση για το διεθνή με τις ομάδες Νέων της Αυστραλίας κλείνει με τις εξής προτάσεις: "Ο Ντίλαν ήταν σεβαστός από όλους όσοι τον ξεχώριζαν για τις έξυπνες ποδοσφαιρικές του ιδέες και το χαρακτήρα του που αποδείχθηκε μεγαλύτερος από την ίδια του τη ζωή. Ήταν ένας αξιαγάπητος γιος, εκπληκτικός αδερφός και αξιότιμο μέλος της Γουέστ Χαμ. Θα αποτελέσει μεγάλη απώλεια για όσους είχαμε την τιμή να τον γνωρίσουμε".

\
Η Γουέστ Χαμ τιμώντας τη μνήμη του εκλιπόντος  στην αναμέτρηση πρωταθλήματος με την Κρίσταλ Πάλας, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή και οι συμπαίκτες του φορούσαν μαύρα περιβραχιόνια, ενώ κάτι ανάλογο θα συμβεί και στο ματς Σέντραλ Κόουστ Μάρινερς-Αντελαΐντ στην Αυστραλία.

Το παρακάτω video είχε αναρτηθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο



Πηγή: http://www.ethnos.gr/  και http://www.contra.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου