Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Επίσκεψη Ιαπώνων Βουλευτών στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων "Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ"

Επίσκεψη Ιαπώνων Βουλευτών στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων "Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ"


Τη Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014 το πρωί τέσσερις βουλευτές του Ιαπωνικού Κοινοβουλίου, μέλη της Επιτροπής Υγείας, η κυρία Keiko Nagaoka, ο κύριος Toshiaki Endo, ο κύριος Junji Suzuki και ο κύριος Youchiro Aouagi, επισκέφτηκαν την Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ».


Η Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, και ο Διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», κύριος Εμμανουήλ Παπασάββας, τους υποδέχτηκαν, τους ξενάγησαν στους χώρους του Νοσοκομείου και τους ενημέρωσαν σχετικά με τα προγράμματα που εκπονούν ο Σύλλογος «ΕΛΠΙΔΑ» και ο Σύλλογος «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», όπως για παράδειγμα την αδελφοποίηση με μεγάλα νοσοκομεία του εξωτερικού, την εκστρατεία της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, κ.ά.  

Οι τέσσερις Ιάπωνες βουλευτές έδειξαν μεγάλο θαυμασμό για το έργο που επιτελεί η κυρία Βαρδινογιάννη και δήλωσαν ότι όσα είδαν και άκουσαν εδώ θα τα μεταφέρουν στους αρμόδιους φορείς της χώρας τους ώστε να τα αξιοποιήσουν στις αντίστοιχες δομές που υπάρχουν εκεί.


Η κυρία Βαρδινογιάννη τους ευχαρίστησε θερμά για την επίσκεψή τους και τους συνεχάρη για την ευαισθησία και το τόσο μεγάλο ενδιαφέρον τους για τα ζητήματα που σχετίζονται με τον παιδικό καρκίνο: «Είμαι, είπε, πολύ συγκινημένη που σας γνωρίζω. Η Ελλάδα και η Ιαπωνία είναι δυο χώρες που συνδέονται με φιλία και συνεργάζονται αρμονικά, και η δική σας σημερινή παρουσία εδώ αποτελεί ακόμα μια απόδειξη για τους ανθρωπιστικούς δεσμούς που υπάρχουν ανάμεσα στους λαούς μας. Αλλά και προσωπικά, η οικογένεια μου κι εγώ έχουμε ισχυρούς δεσμούς φιλίας με τη χώρα σας και τρέφουμε μεγάλο θαυμασμό   για τον πλούσιο πολιτισμό και την ιστορία σας. Το «Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» μάλιστα υπέγραψε πρόσφατα σύμφωνο συνεργασίας με το «Ίδρυμα ASHINAGA », με σκοπό την παροχή βοήθειας σε ορφανά παιδιά από την Αφρική που επιθυμούν να σπουδάσουν σε ελληνικά πανεπιστήμια».

Οι επισκέπτες πρόσφεραν αναμνηστικά δώρα στα παιδιά και η κυρία Βαρδινογιάννη τους απένειμε το αναμνηστικό μετάλλιο του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου