Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

«Το λάθος αστέρι»: Δύο έφηβοι με καρκίνο ερωτεύονται



Δύο ασυνήθιστοι έφηβοι, η Χέιζελ και ο Γκας βλέπουν τη ζωή με διαφορετική ματιά. Είναι ιδιαίτερα ευφυείς, δεν τους αρέσει να ακολουθούν συμβατικές μεθόδους και έχουν δημιουργήσει μία σχέση που θα τους οδηγήσει σε ένα αξέχαστο ταξίδι. Η σχέση αυτή είναι το μεγαλύτερο θαύμα, δεδομένου ότι γνωρίστηκαν και ερωτεύτηκαν σε μια ομάδα υποστήριξης καρκινοπαθών.

Η Σαϊλίν Γούντλεϊ, που πήρε το περσινό βραβείο γυναικείας ερμηνείας στο φεστιβάλ Σάντανς για την ταινία «The Spectacular Now», βρίσκεται πίσω από τον πρωταγωνιστικό ρόλο:


«Είναι μια ταινία με ανθρώπους με καρκίνο, που δεν έχει όμως να κάνει με τον καρκίνο. Αφορά δύο παιδιά που ερωτεύονται. Επίσης δείχνει πώς ο καρκίνος δεν κατευθύνει τις ζωές τους. Γι’ αυτό όταν ο κόσμος με ρωτάει πώς είναι να παίζω μια ασθενή με καρκίνο, εγώ τους απαντώ με ευκολία ότι δεν ερμηνεύω μια καρκινοπαθή. Παίζω μια νεαρή κοπέλα που τυχαίνει να έχει καρκίνο, αλλά δίνει και το πρώτο της φιλί, κάνει σεξ για πρώτη φορά, ερωτεύεται για πρώτη φορά. Έχει όλες αυτές τις μοναδικές στιγμές που όλοι έχουμε ζήσει, όταν ήμασταν έφηβοι». 

Ο Γκας, ο νεαρός της ιστορίας, είναι ένα ωραίο, αθλητικό αγόρι, που έπασχε από οστεοσάρκωμα, με αποτέλεσμα να του ακρωτηριάσουν το πόδι. Τον ερμηνεύει το εικοσάχρονο μοντέλο και DJ, Ansel Elgort:

«Οι άρρωστοι άνθρωποι είναι εξίσου σημαντικοί με τους υγιείς. Όλοι οι άνθρωποι έχουν την ίδια αξία. Το να είσαι άρρωστος και να ξέρεις ότι θα πεθάνεις στα είκοσί σου δεν σημαίνει ότι κάποιος που θα ζήσει μέχρι τα 100, είναι πιο σημαντικός από σένα».

Η Λώρα Ντερν που τη λατρέψαμε στο «Μπλε Βελούδο» και στο «Wild at Heart» παίζει τη μητέρα της καρκινοπαθούς κοπέλας: 


"Καθένας μας, ακόμη και τα παιδιά μου που είναι 9 και 12 ετών έχουν φίλους με καρκίνο, που κάνουν θεραπεία αυτή την περίοδο. Η ταινία λοιπόν μας δίνει την ευκαιρία να μιλήσουμε για πράγματα, για τα οποία κανονικά δεν θα μιλούσαμε και πώς μέσα από όλα αυτά πρέπει να είμαστε χαρούμενοι και να έχουμε αγάπη ο ένας για τον άλλο."

Η ταινία είναι βασισμένη στο ομώνυμο best seller του Τζον Γκριν «Το λάθος αστέρι» και  κυκλοφορεί στη χώρα μας από τις 19 Ιουνίου.




Πηγή: http://www.myfilm.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου