Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Ο Σαμαράς συγκίνησε στο "αντίο" του, δίνοντας χαρά σε παιδί με ειδικές ανάγκες

Ο Έλληνας επιθετικός Γιώργος Σαμαράς έκανε ένα υπέροχο δώρο στον 11χρόνο Τζέι Μπίτι


Ο Γιώργος Σαμαράς αγωνίστηκε για τελευταία φορά με την φανέλα της Σέλτικ και στο αντίο του στους πρωταθλητές Σκωτίας αποφάσισε να κάνει ξεχωριστή την ημέρα ενός μικρού φίλου της ομάδας με ειδικές ανάγκες.

Ο μικρός Τζέι, ο οποίος πάσχει από σύνδρομο Down ήταν στην πρώτη σειρά των πανηγυρισμών και είδε αρχικά τον προπονητή της ομάδας  Νιλ Λένον, να του δίνει το μετάλλιο του πρωταθλητή και στη συνέχεια ο Σαμαράς με τη ελληνική σημαία στα χέρια του να παίρνει αγκαλιά τον μικρό φίλαθλο της Σέλτικ,  και να κάνουν μαζί τον γύρω του θριάμβου με τον Τζέι να το απολαμβάνει ιδιαίτερα.

«Συνάντησα για πρώτη φορά τον Τζέι στην Ιρλανδία. Είναι ένα πολύ ιδιαίτερο μικρό αγόρι, ένα καταπληκτικός φίλαθλος της Σέλτικ και μια τεράστια πηγή έμπνευσης. Όλοι στην ομάδα είμαστε πολύ περήφανοι που τον έχουμε μαζί μας σήμερα», τόνισε ο Έλληνας διεθνής.


Το αντίο ενός μεγάλου...
Ο Σαμαράς λατρεύτηκε στη Σέλτικ, αγαπήθηκε όσο λίγοι και προσέφερε με το παραπάνω στα 7 χρόνια που αγωνίστηκε με τους "Καθολικούς". Ο 29χρονος διεθνής θα αλλάξει φανέλα σε λίγους μήνες, όμως, στο "Σέλτικ Παρκ" θα παραμείνει ο "ΕΛΛΗΝΑΣ ΘΕΟΣ". Δύσκολα άλλος ποδοσφαιριστής τα επόμενα χρόνια θα έχει τη δική του επιρροή στους φιλάθλους. Και για το τέλος, φύλαγε το καλύτερο. Αυτό που όσα γκολ βάλεις κόντρα στη Μπαρτσελόνα, όσα πρωταθλήματα και κύπελλα κατακτήσεις, δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτα. Με καμία ενέργεια μέσα στο γήπεδο, με κανένα γκολ, με κανένα πανηγυρισμό και σίγουρα με κανένα χρηματικό ποσό.

Στο πρόσωπο του Έλληνα επιθετικού  ωστόσο φαίνονται οι αντιθέσεις των συναισθημάτων. Χαρά, περηφάνια,  συγκίνηση, στοργή, αγάπη,  δύναμη. Όλα μαζί.  Όσα τέρματα κι αν σημειώσει, η κίνησή του αυτή -στις 11 Μαΐου του 2014- θα μείνει στην ιστορία. Και θα μας κάνει να αισθανόμαστε ξεχωριστοί.

Ως άνθρωποι και ως Έλληνες.

Δείτε το video:


Πηγή: http://www.planetgreece.gr/ και http://www.thestival.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου