Σάββατο 9 Ιουλίου 2016

Πολύτιμο δώρο στα παιδιά με καρκίνο!


Η ανθρώπινη ευαισθησία καλύπτει τα κενά που έχουν τα δημόσια νοσοκομεία στην περίθαλψη παιδιών με καρκίνο.

Χάρη στην παρέμβαση του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα», το Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» αποκτά ένα υπερσύγχρονο μηχάνημα για βιοψίες και το «Αγλαΐα Κυριακού» μια σημαντική οφθαλμιατρική συσκευή.

Με τον τρόπο αυτό επιταχύνονται οι βιοψίες παιδιών με καρκίνο και περιορίζεται η ταλαιπωρία των ασθενών και του προσωπικού. Διασφαλίζεται παράλληλα υψηλή ποιότητα στο αποτέλεσμα της εξέτασης, η οποία θεωρείται ζωτική στη θεραπεία καρκινοπαθών.

Σημαντική βελτίωση στη νοσηλεία των παιδιών θα υπάρξει και με το οφθαλμιατρικό μηχάνημα. Ο σύγχρονος αυτός εξοπλισμός θα αποκτηθεί χάρη σε δύο ιδιωτικές εταιρείες, οι οποίες ανταποκρίθηκαν στην έκκληση της προέδρου του Συλλόγου «Φλόγα», κας Τρυφωνίδου. Πρόκειται για την εταιρεία «Stoiximan», η οποία θα καλύψει το κόστος του μηχανήματος βιοψιών, αξίας περίπου 10.000 ευρώ, και η εταιρεία «TeleUnicom», η οποία θα καλύψει κόστος περίπου 15.000 ευρώ για το οφθαλμιατρικό μηχάνημα.

«Η ανταπόκριση ήταν άμεση και συγκινητική», αναφέρει στο «Εθνος» η πρόεδρος της Φλόγας.  Υπήρξε -σημειώνει- μια σύντομη ραδιοφωνική μου παρέμβαση και μέσα σε λίγη ώρα ανταποκρίθηκαν οι δύο εταιρείες, τις οποίες ευχαριστούμε. Τι σημαίνει για τα παιδιά η απόκτηση του μηχανήματος για τις βιοψίες; Η πρόεδρος της «Φλόγας» εξηγεί:

«Το Νοσοκομείο Παίδων διαθέτει ένα παλαιότερο μηχάνημα. Η τεχνολογία, ωστόσο, εξελίσσεται συμβάλλοντας στη μεγιστοποίηση του θεραπευτικού αποτελέσματος. Η βιοψία είναι μια πολύ κρίσιμη διαδικασία και θεωρείται η βάση της θεραπείας». Η μελέτη των ιστών -τονίζει- είναι πολύ ιδιαίτερη. Με το νέο μηχάνημα, γίνεται γρήγορα και καλύτερα, ενώ μειώνεται σημαντικά η πιθανότητα ανθρώπινου σφάλματος.

Ο αριθμός των παιδιών με νεοπλασματική νόσο στην Ελλάδα είναι περίπου 350 σε όλη τη χώρα. Ο καρκίνος προσβάλλει παιδιά όλων των ηλικιών, από μωρά έως εφήβους, αλλά τρία στα τέσσερα θα θεραπευθούν πλήρως. Όσο διαρκεί η θεραπεία, παιδιά και γονείς βιώνουν έναν «Γολγοθά». Την αγωνία για τη θεραπευτική έκβαση πλαισιώνει η ταλαιπωρία κυρίως για τις οικογένειες που μένουν στην επαρχία και πρέπει να έρθουν στην Αθήνα για νοσηλεία, στην ογκολογική μονάδα «Ελπίδα» του Νοσοκομείου Παίδων.

Οι άνθρωποι της «Φλόγας» συμβάλλουν τα μέγιστα και στις δύο πλευρές. Καλύπτουν οι ίδιοι τους μισθούς εννέα γιατρών, οι οποίοι παρέχουν φροντίδα στο νοσοκομείο. Παρέχουν, παράλληλα, φιλοξενία παιδιών από την επαρχία καθώς και των γονέων τους.



Ο ξενώνας
Ένας ξενώνας λειτουργεί ήδη στου Γουδή και φιλοξενεί 33 παιδιά και τους γονείς τους για όσο χρειαστεί, μέχρι να ολοκληρωθεί η θεραπεία. Ακόμη μία δομή φιλοξενίας παιδιών και γονέων πρόκειται να λειτουργήσει σύντομα στον Χολαργό και ένας τρίτος ξενώνας θα φιλοξενεί τους εφήβους ασθενείς που υποβάλλονται σε θεραπεία στο νοσοκομείο «Αγιος Σάββας».

Η «Φλόγα» ιδρύθηκε το 1982 από ελάχιστους γονείς παιδιών με καρκίνο. Σήμερα «αγκαλιάζει» χιλιάδες οικογένειες σε όλη την Ελλάδα, με γραφεία και εκπροσώπους στις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας. Στόχος της είναι η συμπαράσταση στις οικογένειες και η καλύτερη ιατρική, ψυχική και κοινωνική φροντίδα των παιδιών, που νοσούν από καρκίνο.

Η «Φλόγα» των εθελοντών γονέων έχει αναδειχθεί μέσα από τις οργανωμένες δράσεις της σε σημαντικό πυλώνα στήριξης για τη λειτουργία των ογκολογικών τμημάτων των παιδιατρικών νοσοκομείων και την αντιμετώπιση του καρκίνου της παιδικής ηλικίας. Τον Δεκέμβριο του 2012, σε πανηγυρική συνεδρία της Ακαδημίας Αθηνών, απονεμήθηκε στη «Φλόγα» τιμητική διάκριση για δράση κοινωνικής αρετής και ευποιΐας, που προήγαγε την κοινωνική πρόνοια.

Ξενώνας του Συλλόγου «Φλόγα» λειτουργεί στου Γουδή και φιλοξενεί 33 παιδιά και τους γονείς τους για όσο χρειαστεί μέχρι να ολοκληρωθεί η θεραπεία


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου