Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

Ενώσαμε τις δυνάμεις μας για τον μικρό Αργύρη!


Τον μικρό Αργύρη τον γνωρίσαμε στο πλαίσιο της δράσης Δημιουργικής Απασχόλησης του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων Αγία Σοφία και μόλις μάθαμε ότι πλησιάζουν τα γενέθλιά του και πως του αρέσουν τα αεροπλάνα, επικοινωνήσαμε με τη Διεύθυνση του Ελ. Βενιζέλος και του ετοιμάσαμε μια καταπληκτική έκπληξη!

Όλα ξεκίνησαν το απόγευμα της Κυριακής, όπου υποδεχτήκαμε τον  Αργύρη και την οικογένειά του στην είσοδο του αεροδρομίου. Ο κος Παναγιώτης Σπυράτος, airport Duty Officer, μας συνόδεψε μαζί με εκπρόσωπο της Aegean μέχρι τη πύλη 13 όπου διασχίσαμε μια φυσούνα και βρεθήκαμε μέσα σε έναAirbus! Είχαμε μια ολόκληρη ώρα μπροστά μας μέχρι να αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες! 

Το πιλοτήριο έχει πάρα πολλά κουμπάκια! Ο πιλότος και το πλήρωμα ξενάγησαν τον  Αργύρη σε όλο το αεροπλάνο. Επειδή όμως μπήκαμε από τη φυσούνα και ο μικρός δεν είχε συνειδητοποιήσει ότι όντως βρισκόταν μέσα σε ένα αεροπλάνο, το αντιλήφθηκε πλήρως όταν βγήκαμε στην πίστα και σταθήκαμε από κάτω του!

Στη συνέχεια με αυτοκινητάκια Follow me, διασχίσαμε την πίστα και κατευθυνθήκαμε στον Πύργο Ελέγχου. Τα 67 μέτρα ύψος δεν μας φόβισαν καθόλου! Όταν φθάσαμε επάνω μας περίμεναν πολλές εκπλήξεις. Τον Αργύρη υποδέχθηκε προσωπικά, η κα Έφη 
Παπαδοπούλου, Προϊσταμένη του Πύργου Ελέγχου που ήρθε μόνο για εκείνον. Του έδωσε ένα δώρο και μια κάρτα με ευχές από όλο το προσωπικό. Στη συνέχεια, με απλά και κατανοητά λόγια, του έδειξε τα βασικά όργανα. Βάλαμε κιάλια, είδαμε τα αεροπλάνα και μέσα από την ενδοεπικοινωνία μιλήσαμε με τον οδηγό ενός Follow me. Μετά από όλη αυτή την ξενάγηση δικαίως ο  Αργύρης κέρδισε το Δίπλωμα του μικρού Αεροπόρου!

Η χαρά μας ήταν απερίγραπτη γιατί απλά ενώσαμε τις δυνάμεις μας και χαρίσαμε ένα καταπληκτικό απόγευμα στον  Αργύρη γεμάτο δώρα και Χαμόγελα!

Ευχαριστούμε για την υποστήριξη και το Χαμόγελό τους όλους όσους συμμετείχαν στην έκπληξη και ειδικά: Το προσωπικό του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών που συντόνισε την όλη ενέργεια, την Αegean Airlines για την επίσκεψη στο αεροπλάνο καθώς και την Προϊσταμένη του Πύργου Ελέγχου κα Ε.Παπαδοπούλου και όλους τους ελεγκτές που μοιράστηκαν μαζί μας τα μυστικά του επαγγέλματος.

*Το κείμενο γράφτηκε από τους εργαζόμενους του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο Τμήμα Στήριξης Παιδιών με Προβλήματα Υγείας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου