Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018

Καμία μάνα δεν πρέπει να χάνει το παιδί της


Το νιώθεις μέσα σου εννιά ολόκληρους μήνες. Είναι σάρκα από τη σάρκα σου, το ταΐζεις με το αίμα σου, με την ίδια σου την ψυχή.

Γεννιέται κι αλλάζει το κέντρο του σύμπαντός σου.

Είναι το παιδί σου και τίποτα άλλο δε φαντάζει πιο σημαντικό από αυτό.
Είναι η μεγάλη αγάπη της ζωής σου.

Το βλέπεις να μεγαλώνει. Το μεγαλώνεις.
Του μαθαίνεις όσα πρέπει να ξέρει για τη ζωή.
Το συνοδεύεις σε κάθε του βήμα, το καμαρώνεις σε κάθε του προσπάθεια. Επευφημείς τις επιτυχίες, παρηγορείς στις ήττες.
Το μαθαίνεις να είναι δυνατό, να μπορεί να στέκεται στον κόσμο, να είναι τίμιος και σωστός άνθρωπος.
Και γίνεται ένας όμορφος άνθρωπος.
Μάνα σε λες κι έκανες καλή δουλειά. Τον μεγάλωσες σωστά. Με αγάπη, με αρχές, με έννοια.
Και τον βλέπεις να τραβά το δρόμο του. Εσύ στα μετώπισθεν για ό,τι χρειαστεί. Του έδειξες τα φτερά του και τον έμαθες να πετάει Τώρα τον αφήνεις να το κάνει μόνος του.

Ευχαριστείς το Θεό για το δώρο του. Το παιδί σου είναι το μεγαλύτερο δώρο από όσα σου χαρίστηκαν ποτέ. Το λες ευτυχία.

Κι έρχεται μια μαύρη μέρα κι ο Θεός που στο έδωσε, στο ζητάει πίσω.

Το παιδί έφυγε…


Το καμάρι σου δεν είναι πια εδώ. Τώρα έχει πραγματικά φτερά και πετά στον ουρανό, μακριά σου. Ο Θεός το πήρε κοντά του, στο πήρε.

Τώρα ξέρεις πώς είναι ο μεγαλύτερος πόνος που μπορεί να νιώσει μια μάνα. Έλεγες πως πονάς όταν εκείνο είχε πυρετό, όταν χτυπούσε, όταν ήταν λυπημένο.

Όχι, δεν ήταν πόνος αυτός.

Δεν ήταν σχίσιμο στη μέση δίχως αναισθησία.

Πού πήγε, ρωτάς. Πέθανε, σου λένε. Και πότε θα γυρίσει, αναρωτιέσαι.

Γιατί δε γίνεται να πέθανε το παιδάκι σου. Δε γίνεται αυτό εκεί το σώμα που σου δείχνουν, χλωμό και παγωμένο, να είναι το ροδαλό, το χαμογελαστό παιδί σου.
Κι όμως.
Η καρδιά πάγωσε. Δεν έχεις δάκρυα να βγάλεις, δεν υπάρχουν δάκρυα. Το σώμα δεν υπακούει. Το μυαλό χάθηκε.

Το είχες και το έχασες. Κι είναι εκείνο το γιατί που θα σε βασανίζει πάντα.
Γιατί να φύγει. Γιατί να υπάρχουν τέτοιες αδικίες στο σύμπαν.
Μιλάς με το Θεό. Τον ρωτάς, τον κατηγορείς, τον μαλώνεις. Παραλογίζεσαι από τον πόνο σου, ζητάς τα δίκια σου.
Δε θα τα βρεις. Εκείνος ξέρει θα σου πουν.

Κι εσύ ξέρεις ότι δεν ήσουν έτοιμη για κάτι τέτοιο. Ποτέ μια μάνα δεν είναι έτοιμη να χάσει το παιδί της.
Ποτέ.
Αναρωτιέσαι αν περνάει ο πόνος. Ο χρόνος είναι γιατρός, σου λένε.
Κοιτάς με εκείνο το παγωμένο βλέμμα της απώλειας και δεν απαντάς στα λόγια της παρηγοριάς.
Γιατί δεν υπάρχει παρηγοριά για σένα. Ένα κομμάτι σου πέθανε, ό,τι κι αν λένε.

Έφυγε. Πέταξε. Δε θα γυρίσει.
Μόνο εσύ, κάποια μέρα, θα πας κοντά.
Και τότε θα σταματήσει ο πόνος.
Tότε θα αγκαλιάσεις πάλι το υπέροχό σου πλάσμα και θα πετάξετε παρέα.
Και κανείς δε θα σας χωρίσει πια.
Ως τότε, μάνα, κουράγιο…




Της Στεύης Τσούτση.

8 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τον Παιδικό καρκίνο



.... και πόσα ακόμα που είναι δύσκολο να ειπωθούν.

Όσο κι αν θέλουμε να εθελοτυφλούμε, ναι, υπάρχουν αυτή τη στιγμή παιδιά που αγωνίζονται να ζήσουν.

Η οικογένεια, η ψυχολογία, η υποστήριξη, η οικονομική εξουθένωση, η αγωνία, οι επεμβάσεις, οι χημειοθεραπείες. Μόνο όποιος το έχει βιώσει ξέρει πόσο δύσκολο είναι. Μόνο όποιος το έχει ξεπεράσει ξέρει τι σημαίνει ζωή.

Ας μάθουμε λοιπόν τι σημαίνει παιδικός καρκίνος. 

1. Ο παιδικός καρκίνος είναι σπάνιος, και αντιπροσωπεύει το 0,5-4,6% όλων των καρκίνων σε ανθρώπους. 

2. Ο όρος παιδικός καρκίνος χρησιμοποιείται για να ορίσει οποιοδήποτε είδος καρκίνου που εμφανίζονται σε παιδιά πριν την ηλικία των 15 ετών. 

3. Τα συνολικά ποσοστά εμφάνισης του καρκίνου της παιδικής ηλικίας κυμαίνονται μεταξύ 50 και 200 ανά εκατομμύριο παιδιών σε παγκόσμια κλίμακα.

4. Η λευχαιμία αποτελεί περίπου το ένα τρίτο όλων των καρκίνων της παιδικής ηλικίας. Οι άλλες πιο κοινές μορφές καρκίνου στα παιδιά είναι τα λεμφώματα και οι όγκοι του κεντρικού νευρικού συστήματος. 

5. Υπάρχουν διάφοροι τύποι όγκων που εκδηλώνονται σχεδόν αποκλειστικά σε παιδιά, όπως το νευροβλάστωμα, το νεφροβλάστωμα, το μυελοβλάστωμα και το ρετινοβλάστωμα. 

6. Οι καρκίνοι του μαστού, του πνεύμονα, του παχέος εντέρου ή του ορθού, τυπικά συμβαίνουν σε ενήλικες και είναι εξαιρετικά σπάνιοι σε παιδιά.

7. Οι περισσότεροι καρκίνοι της παιδικής ηλικίας αρχικά εκδηλώνονται με μη-ειδικά σημάδια και συμπτώματα, κάτι που οδηγεί σε καθυστερημένη ανίχνευσή τους. 

8. Στις χώρες υψηλού εισοδήματος, περίπου το 80% των παιδιών με καρκίνο επιβιώνει πέντε ή περισσότερα χρόνια μετά τη διάγνωση της νόσου. Αυτό το πολύ υψηλό ποσοστό συνεπάγεται αυξημένο αριθμό μακροχρόνια επιζώντων ατόμων, που χρειάζονται συνεχή παρακολούθηση, θεραπεία και φροντίδα. 



Μορφές καρκίνου στο παιδί

Οι μορφές καρκίνου από τις οποίες είναι δυνατόν να πάσχει ένα παιδί είναι η λευχαιμία, τα λεμφώματα και οι διάφορες μορφές όγκων, οι οποίοι ονομάζονται «συμπαγείς όγκοι». Συχνότερος τύπος καρκίνου στα παιδιά είναι η λευχαιμία και, συγκεκριμένα, η οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία. Ακολουθούν οι όγκοι του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος, τα λεμφώματα και το λέμφωμα Ηodgkin, οι όγκοι νεφρών και επινεφριδίων, οι όγκοι μαλακών μορίων και οστών, και άλλοι σπανιότεροι όγκοι.
Τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο πρέπει να παραπέμπονται σε εξειδικευμένα και κατάλληλα στελεχωμένα παιδιατρικά ογκολογικά τμήματα και κλινικές  όπου υπάρχει η εμπειρία, η γνώση και η υποδομή για την αντιμετώπιση της νόσου.

Τα ύποπτα συμπτώματα που οδηγούν σε πιθανή διάγνωση καρκίνου στο παιδί
  • Πυρετός χωρίς σαφή εστία λοίμωξης
  • Μάζα (όγκος) σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος, δηλαδή στο κεφάλι, τράχηλο (λαιμό), θώρακα, κοιλιά, πόδια κ.λπ. Ειδικές κλινικές και ακτινολογικές εξετάσεις θα οδηγήσουν στη διάγνωση.
  • Συμπτώματα από το νευρικό σύστημα, όπως είναι πονοκέφαλος, έμετος ειδικά τις πρωϊνές ώρες, αλλαγή της συμπεριφοράς του παιδιού, σπασμοί, διαταραχές στην βάδιση και στην ισορροπία κ.λπ.
  • Αιμορραγία στο δέρμα χωρίς να έχει προηγηθεί τραυματισμός· εκδηλώνεται με τη μορφή κόκκινων στιγμάτων - κηλίδων που ονομάζονται «πετέχειες» ή μελανιών που ονομάζονται «εκχυμώσεις». Σε ορισμένες περιπτώσεις, παρατηρείται αιμορραγία από τη μύτη, από τα ούλα, από τα ούρα, από το στομάχι κ.λπ.
  • Συμπτώματα και ευρήματα από τα μάτια μπορεί να οδηγήσουν στην έγκαιρη διάγνωση κάποιας μορφής καρκίνου. Τέτοια συμπτώματα είναι διόγκωση ή πτώση των βλεφάρων, προβολή του βολβού του ματιού προς τα εμπρός, λευκοκίτρινο λαμπερό χρώμα στην κόρη, μελανιές στα βλέφαρα, ξαφνική αλλαγή στην οπτική οξύτητα κ.λπ.
  • Πόνος σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος (κεφάλι, κοιλιά, άκρα), και ιδιαίτερα πόνος στα οστά των άκρων και της μέσης, πρέπει να διευρευνώνται.
  • Διάφορα άλλα συμπτώματα, όπως είναι η ανορεξία, κακοδιαθεσία, ωχρότητα, κόπωση, απώλεια βάρους κ.λπ. – μόνα ή σε συνδυασμό με κάποιο από τα παραπάνω – επιβάλλουν τη διερεύνηση του παιδιού.

Επειδή για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας, σε αντίθεση με τον καρκίνο των ενηλίκων, δεν υπάρχει πρόληψη, προτείνεται η αξιολόγηση των ύποπτων συμπτωμάτων και ευρημάτων, η οποία οδηγεί στην έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου στο παιδί και σε πλήρη ίαση στα περισσότερα από τα παιδιά που νοσούν.

Ωστόσο, και στα παιδιά πρέπει να διδάσκεται αγωγή υγείας (σωστή διατροφή, αποφυγή καπνίσματος, άσκηση), έτσι ώστε να αποφεύγεται η εμφάνιση καρκίνου στην ενήλικη ζωή.
Μετά τη διάγνωση της νόσου, απαιτείται η ενημέρωση των γονιών, αλλά και του παιδιού. Η ενημέρωση πρέπει να γίνεται από γιατρό με εμπειρία και προς τους δύο γονείς, και οι πληροφορίες πρέπει να είναι κατά το δυνατόν σαφείς και επαναλαμβανόμενες. 

Το παιδί ενημερώνεται έχοντας υπόψη την ηλικία και την ωριμότητά του, αλλά και το ότι πρέπει «να ακούμε όχι μόνο όσα λέει το παιδί, αλλά και όσα φοβάται να πει». Η δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης έχει καθοριστική σημασία.

Πορεία και εξέλιξη

Με τη σύγχρονη θεραπευτική αγωγή, ο καρκίνος στα παιδιά ιάται στις περισσότερες περιπτώσεις:
  • Tα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο, όπως αναφέρθηκε, πρέπει να παραπέμπονται σε ειδικά οργανωμένα παιδιατρικά ογκολογικά τμήματα και να αντιμετωπίζονται από ειδικά εκπαιδευμένους παιδιάτρους και ευαισθητοποιημένο και έμπειρο νοσηλευτικό προσωπικό, με την παρουσία ψυχολόγου, κοινωνικού λειτουργού, οι οποίοι θα συνεργάζονται με σκοπό την προσφορά της άριστης ιατρικής και ψυχοκοινωνικής φροντίδας, όχι μόνο στο άρρωστο παιδί, αλλά και σε ολόκληρη την οικογένεια. Ιδιαίτερη πρόνοια πρέπει να λαμβάνεται έτσι ώστε να μην διακόπτεται η εκπαίδευση του παιδιού. Η ολοκληρωμένη φροντίδα πρέπει να προσφέρεται όχι μόνο κατά τη διάρκεια της θεραπείας, αλλά και μετά τη συμπλήρωση της θεραπείας και την επίτευξη του στόχου (που είναι η ίαση του παιδιού), δηλαδή στην περίοδο της προσπάθειας του παιδιού για επανένταξη.
  • Με τη σύγχρονη θεραπευτική αγωγή, 4 από τα 5 παιδιά που πάσχουν από καρκίνο στις ανεπτυγμένες χώρες (δηλαδή στο 20% των παιδιών του κόσμου όπου ανήκει και η χώρα μας) αποθεραπεύονται, δηλαδή ιώνται από τη νόσο. Επίσης, σήμερα, 1 σε κάθε 500 περίπου νεαρά άτομα ηλικίας 25-35 χρόνων είχε νοσήσει κατά την παιδική του ηλικία από καρκίνο και είχε ιαθεί.




Πηγή στοιχείων: Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

«Πρωταθλήτρια» η Ελλάδα στην παιδική παχυσαρκία – Με ποιους καρκίνους συνδέεται



Η Ελλάδα και οι άλλες χώρες της νότιας Ευρώπης (Ιταλία, Ισπανία, Κύπρος, Μάλτα) έχουν τα υψηλότερα ποσοστά παιδικής παχυσαρκίας στην Ευρώπη, καθώς περίπου ένα στα πέντε παιδιά (ποσοστό 18% έως 21% ανάλογα με τη χώρα) είναι παχύσαρκο.

Αυτό προκύπτει από τα τελευταία στοιχεία για τα έτη 2015-2017 που παρουσίασε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) στο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Μελέτη της Παχυσαρκίας στη Βιέννη. Τα χαμηλότερα ποσοστά παιδικής παχυσαρκίας, από 5% έως 9% του συνόλου των παιδιών, υπάρχουν σε Γαλλία, Νορβηγία, Ιρλανδία, Λετονία και Δανία.

Ο δρα Ζοάο Μπρέντα, επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Γραφείου του ΠΟΥ για την Πρόληψη και τον Έλεγχο των Μη Μεταδιδόμενων Ασθενειών, δήλωσε ότι «σε χώρες όπως η Ιταλία, η Πορτογαλία, η Ισπανία και η Ελλάδα, παρόλο που τα ποσοστά είναι υψηλά, έχει υπάρξει μια σημαντική μείωση, που οφείλεται στην πολύ σημαντική προσπάθεια, την οποία αυτές οι χώρες έχουν κάνει τα τελευταία χρόνια για τον έλεγχο της παιδικής παχυσαρκίας».

«Είναι σημαντικό να αυξηθεί η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών από τα παιδιά και, αντίθετα, να μειωθεί η κατανάλωση γλυκών και αναψυκτικών με ζάχαρη», πρόσθεσε.

Αυξημένος ο κίνδυνος για 12 καρκίνους

Στο ίδιο συνέδριο τονίσθηκε ότι υπέρβαροι και παχύσαρκοι κινδυνεύουν περισσότερο με τουλάχιστον 12 διαφορετικούς καρκίνους, πέντε περισσότερους από ό,τι πριν μια δεκαετία, σύμφωνα με μια νέα έκθεση του Παγκόσμιου Ταμείου Έρευνας για τον Καρκίνο (WCRF), που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Οι καρκίνοι αυτοί είναι του ήπατος, των ωοθηκών, του προστάτη (προχωρημένος), του στομάχου, του στόματος και του λαιμού, του εντέρου, του μαστού (μετά την εμμηνόπαυση), της ουροδόχου κύστης, των νεφρών, του οισοφάγου, του παγκρέατος και της μήτρας (ενδομητρίου).

Ο κίνδυνος καρκίνου αυξάνει με την τακτική κατανάλωση αναψυκτικών με ζάχαρη, επειδή αυτά αυξάνουν την παχυσαρκία. Η σωματική άσκηση μειώνει τον κίνδυνο τριών καρκίνων (εντέρου, μαστού και μήτρας), όπως και η υγιεινή διατροφή με λίγα κόκκινα και επεξεργασμένα κρέατα. Το αλκοόλ αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο έξι καρκίνων (στομάχου, παχέος εντέρου, ήπατος, στόματος-λαιμού, οισοφάγου και μαστού).

Η μελέτη τονίζει ότι η σωματική αδράνεια, σε συνδυασμό με το γρήγορο και επεξεργασμένο φαγητό, που ευνοούν την αύξηση του πάχους, οδηγούν σε δραματικές αυξήσεις στα ποσοστά των καρκίνων διεθνώς. Περίπου ένας στους έξι θανάτους παγκοσμίως οφείλεται σε καρκίνο.

Με πάνω από 3,7 εκατομμύρια νέα περιστατικά και 1,9 εκατομμύρια θανάτους κάθε χρόνο, ο καρκίνος αντιπροσωπεύει τη δεύτερη σημαντικότερη αιτία θανάτου στην Ευρώπη. Παγκοσμίως ο καρκίνος σκοτώνει περίπου 8,2 εκατομμύρια ανθρώπους ετησίως (13% ου συνόλου). Η Ευρώπη έχει το ένα όγδοο του παγκόσμιου πληθυσμού, αλλά το ένα τέταρτο των περιστατικών καρκίνου (3,7 εκατ. νέοι ασθενείς κάθε χρόνο).

Υπέρβαροι έφηβοι, καρκίνος του εντέρου και καρδιακή ανεπάρκεια

Μια νέα έρευνα που παρουσιάσθηκε στο ίδιο συνέδριο, δείχνει ότι τα υπέρβαρα παιδιά που αυξάνουν πολύ το βάρος τους κατά την εφηβεία, κινδυνεύουν περισσότερο από καρκίνο του παχέος εντέρου, όταν μεγαλώσουν. Τα υπέρβαρα αγόρια στην παιδική ηλικία, που όμως δεν βάζουν παραπανίσια κιλά κατά την εφηβεία, δεν αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο ως ενήλικες.

Οι σουηδοί ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Τζίμι Σέλιντ του Πανεπιστημίου του Γκέτεμποργκ, ανέλυσαν στοιχεία για σχεδόν 38.000 αγόρια, που παρακολουθήθηκαν για 38 χρόνια. Όσα παιδιά στα οκτώ χρόνια τους ήσαν υπέρβαρα ή παχύσαρκα και στη συνέχεια, κατά την εφηβεία, πάχυναν και άλλο, είχαν κατά μέσο όρο 48% μεγαλύτερο κίνδυνο για καρκίνο του παχέος εντέρου μετά την ενηλικίωσή τους, σε σχέση με τους πιο αδύνατους συνομηλίκους τους.

Μια άλλη σουηδική μελέτη που ανακοινώθηκε στο ίδιο συνέδριο, δείχνει ότι τα υπέρβαρα αγόρια στην εφηβεία κινδυνεύουν περισσότερο από καρδιακή ανεπάρκεια ως ενήλικες. Δεν υπάρχει κίνδυνος για τα υπέρβαρα που παιδιά που αδυνατίζουν ως έφηβοι.

Η μελέτη επίσης του Πανεπιστημίου του Γκέτενμποργκ, με επικεφαλής τη δρα Μαρία Μπίτζελ, έγινε στα ίδια 38.000 παιδιά. Διαπιστώθηκε ότι τα αγόρια με φυσιολογικό βάρος στην ηλικία των οκτώ ετών, που έγιναν υπέρβαρα στην εφηβεία, είχαν τριπλάσια πιθανότητα να διαγνωσθούν με καρδιακή ανεπάρκεια αργότερα στη ζωή τους. Ο κίνδυνος ήταν τόσο μεγαλύτερος, όσο περισσότερα κιλά είχε πάρει ο έφηβος




Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018

Για όσους παλεύουν με τον καρκίνο: Ο καλύτερος κριτής είναι το ένστικτό σας


Να προσέχετε τους εαυτούς σας! Να σας αγαπάτε !

Να δίνετε μέχρι εκεί που μπορείτε, να μη νιώθετε τύψεις όταν ξεμένετε από ενέργεια και δεν μπορείτε να βοηθήσετε κάποιον άλλο.

Η ενέργειά σας είναι πολύτιμη. Να έχετε χρόνο για τον εαυτό σας, να μιλάτε μαζί του, να του ασκείτε κριτική, να τον χαϊδεύετε, να τον μαλώνετε,να είστε πάντα σε επαφή με το είναι σας.

Μη χαραμίζετε τη ζωή σας με ενοχές, κόμπλεξ και ανελέητα… ΑΝ…

Μην υποτιμάτε τον εαυτό σας, μην επιτρέπετε σε ΚΑΝΕΝΑΝ να σας υποτιμάει, λογοκρίνει, μειώνει.

Μην έχετε στη ζωή σας ανθρώπους που σας βάζουν σε διαδικασία να απολογηθείτε.  

Η ζωή σας είναι δικιά σας! ΟΧΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ !

Να κάνετε ότι γουστάρετε ! Να ζείτε όπως γουστάρετε ! Να μη σας στιγματίζει καμία ταμπέλα ! Να είστε ΕΣΕΙΣ και να λέτε : “Χέστηκα σε ποιόν αρέσω, εγώ θα είμαι αυτός που θέλω!”

Να διαφέρετε!

Μην ξοδεύετε δευτερόλεπτο με ανθρώπους που δεν σας εκτιμούν.

Μην είστε ζητιάνοι αγάπης, ζητιάνοι ενδιαφέροντος!

Αν σας αγαπάει κάποιος θα είναι στη ζωή σας. Αν θέλει να σας δει, θα σας δει ! Αν θέλει να σας βρει, θα σας βρει.

Μην καταπίνετε αμάσητο ότι σας πουλάνε, ο καλύτερος κριτής είναι το ένστικτό σας!

Μη θεωρείτε λογικό, δεδομένο, αυτονόητο ότι πρέπει να αντέξετε μια ζωή που σας επέβαλαν άλλοι!

Να παλεύετε την αξιοπρέπειά σας, τα δικαιώματά σας για τη ζωή ΣΑΣ !

Μη φοβάστε τα συναισθήματά σας!

Δεν είναι κακό να φοβάσαι, να κλαις, να λυγίζεις.

Αφού είσαι άνθρωπος, ΝΙΩΘΕΙΣ.

Μη φοβάστε να ερωτευτείτε!

Ο έρωτας είναι πηγή ζωής! Μην παραμελείτε την υγεία σας!

Ειδικά αν είστε γονείς είναι εγκληματικό αν το κάνετε. Προδίδουμε τα παιδιά μας αν δεν προστατεύουμε την υγεία μας.

Βγάλτε από τη ζωή σας τον εγωισμό. Είναι καταστροφικός! Τυφλώνει!

Να αγαπάτε με όλη σας την ψυχή και να έχετε δίπλα σας ανθρώπους που σας αγαπάνε για αυτό που είστε!

Να αγαπάτε την ευάλωτη πλευρά σας ! Αν υπάρχουν στη ζωή σας άνθρωποι που δε δέχονται-αγαπάνε τη σκοτεινή , ευάλωτη ,παιδική πλευρά σας, να τους πετάτε έξω από τη ζωή σας ! Να αγαπάτε τη ζωή για να σας αγαπάει και αυτή !! Ορμήστε στη ζωή!

Μην περιμένετε την ιδανική στιγμή!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΔΑΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ! ΔΕ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΟΤΕ!

Όσο την περιμένεις έχεις χάσει τη μισή ζωή σου στο περίμενε. Μην έχετε δεδομένη τη ζωή σας, ούτε τους ανθρώπους σας.

Να λέτε ασταμάτητα σ’ αγαπάω, συγνώμη, ευχαριστώ.

Μην κάνετε μακροπρόθεσμα σχέδια. Βάλτε κοντινούς στόχους.

Είναι ανόητο να σχεδιάζουμε τη ζωή μας. Χάνουμε το τώρα.

Δε γράφουμε εμείς το σενάριο της ζωής μας.

Η ζωή θα μας δείξει τι ρόλο θα παίξουμε. Να είστε μαχητές! Να είστε ονειροπόλοι!
Να είστε άτακτοι.

Η αταξία του μυαλού σας χτίζει την προσωπικότητά σας, τη μοναδικότητά σας!
ΖΗΣΤΕ! ΤΩΡΑ!

ΣΗΜΕΡΑ…για να έχετε αύριο ….

Αφιερωμένο σε όσους δίνουν μάχη με τον καρκίνο.


Της Χρύσας Κατσιτοπούλου





Έκκληση βοήθειας για την 12χρονη Κωνσταντίνα Κολέτσιου



Ραγίζει καρδιές η κραυγή απόγνωσης ενός πατέρα ανήμερα της γιορτής του: «Θα το παλέψουμε κόρη μου, θα το παλέψουμε ματάκια μου, μην στεναχωριέσαι…»

Πρωινό τηλεφώνημα ανήμερα της γιορτής του πατέρα. Στην άλλη άκρη της γραμμής βρίσκεται ένας άντρας, ο Νίκος Κολέτσιος, πατέρας της δωδεκάχρονης Κωνσταντίνας. Είχαμε μιλήσει ξανά, πριν από λίγους μήνες, όταν τον είχα αναζητήσει μετά από μία έκκληση βοηθείας για το 12χρονο κορίτσι που είχε δημοσιευθεί στο facebook: «Όχι», μου είχε πει, τότε: «Δεν ξέρω πως κυκλοφόρησε αυτό το post αλλά δόξα τω θεώ έχουμε δίπλα μας τους γιατρούς του Ωνασείου κι όσο δύσκολα κι αν τα φέρνουμε ''βόλτα'' σε ψυχολογικό και οικονομικό επίπεδο, τα καταφέρνουμε. Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον αλλά δεν θέλω να δημοσιεύσετε κάτι για την Κωνσταντίνα. Μην ανησυχήσουμε τον κόσμο. Μην επιβαρύνουμε κανέναν με το δικό μας πρόβλημα. Ο κόσμος της Ελλάδας έχει τα δικά του και είναι πολλά. Αν σας χρειαστώ κάποτε θα σας καλέσω εγώ…»

Με καλεί σήμερα το πρωί. Με μια φωνή που τρέμει, με μία εξέλιξη που τσακίζει: «Κυρία Ξύδα, η Κωνσταντίνα μας δεν είναι καλά, αύριο φεύγουμε για Ιταλία με την ελπίδα να βρεθεί μόσχευμα. Τα πράγματα είναι πάρα πολύ άσχημα, ελπίζω μόνο στο Θεό…».


Ο Γολγοθάς της οικογένειας Κολέτσιου ξεκίνησε πριν από τέσσερα χρόνια όταν «η οκτάχρονη τότε κόρη μου πήγε στο γιατρό με μία απλή γαστρεντερίτιδα. Ένας ιός χτυπά τότε την καρδιά της, κανείς δεν καταλαβαίνει ότι το παιδί πάσχει από μυοκαρδίτιδα. Ξαφνικά, στις 29 του Δεκέμβρη του 2017, η Κωνσταντίνα μας, παρουσίασε αρρυθμίες, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο από τα Τρίκαλα όπου ζούμε στο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, μπήκε στην εντατική και την επόμενη μέρα λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής της μεταφέρθηκε στην εντατική του Ωνασείου όπου μετά από λίγες μέρες της τοποθέτησαν βηματοδότη. Το παιδί σταθεροποιήθηκε και μετά από ένα μήνα πήρε εξιτήριο. Επιστρέψαμε στα Τρίκαλα και κάθε μήνα κατεβαίναμε στο Ωνάσειο για την χορήγηση κάποιου φαρμάκου και μία σειρά εξετάσεων. Στον δεύτερο μήνα το παιδί παρουσίασε ωστόσο συμπτώματα κόπωσης με αποτέλεσμα να ξαναμπεί στην εντατική του νοσοκομείου σε πολύ κρίσιμη κατάσταση. Σήμερα, σύμφωνα με τους γιατρούς, η μοναδική λύση είναι να πάμε σε κάποιο κέντρο του εξωτερικού για θεραπεία και να μπούμε εν συνεχεία σε λίστα για μόσχευμα καρδιάς. Αύριο το πρωί πετάμε για Ιταλία και το μόνο που κάνω είναι να προσεύχομαι στο Θεό και στην Παναγία. Σας τηλεφώνησα γιατί είχατε ενδιαφερθεί για την κόρη μου και επειδή θέλω να ευχαριστήσω δημόσια, μέσα από την καρδιά μου, το Ωνάσειο για τη πολύτιμη στήριξη, την παιδιοκαρδιολογική ομάδα των γιατρών και τον διευθυντή ,και πάνω απ’ όλα άνθρωπο, κ. Σπύρο Ράμμο…» 



Του προτείνω να δημοσιεύσουμε έναν αριθμό λογαριασμού προκειμένου, όποιος μπορεί και θέλει, να βοηθήσει. Είναι διστακτικός δεν θέλει λέει να φανεί ότι ζητιανεύει. Του λέω ότι η υγεία του παιδιού του είναι πάνω από κάθε εικόνα και πως σ’ αυτή τη χώρα υπάρχουν άνθρωποι με μεγάλη καρδιά. Τον πείθω κι εκείνος, σχεδόν κλαίγοντας, ψελλίζει: «Σας ευχαριστώ. Όλον τον κόσμο ευχαριστώ, όποιος μπορεί να μας βοηθήσει να του το ανταποδώσει ο Θεός.» Λόγια απόγνωσης και ελπίδας, λόγια ενός πατέρα που σήμερα γιορτάζει μ’ ένα βάρος που κανείς γονιός δεν μπορεί να σηκώσει. Εμείς, είμαστε εδώ για την Κωνσταντίνα. Όλοι μας πρέπει να είμαστε εδώ…

Ο λογαριασμός στην Εθνική Τράπεζα




Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018

Ας βοηθήσουμε όλοι το μικρό Ευστράτιο - Ραφαήλ στον αγώνα του



Αγαπητοί φίλοι,

Σας ενημερώνουμε ότι στο μεσοδιάστημα αυτό ανακοινώσαμε ως γονείς τη προσωρινή διακοπή κατάθεσης χρημάτων, λόγω ότι ο γιος μας Eυστράτιος-Ραφαήλ Μπίνης υποτροπίασε και νοσηλευόταν στην εντατική του Παίδων Αγίας Σοφίας. Παρόλο τις προγνώσεις των ιατρών για επιδείνωση και κακή κατάσταση της υγείας του Στράτου, το παιδί έχει ανακάμψει και είναι σε καλή κατάσταση. 

Γι αυτό σας ενημερώνουμε και σας ευχαριστούμε θερμά για τη συμπαράσταση σας, τις προσευχές σας και το ενδιαφέρον σας. Επειδή είστε συνοδοιπόροι και σύμμαχοι στον αγώνα ζωής του παιδιού μας σας επανακοινοποιούμε τα κάτωθι, με σκοπό την υποστήριξη σας για τη μετάβαση μας στο Μd Anderson στο Houston της Αμερικής.

Σκοπός είναι η προτεινόμενη θεραπευτική αντιμετώπιση, λόγω υποτροπής σαρκώματος περικαρδίου και μετά από αρκετά μεγάλη νοσηλεία στο Ογκολογικό Μ.Βαρδινογιάννη του Παίδων Αγίας Σοφίας.

Ευχαριστούμε θερμά και πάλι για τη συγκινητική σας προσφορά και παρακαλούμε όπως προβείτε στη περαιτέρω κατάθεση χρημάτων με λογαριασμό 

Τράπεζας Πειραιώς
Αρ.Λογαριασμου 6201-142102-487 
Κωδ. Swift ( bic) PIRBGRAA
IBAN GR 45 0171 2010 0062 0114 2102 487


Δικαιούχοι: Ευστράτιος-Ραφαήλ Μπίνης
                  Ηλιοπούλου Στεφανία

Με εκτίμηση,
 Οι Γονείς

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 6988086161 - Ηλιοπούλου Στεφανία




Κυριακή 3 Ιουνίου 2018

Σκάνδαλο στην Ελληνική UNICEF: Υπέρογκοι μισθοί και διορισμοί ημετέρων


Yπέρογκοι μισθοί, προσλήψεις συγγενών και φίλων και κακοδιαχείριση στο Ελληνικό Τμήμα της UNICEF διαπίστωσαν δύο πορίσματα. Το πρώτο προέκυψε με πρωτοβουλία της νέας προέδρου της UNICEF Ελλάδας Σοφίας Τζιτζίκου, η οποία όπως αποκαλύπτει, προβληματίστηκε βλέποντας τους υψηλούς μισθούς των στελεχών. Κατόπιν, το πόρισμα εστάλη στα κεντρικά της UNICEF στην Γενεύη απ’ όπου και διατάχτηκε νέα έρευνα η οποία έδωσε επιπλέον ευρήματα.

Σήμερα ο φάκελος είναι στον εισαγγελέα ο οποίος θα αποφασίσει για το αν και ποιες διώξεις θα ασκήσει. Όσο για το μέλλον της Ελληνικής UNICEF: «Θα παγώσει προσωρινά το τμήμα με την έννοια ότι θα σταματήσουν οι δράσεις με τη μορφή που έχουν σήμερα. Στόχος μας είναι η εξυγίανση καθώς η UNICEF κάνει σπουδαία δουλειά διεθνώς και δεν θέλουμε να σταματήσει η δράση της στην Ελλάδα. Ούτε όμως να συνεχίσει να λειτουργεί με αυτό τον τρόπο» λέει η Σ. Τζιτζίκου.


Είχαμε την πληροφορία πως η κα Τζιτζίκου βρέθηκε αντιμέτωπη με στελέχη που ήθελαν να την εμποδίσουν να προχωρήσει στη διαταγή του ελέγχου και ζητούσαν μάλιστα και την απομάκρυνσή της από την προεδρία. «Υφίστασαι μεγάλη πολεμική όταν πας να αγγίξεις συμφέροντα. Είχα τη συμπαράσταση όμως δύο μελών του ΔΣ αλλά και της κεντρικής UNICEF που κάνει εξαιρετική δουλειά.

Το πόρισμα που διέταξα εγώ μετά τις υποψίες που μου δημιουργήθηκαν από την μισθολογική κατάσταση ήταν για τα έτη 2013, 2014 και 2015. Με βάση αυτό η Ελβετία προχώρησε σε έλεγχο σε βάθος 15ετίας. Σκέφτηκα ότι δεν είναι δυνατόν στην Ελλάδα της κρίσης να αμείβονται διευθυντές στη UNICEF με 7.000 ευρώ, την ώρα μάλιστα που εργαζόμαστε τόσοι εθελοντικά και βασιζόμαστε στο ένα ευρώ των συνδρομητών μας. Εγώ είμαι συνταξιούχος φαρμακοποιός και παίρνω 1.400 ευρώ σύνταξη.

Πρέπει να έχουμε συναίσθηση του τι συμβαίνει στην κοινωνία» λέει η κα Τζιτζίκου. Σύμφωνα με πληροφορίες μας τα πορίσματα μεταξύ άλλων διαπιστώνουν πως δεν λειτουργούσε η επιτροπή προμηθειών ούτε ο εσωτερικός κανονισμός ενώ είχε δημιουργηθεί κλειστό κλαμπ ανθρώπων που διόριζε συγγενείς και φίλους με αποτέλεσμα η μισθοδοσία να μην γίνεται με αξιοκρατικά κριτήρια.

Κύκλοι της κυβέρνησης λένε σχετικά με το θέμα πως παρά το γεγονός ότι τα στελέχη της κεντρικής υπηρεσίας της UNICEF στη Γενεύη στήριξαν την πρόεδρο και την κάθαρση του Ελληνικού τμήματος, εκδήλωσαν την ένστασή τους στο να φτάσει το θέμα στον εισαγγελέα με τον φόβο της δυσφήμησης του οργανισμού.

Ωστόσο οι αρμόδιοι που διαχειρίστηκαν το θέμα από την κυβέρνηση θεώρησαν ότι πρέπει να φτάσει το μαχαίρι στο κόκαλο όσον αφορά στη διαφάνεια με νόμιμες διαδικασίες και ταυτόχρονα να γίνουν κινήσεις ώστε να μην στιγματιστεί συνολικά το έργο της UNICEF.
Χθες μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες μας, πραγματοποιήθηκε κλειστή σύσκεψη για το θέμα, στην οποία παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Γ. Κατρούγκαλος και η Θ. Φωτίου, στην οποία αποφασίστηκε η στήριξη στην πρόεδρο και η πλήρης διερεύνηση του θέματος.