Σάββατο 17 Μαΐου 2014

That Dragon, Cancer

Ένα βιντεοπαιχνίδι για τον καρκίνο και την ελπίδα


Μπορεί ο καρκίνος να μια ασθένεια στην οποία οι περισσότεροι προτιμούν να μην αναφέρονται καν, ωστόσο είναι ανούσιο να κλείνεις τα μάτια σου μπροστά στις καταστάσεις που αντιμετωπίζουν εκατομμύρια άνθρωποι και το περιβάλλον τους σε όλο τον κόσμο.

O Ryan Green (video game developer) για παράδειγμα, αποφάσισε να δημιουργήσει ένα παιχνίδι adventure ιδιαίτερης αισθητικής, που περιστρέφεται γύρω απ’ την πραγματική περιπέτεια της οικογένειάς του και του πεντάχρονου γιου του (Joel Green) που έφυγε από τη ζωή στις 13 Μαρτίου του 2014.

Το αυτοβιογραφικό “That Dragon, Cancer” μεταφέρει στον παίκτη το έντονο συναισθηματικό ταξίδι του Ryan και της οικογένειάς του, ενώ προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα υγείας του Joel. Συνδυάζει ποίηση, μελαγχολική μουσική και voiceovers σε ένα point-and-click format, με παστέλ τρισδιάστατα γραφικά χαμηλού αριθμού πολυγώνων. Είναι ουσιαστικά ένα παιχνίδι που ζητάει από τους παίκτες να προβληματιστούν σχετικά με το πόσο εύθραυστες είναι οι ζωές μας. Αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στο OUYA αργότερα εντός της χρονιάς και στη συνέχεια σε περισσότερες πλατφόρμες.

Το Ιούνιο του 2013, ωστόσο, προσέγγισαν τον Ryan οι σκηνοθέτες David Osit και Malika Zouhali-Worrall για τη δημιουργία ενός ντοκιμαντέρ σχετικά με την ανάπτυξη του παιχνιδιού. Το φιλμ που ονομάζεται “Thank You for Playing” βρίσκεται επίσης στο στάδιο της παραγωγής –οι δημιουργοί του έδωσαν στη δημοσιότητα το teaser που ακολουθεί.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το That Dragon, Cancer, μπορείς να επισκεφθείς την επίσημη ιστοσελίδα κάνοντας κλικ εδώ, ενώ για την επίσημη ιστοσελίδα του ντοκιμαντέρ Thank You for Playing κάνε κλικ εδώ.

Δείτε το βίντεο στον παρακάτω σύνδεσμο
Thank You For Playing - Teaser

Πηγή: http://www.itech4u.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου