Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Πάνω από 10.000 ευρώ συγκεντρώθηκαν για τη μικρή Μαρία



Το μεγάλο «ευχαριστώ» της οικογένειας της Μαρίας Μιχούδη - Χάρισαν 7.000 ευρώ από τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν, στο «Χαμόγελο του Παιδιού» 


Μια «ανάσα» στο φρικτό εφιάλτη που αντιμετωπίζει η οικογένεια της ηλικίας μόλις 4,5 ετών Μαρίας Μιχούδη δόθηκε, χάρη στη συγκλονιστική ανταπόκριση των αναγνωστών του protothema.gr.
Άνθρωποι με ευαισθησίες στήριξαν με τον οβολό τους την οικογένεια από την Αλεξανδρούπολη, αποδεικνύοντας πως ακόμη και σε δύσκολες ημέρες, όπως αυτές που διανύουμε, η αγάπη και η διάθεση για προσφορά και βοήθεια μπορεί να γίνει πραγματικότητα.

Από τι στιγμή, που δημοσιοποιήθηκε το θέμα, ξεκίνησε ένας μαραθώνιος αγάπης με μηνύματα συμπαράστασης στην οικογένεια της μικρής Μαρίας από ανθρώπους που συγκινήθηκαν με το πρόβλημα υγείας, που αντιμετωπίζει το κοριτσάκι, καθώς έχει όγκο στο κεφάλι και θα πρέπει να υποβληθεί σε μία μακρά διαδικασία εξετάσεων -ενδεχομένως και επέμβασης.


Τα χρήματα όμως που απαιτούνταν ήταν πολλά και η οικογένεια της μικρής δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει. Ζήτησε τη βοήθεια και στήριξη των συνανθρώπων μας και, ως φαίνεται, εκείνοι -και ήταν πολλοί- αγκάλιασαν την οικογένεια ουσιαστικά και με αγάπη.

Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, το ποσό που είχε συγκεντρωθεί στο δοθέντα λογαριασμό της οικογένειας, είχε ξεπεράσει τις 10.000 ευρώ.

Σε επικοινωνία του protothema.gr που προηγήθηκε, η οικογένεια, διά της μητέρας, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της σε όλους αυτούς τους ανώνυμους ανθρώπους, που συνετέλεσαν στο να συγκεντρωθούν τα χρήματα που απαιτούνταν για την άμεση μετάβαση της μικρής στη Γερμανία, μέσα σε λιγότερο από ένα 24ωρο.

Προς μεγάλη μας έκπληξη,  η γυναίκα αυτή, πλημμυρισμένη από χαρά και ευγνωμοσύνη, μας είπε ότι θέλει να κρατήσει για τη Μαρία λιγότερα από τα μισά χρήματα και εξέφρασε την επιθυμία να δοθούν τα υπόλοιπα σε κάποιο σύλλογο με παιδάκια που πιθανόν να τα έχουν ανάγκη, όπως και η μικρή Μαρία.

Το protothema.gr, «ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ» τους αναγνώστες για τη συγκλονιστική και άμεση ανταπόκρισή τους.



Η επιστολή της μητέρας της μικρής Μαρίας
 
«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε ειλικρινά όλους τους αναγνώστες του protothema.gr για τη στήριξη και βοήθειά τους. Είμαι πραγματικά πολύ συγκινημένη, ευγνώμων σε όλους αυτούς που μας βοήθησαν. Σε αυτούς που θέλουν να δώσουν την ευκαιρία στο κοριτσάκι μου να παλέψει αν και είναι 4,5 χρόνων, να παλέψει με εμάς δίπλα της προκειμένου να βγει νικήτρια από το σκληρό αυτό και άνισο αγώνα που δίνει με τον καρκίνο. Η Μαρία είναι για μας η κόρη μας αλλά θέλω να σας πω ειλικρινά πως ένιωσα μετά από όλο αυτό που συνέβη με τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν για να πάμε τις επόμενες ημέρες στη Γερμανία. Ένιωσα ότι το παιδί μου δεν έχει μόνο ένα φύλακα άγγελο αλλά χιλιάδες. Όλους αυτούς που τους νιώθω ήδη κοντά μου και που υποσχόμαστε να γυρίσουμε νικητές. Η Μαρία τώρα έχει πιο μεγάλη δύναμη. Θα τα καταφέρουμε. Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου… Τα χρήματα που χρειαζόμασταν για το ταξίδι αυτό όχι απλά συγκεντρώθηκαν αλλά ήταν και πολύ περισσότερα. Εμείς κρατήσαμε μόνο αυτά που χρειαζόμαστε, δηλαδή 3.000 ευρώ. Τα υπόλοιπα 7.000 ευρώ τα δώσαμε πριν λίγο κατόπιν επικοινωνίας που είχαμε στο Χαμόγελο του Παιδιού. Εκεί που νιώθουμε πως τα έχουν επίσης πραγματικά ανάγκη άλλα παιδάκια, εκείνα που βρίσκουν καταφύγιο στο Χαμόγελο του Παιδιού. Όπως εσείς κάνατε τη Μαρία μας να μπορεί να χαμογελά στην ελπίδα έτσι και εμείς οφείλουμε να κάνουμε το ίδιο με άλλα παιδάκια που το έχουν πραγματικά ανάγκη…

Με εκτίμηση, Κωνσταντίνα Μιχούδη»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου