Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Είχε 27 όγκους σε όλο του το σώμα και μέσα σε λίγες εβδομάδες θεραπεύτηκε!




Οι γιατροί του Newcastle μιλούν για ένα ιατρικό «θαύμα», καθώς ο μικρός Kian Musgrove διαγνώστηκε με 27 όγκους σε όλο το σώμα… και μετά από 10 εβδομάδες είχε απαλλαχτεί από τον καρκίνο! Μόλις 18 μηνών και οι εξετάσεις έδειξαν ότι το αγόρι ήταν γεμάτο με όγκους στη σπονδυλική στήλη, τα πόδια, τους λεμφαδένες και το κρανίο. Όμως, μετά από ένα μικρό διάστημα με χημειοθεραπείες και χειρουργικές επεμβάσεις, η οικογένεια του Kian χαμογέλασε ξανά, καθώς είχε εξαφανιστεί κάθε ίχνος όγκου…

«Ο κόσμος μου κατέρρευσε μόλις με ενημέρωσαν ότι είχε καρκίνο το παιδί μου. Σχεδόν λιποθύμησα όταν είδα τις εξετάσεις, καθώς το σώμα του είχε κατακλυστεί από όγκους. Όταν μετά από λίγο καιρό, οι γιατροί μου είπαν ότι δεν μπορούν να δουν ούτε έναν από αυτούς, ένιωσα τόσο μεγάλη ανακούφιση», αναφέρει η μητέρα του Kian, η 26χρονη Kat.

Όλα ξεκίνησαν πέρυσι το καλοκαίρι, όταν κατά τη διάρκεια των οικογενειακών διακοπών στην Τουρκία ο Kian δεν μπορούσε να σταθεί όρθιος και να βρει την ισορροπία του, ενώ την ίδια στιγμή ανέβασε υψηλό πυρετό. «Στην αρχή νόμιζα ότι κόλλησε κάποια ίωση, αλλά αργότερα άρχιζε να φωνάζει από τους πόνους. Εκεί οι γιατροί του έκαναν ακτινογραφία, ώστε να διαπιστώσουν, εάν έχει πάθει κάποιο κάταγμα. Όταν είδαν ότι δεν ίσχυε κάτι τέτοιο, μας έστειλαν σπίτι», εξηγεί η Αγγλίδα μητέρα του στη DailyMail.

Μετά από έξι επισκέψεις στο νοσοκομείο του Newcastle, με τους γιατρούς να μην βρίσκουν τίποτα ανησυχητικό, ο μικρός Kian υποβλήθηκε σε αιματολογικές εξετάσεις, οι οποίες διαπίστωναν υψηλά επίπεδα καρκινικών κυττάρων. Ωστόσο, αυτή τη στιγμή το μικρό αγόρι βρίσκεται υπό παρακολούθηση, ακόμα και εάν είναι «καθαρός» από όγκους, καθώς σε περίπτωση που επιστρέψει ο καρκίνος, θα χρειαστεί να οδηγηθεί σε θεραπεία στην Αμερική.

Πρόκειται για μια ασθένεια, που φέρει το όνομα «νευροβλάστωμα», και θεωρείται ιδιαίτερα σπάνια, αφού πλήττει λιγότερα από 100 παιδιά ετησίως, τα οποία τις περισσότερες φορές δεν έχουν «κλείσει» ακόμα τα πέντε έτη ηλικίας. Παράλληλα, ακολουθείται από χαμηλό δείκτη επιβίωσης, αφού κάθε πέντε χρόνια θεραπεύεται μόνο το 67% αυτών.



Πηγή: Daily Mail  και www.flowmagazine.gr/

Συντάκτης: Λιάνα Γεωργουλοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου