Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Μαθητές υποστηρίζουν φίλο τους, που πάσχει από καρκίνο !

Ο 18χρονος Jared μαθητής γυμνασίου στη Βιρτζίνια, διαγνώστηκε με καρκίνο των όρχεων πέρυσι τον Σεπτέμβριο. Η χημειοθεραπεία ήταν αναγκαία θεραπεία για την καταπολέμηση του καρκίνου του. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να θέτει σε κίνδυνο το ανοσοποιητικό του σύστημα αφού είναι πολύ πιο ευαίσθητο και ευάλωτο με αποτέλεσμα να μην επιτρέπεται να έρχεται σε επαφή με πάρα πολλά άτομα. 


Το να αντιμετωπίζεις τον καρκίνο είναι πάρα πολύ δύσκολο πόσο μάλλον όταν είσαι στην εφηβεία και δε μπορείς να πας στο πάρτυ της κοπέλας σου! 


Για να πάει στο πάρτυ της Emily έπρεπε να υπακούσει στις οδηγίες του γιατρού του και έπρεπε να μην έρθει σε επαφή με πολλά άτομα και να φορέσει μια μάσκα προκειμένου να προστατεύσει τον εαυτό του από το να αρρωστήσει . 


Τότε η Emily η κοπέλα του και οι φίλοι του είχαν μια ιδέα! Στο πάρτυ της Emily θα  φόραγαν όλοι και τα 17 άτομα προστατευτική μάσκα για να τον κάνουν να αισθανθεί άνετα.


"Δεν γνωρίζουν πολλοί άνθρωποι ότι τα πιο μικρά πράγματα μπορούν να έχουν μεγάλο αντίκτυπο στο πώς κάποιοι άνθρωποι μπορεί να αισθάνονται για τον εαυτό τους ", δήλωσε η Emily .


" Με κάνει να αισθάνομαι πραγματικά ευτυχής που έχω τέτοιους καλούς φίλους . Δεδομένου ότι υπάρχουν τόσοι πολλοί που φόραγαν μάσκα αυτό με έκανε να μην αισθάνομαι τόσο μόνος", δήλωσε ο Jared. " Με βοήθησε πολύ "...


" Πιστέψτε με φορώντας τη μάσκα , ζεσταίνεσαι πολύ πιο γρήγορα , αλλά εγώ δεν παρατήρησα καμία διαφορά", δήλωσε η Emily . “ Ήταν πραγματικά συγκινητικό γιατί τον έβλεπα τόσο χαρούμενο. "


" Το κοινοποιήσαμε στο Facebook και πήραμε ήδη 300 like και όλα αυτά τα σχόλια για το πώς μπορεί να εμπνέει άλλους ενώ εμείς το κάναμε για να νιώσει καλά ο φίλος μας ", είπε.  "Δεν ξέραμε ότι θα είχε τόση μεγάλη επίδραση στους ανθρώπους . "


Ο Jared είπε ότι ελπίζει να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο σχετικά με τον καρκίνο των όρχεων. Παραδέχτηκε ότι ήταν δύσκολο για αυτόν να μιλήσει για αυτό με τους συμμαθητές του, αλλά πιστεύει ότι: "πρέπει να όλοι να είστε σε θέση να το συζητήσετε και να ξέρετε ότι μπορείτε να τον νικήσετε."



Στην πραγματικότητα, στην Αμερική ο καρκίνος των όρχεων είναι η πιο κοινή μορφή καρκίνου σε άνδρες ηλικίας από 15 έως 34.

Ο Jared συνεχίζει τις χημειοθεραπείες του και είναι πολύ καλύτερα , αλλά δεν έχει τελειώσει ακόμη τη μάχη με τον καρκίνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου