Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Κόβουν το σχολείο σε παιδί με λευχαιμία



Tέλος στην κατ’ οίκον διδασκαλία, διότι ο δάσκαλός του επιστρέφει στην αίθουσα



Το πιο σκληρό της πρόσωπο αποφάσισε να δείξει η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Ανατολικής Θεσσαλονίκης σε ένα παιδί με λευχαιμία, το οποίο παρακολουθεί μαθήματα κατ’ οίκον.

Με προφορική -μέχρι στιγμής- εντολή, ο δάσκαλος επιστρέφει στην αίθουσα, προκειμένου συνάδελφός του να πάρει απόσπαση σε σχολείο της Δυτικής Θεσσαλονίκης, που υπάρχουν ακόμη εκπαιδευτικά κενά, όπως γράφει σήμερα ο «Ελεύθερος Τύπος».

Γονείς και μαθητές στον Χορτιάτη Θεσσαλονίκης είναι ανάστατοι. Το δημοτικό σχολείο της περιοχής είναι 18τάξιο και σε αυτό πηγαίνουν 380 παιδιά. Εκτός από ένα που πάσχει από λευχαιμία και από τον περασμένο Σεπτέμβριο παρακολουθεί κατ’ οίκον μαθήματα. Στο σχολείο έχουν τοποθετηθεί 19 δάσκαλοι και ο 19ος έχει αναλάβει το ολοήμερο σχολείο και τη διδασκαλία του νεαρού με τη λευχαιμία. Προχθές, ο διευθυντής του σχολείου ενημερώθηκε ότι ο 19ος δάσκαλος θα πρέπει να σταματήσει τα κατ’ οίκον μαθήματα και θα επιστρέψει αποκλειστικά σε τάξη, προκειμένου άλλος συνάδελφός του να μεταφερθεί σε σχολείο της Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Χθες το πρωί, γονείς και μαθητές συγκεντρώθηκαν στην αυλή του σχολείου και οι γονείς δεν άφησαν τους μαθητές να μπουν για μάθημα μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση. Σε επικοινωνία τους με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Γ. Καρατάσιο, πήραν διαβεβαιώσεις ότι θα δει με σοβαρότητα το θέμα που προέκυψε.

«Παραμένουμε σε επιφυλακή. Είναι άδικο να καταστρέφεται η ζωή ενός παιδιού που πάσχει από λευχαιμία. Οι γονείς του είναι τόσο διακριτικοί άνθρωποι που δεν επιζητούν τη δημοσιότητα, γι’ αυτό και δεν εμφανίζονται στις κινητοποιήσεις. Όμως για το παιδί ο δάσκαλος που έρχεται στο σπίτι για να του μάθει γράμματα είναι αυτό που περιμένει καθημερινά. Από το παιδί αυτό λείπουν οι συμμαθητές του, λείπει η ζεστασιά του σχολείου, λείπει το κουδούνι, λείπει το παιχνίδι στην αυλή, θα είναι άδικο να του λείψει και η εκπαίδευση», δήλωσε ο εκπρόσωπος των γονέων Β. Τάτσικας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το υπουργείο Παιδείας γνωρίζει την υπόθεση και σήμερα αναμένεται να δώσει απαντήσεις για τη λύση του προβλήματος.

Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου